Waarom ik in het weekend reis!

Reizen is de mooiste tijdsbesteding die ik mij kan bedenken. De uiterste tegenpool van de welbekende en beangstigende 'sleur'. Het geeft me een ultiem gevoel van vrijheid, controle en rust. Zodra ik op reis ben heb ik niks anders aan mijn hoofd dan de bestemming en het ontdekken van dingen die ik nog niet eerder in mijn leven heb gezien. Ik ben in een opperste staat van bewustzijn en iedere seconde wordt actief geregistreerd en gekoesterd.

Helaas is het niet altijd mogelijk (of simpelweg niet praktisch) om fulltime op reis te zijn. Zo moet er doorgaans gewerkt worden om überhaupt te kunnen reizen en zit een gemiddelde werknemer vast aan een x-aantal vakantiedagen. Dit maakt het maken van veel lange reizen een behoorlijke uitdaging. Toch laat ik mij niet tegenhouden om iedere gelegenheid aan te grijpen en weer een vliegtuig te pakken. Zo snel mogelijk onderweg naar de volgende bestemming, hoe lang of kort de trip ook duurt. Ook al is dat slechts een weekend.

jachthaven van Nice vanuit het vliegtuig

De jachthaven van Nice vanuit het vliegtuig.

Palmbomen in het weekend!

Zo ook een van de kortste tripje van dit jaar, naar Nice. Veel vakantiegangers komen hier in de zomer voor de Côte d’Azur en de oudere laag van de bevolking spendeert hier de winter. Ik? Ik bleef hier maar twee dagen.

Nice is niet alleen een schattig Frans kustplaatsje, het is de uitgelezen stad voor een korte ‘get-away‘. Het klimaat is vele malen gunstiger dan in Nederland en de kans op zonnige winterdagen is redelijk goed. De besneeuwde bergtoppen in de verte geven je het idee goed ver van huis te zijn en de palmbomen aan de boulevard versterken deze illusie.

palmbomen in Nice

De palmbomen aan de boulevard van Nice!

The Lifestyle Metropolis of the Alps

Een weekend naar het zonnige zuiden is heerlijk, maar ook een weekendje in de sneeuw doet wonderen. Zo kun je in een (lang) weekend genieten van de beeldschone besneeuwde bergen, de spanning van die snelle afdaling, de heerlijke kaiserschmarrn, en de gezellig après-ski.

Het Oostenrijkse skigebied Paznaun-Ischgl staat op de bucketlist van menig wintersporter. Met meer dan 238 km aan pistes hoort het wintersportgebied tot de grootste van Oostenrijk. Ook freeriders vinden hier ‘poedergenot’. Een dagje op de piste sluit je af met een glas champagne op het terras, een goed glas wijn in de wijnbar of met uitbundige après-ski. Wie even niet op de latten wil staan, gaat shoppen bij de trendy winkels en boetieks in het dorp of relaxt bij het zwembad en in de sauna van het hotel. Bovendien staat Ischgl bekend als het mekka voor fijnproevers.

Goede sneeuwcondities op de pistes van de Silvretta Arena in Ischgl

Goede sneeuwcondities op de pistes van de Silvretta Arena in Ischgl

Hotels & hostels voor het weekend!

Een groot deel van het succes van een korte reis wordt bepaald door de accommodatie. Juist omdat je niet rondreist, waarbij je meerdere accommodaties aan kunt doen, maar een enkel hotel of hostel onderdeel wordt van het complete plaatje. De afweging tussen een hostel of hotel hangt natuurlijk sterk af van persoonlijke voorkeur en reisgezelschap. Persoonlijk ben ik fan van beide. Hostels zijn vaak de gezelligste en voordeligste optie. Hotels bieden weer meer comfort, privacy, en luxe. Misschien is dat juist die rustige ‘retreat‘ waar jij even behoefte aan hebt.

Hyatt Regency Hotel in Nice

Het Hyatt Regency Hotel in Nice. Lees verder voor onze Booking.com kortingscode op jouw eerst volgende hotel!

In Nice verbleef ik in het Hyatt Regency Hotel aan de boulevard. Een luxe paradijs waar je op kunt gaan in de sauna, het Turkse stoombad, zowel binnen als buiten kunt zwemmen en enkel de straat over hoeft te steken voor de Middellandse Zee. In Ischgl overnachtte ik in Hotel Solaria, op een fantastische locatie in het centrum op loopafstand van de gondel.

Zo’n niet-alledaagse situatie zorgt ervoor dat je hier nog bewuster van geniet. Van een kwartiertje in de sauna tot een korte wandeling langs zee. Volledig tot rust komen, zowel metaal als fysiek, dat is de beloning van iedere reis. Hoe kort of lang deze ook is.

Een ode aan reizen in het weekend!

Het “even-weg” effect van reizen in het weekend is het grootst wanneer de bestemming zo min mogelijk lijkt op jouw thuis omgeving. Bijvoorbeeld door de palmbomen aan het strand in Nice, de onleesbare straatnaambordjes van Vilnius, of de ijzige kou van Stockholm in de winter. Deze elementen maken je bewust van de verandering en wakkeren het gevoel van op reis zijn nog extra aan.

Wat is jouw volgende citytrip? Of waar zou jij graag nog heen willen in het komende reisjaar? Booking.com* geeft in samenwerking met Reishonger iedereen €25,- korting op de eerstvolgende boeking. Verblijf je liever in de hostel of appartement? Filter de Booking.com app eens op “accommodatie-type” en je vindt veel sneller die leuke B&B in Edinburgh of dat geweldige hostel in Belgrado. Dus gebruik deze korting om jouw volgende citytrip een stukje voordeliger te maken en ga naar dat leuke barretje om het te vieren.

Castle Hill Nice

Castle Hill is een beroemde zonsondergang spot! Hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en de middellandse zee! De zon gaat parallel aan het strand onder.

* Our website uses 3rd party cookies to help provide personalized ads and analyze our traffic. This information may be shared with our advertisers, where it may be combined with other information you’ve given to our website.

Sander
Volg me!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>