Leer het echte Italië kennen in één van de vele agriturismo’s. In een agriturismo beleef je het authentieke Italië te midden van wijngaarden, olijfbomen en glooiende akkers. Wij delen drie mooie bestemmingen voor agriturismo in Italië in deze blog.

Agriturismo in Italië

In vrijwel elke regio in Italië vind je agriturismi zoals in de Dolomieten, Toscane, Puglia of aan het Comomeer en Gardameer. Met agriturismo vier je vakantie op het platteland van Italië. Je verblijft er bijvoorbeeld op een traditionele boerderij of in een bed & breakfast. Maar bijvoorbeeld ook in een gerenoveerd landhuis of luxe villa met zwembad. Veel boerderijen produceren wijn, melk of olijfolie. Andere verbouwen granen, groenten of fruit. Agriturismi is een vakantie met respect voor de natuur en haar producten. Het heeft wel weg van de tourist farms in Slovenië, of de ‘Urlaub am Bauernhof’, wat in Oostenrijk echt een begrip is. Spanje heeft zijn haciënda’s, Portugal zijn quinta’s – landgoederen met veel karakter.

Agriturismo in Italie

Agriturismo op Sicilië

Het echte Italiaanse leven ontdekken doe je op een Siciliaanse boerderij met de eeuwenoude tradities van de lokale boeren en boerinnen. Wijnliefhebbers zullen hier zeker genieten. Veel agriturismo’s zijn hier namelijk gesitueerd op de wijngaarden verspreid over het eiland. Een aantal wijnboerderijen bevinden zich zelfs aan de voet van de Etna. De wijngaarden zijn op de hellingen van de indrukwekkende berg geplant.

Etna agriturismoagriturismo Sicilie

Agriturismo is een samenvoeging van de Italiaanse woorden ‘agricoltura’ en ‘turismo’. Het is dus een boerderij waar je vakantie kunt vieren.

Agriturismo in de bergen

Een keer het boerenleven ervaren in de Italiaanse bergen? Kies dan voor een agriturismo in Trentino. Trentino is wat ons betreft hét outdoor walhalla van Italië. De regio trekt niet alleen wandelaars, fietsers en klimmers, maar ook watersportliefhebbers. Zo komen er jaarlijks duizenden watersporters naar Trentino om de helderblauwe meren van de regio te ontdekken. Zeilen, kanoën, raften, windsurfen en canyoning, alles is mogelijk in deze speeltuin voor de watersporter. En na een dagje actief bezig zijn geniet je ’s avonds weer van het heerlijke eten bij jouw agriturismo. Vergezeld van heerlijke Trentino wijnen geniet je van verfijnde Italiaanse gerechten, die bereid worden met de beste lokale producten.

Agriturismo in Trentino

Agriturismo in Toscane

Op een boerderij in Toscane geniet je naast een prachtige natuur en aangenaam klimaat, van Italiaanse ecologische producten. Toeristen kunnen deelnemen aan de jaarlijkse druivenpluk (november) en de oogst van olijven (eind september), die worden verbouwd op één van de vele wijn- en olijfboomgaarden. Bijvoorbeeld in Florence, de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane. Florence is de thuisbasis van vele karakteristieke agriturismo’s. De beroemde Italiaanse wijnen vormen dan ook een populaire ‘wiking’ bestemming.

Toscanewijn Toscane

Vakantie vieren op een boerderij in Italië

Wil je meer weten over Agriturismo in Italië? Of zelf het echte Italië leren kennen? Lees dan onze mooie reisblogs over agriturismo’s. Alvast een hele fijne vakantie in Italië toegewenst.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>