Ik ga op reis en neem mee: De Optrix case

Ken je dat? Je bent je koffer of backpack aan het pakken voor je volgende bestemming en je komt altijd plaats te kort. Naast je halve garderobe gaan natuurlijk je spiegelreflexcamera mee, andere camera om te kunnen filmen, telefoon en ook nog je actiecamera...aarghh! Maar hier bestaat nu een oplossing voor: de Optrix. Deze stootvaste en waterproof hoes tovert je Iphone om tot een ware actiecamera.

Zeg nou zelf, stiekem schiet jij toch ook de meeste beelden met je telefoon? Die heb je namelijk áltijd bij je en is onmisbaar. En met de smartphones van tegenwoordig maak je bijna al net zulke mooie foto’s en filmpjes als met een professionele camera. Bijkomend pluspunt: Je kunt je geschoten beelden gelijk uploaden naar social media.

De Optrix case tovert je Iphone om tot actiecamera!

Ik heb de Optrix case voor het eerst meegenomen op mijn trip naar IJsland en ik moet zeggen dat ik hem daar niet had kunnen missen! Zonder de case was mijn Iphone misschien wel overleden: sneeuwval, regen, opwaaiend zand, The Blue Lagoon en snorkelen tussen twee continenten. Dit laatste had ik overigens nooit gedaan zonder hoes…dat moge duidelijk zijn!

Optrix case met 4 verwisselbare lenzen

Bij de hoes krijg je een drie verwisselbare lenzen; een neutrale- groothoek- en macrolens. Deze lenzen draai je heel gemakkelijk op de hoes. Het enige waar je echt goed op moet letten is dat je de gele ring (je krijgt gelukkig resverre ringen meegestuurd) nog in de opening zit: daardoor blijft de hoes waterdicht. De neutrale lens geeft het beeld weer zoals je dit van je Iphone bent gewend. De 165° groothoeklens heeft een plat glas aan de voorkant zodat dit onderwater een perfect beeld geeft. Met de macrolens kun je ongelooflijk veel details vastleggen, die je mogelijk met je ogen niet eens ziet. In IJsland heb ik met name de neutrale en groothoeklens gebruikt. De groothoeklens vond ik voornamelijk fijn bij het vastleggen van de watervallen, op die manier krijg je ontzettend veel beeld binnen één frame.

Deze sportieve reishongerige fotograaf kan niet meer zonder

Tijdens het snorkelen kwam de Optrix case ontzettend goed van pas! Hiervoor gebruikte ik de neutrale lens. Het touchscreen kun je blijven gebruiken wanneer je Iphone in de case zit. Toch was dit een behoorlijke uitdaging, omdat ik handschoenen aan had, waardoor ik mijn wijsvinger moeilijk kon gebruiken. Doordat de Optrix is gelinkt aan de Oprtrix-app en je hierdoor de opties voor het maken van een foto en film in één scherm ziet is het makkelijk om aan te klikken en te switchen tussen beide opties. Echter, onder water kun je het scherm niet gebruiken. Boven water moet je dus selecteren of je wilt filmen of een foto wilt maken. Maar, stel dan wel de zelfontspanner in op een aantal seconden, houd je Iphone onder water en dan kun je een foto maken. Tja, je kunt dit zien als een nadeel…of je kunt er gewoon heel handig in worden.

Boven water de opties instellen.

Om onder water de meest mooie beelden vast te leggen.

Om onder water de meest mooie beelden vast te leggen.

 

Wat ik verder een super fijn weetje vind: de Optrix case heeft de militaire valtest doorstaan en is valbestendig tot 6.1 meter. Wat die test dan precies inhoudt weet ik niet, maar ik kan soms zo onhandig zijn…dus die case is wat dat betreft op mijn lijf geschreven.

Doordat je je Iphone omtovert tot actiecamera worden er bij de Optrix case ook de nodige accessoires bijgeleverd zodat jij je acties nog beter kunt vastleggen.

Van mijn reis in IJsland heb ik een vlog gemaakt, waarin je ziet dat ik de Optrix case met verschillende lenzen gebruik. Tijdens het filmen in the Blue Lagoon (en het snorkelen) heb ik de neutrale lens gebruikt. Tijdens het filmen bij de waterval Seljalandsfoss heb ik de groothoeklens gebruikt. Check de vlog, oordeel zelf wat je van de opnamekwaliteit van de Optrix vindt.

Fleur
Laatste berichten van Fleur (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>