Tips voor je aanvraag van een Turkije visum

Als je naar Turkije op vakantie gaat, heb je een visum nodig. Dit Turkije visum moet je voor je vakantie online aanvragen. In deze blog leggen we je uit waarom én hoe het moet.

E-visum Turkije vervangt papieren versie

Misschien ken je het nog van vroeger: achteraan aanschuiven in een lange rij op het Turkse vliegveld voor je visum. Dat moet sneller en gemakkelijker, dachten ze in Turkije. Dus introduceerden ze in 2014 het e-Visum. Dit visum vraag je voor je vakantie online aan en krijg je via de mail toegestuurd. Het visum voor Turkije is heel eenvoudig aan te vragen.

E-visum staat voor Electronic Visa Application (Elektronisch visum ), ofwel digitale toestemming om te reizen naar Turkije. Dit elektronische visum vervangt de welbekende visumsticker en stempel die voorheen bij de grensovergang of op de luchthaven in Turkije werd verkregen.

Turkije vakantiee-visum Turkije

Hoe kun je een Turkije visum aanvragen?

Er zijn meerdere websites waarop je het kunt doen, maar de officiële site is die van het Turkse ministerie.

De aanvraag gaat in 3 stappen en kost zo’n 3 minuten:

  • Stap 1: invullen van alle benodigde informatie, zoals je naam en je paspoortgegeven en wanneer en hoe lang je op vakantie gaat.
  • Stap 2: de betaling. Dit kan met Visa, MasterCard of iDeal. De kosten bedragen 35 USD.
  • Stap 3: downloaden van je E-visum. Mits jouw aanvraag is goedgekeurd, krijg je een downloadlink via de site en in je inbox.

Als je aankomt in Turkije ziet de beambte die jouw paspoort checkt meteen of je een E-visum hebt. Maar het is verstandig om je visum ook te downloaden op je smartphone, iPad of laptop. Wil je dubbele zekerheid? Dan print je hem ook nog eens uit.

Grote Bazaar van IstanboelTurks fruit

Hulp nodig bij aanvragen Turkije visum?

Een betrouwbare website voor online visum aanvragen is E-visums.nl. Deze website heeft een aantal voordelen. Wanneer je het visum Turkije aanvraagt kun je dat in het Nederlands aanvragen. Daarnaast wordt er vooraf gecontroleerd of alle ingevulde gegevens kloppen en alles loopt via een beveiligde SSL verbinding zodat je persoonsgegevens beschermd zijn. Mocht je moeite hebben het aanvraagformulier dan kun je even bellen met een van de medewerkers en wordt je telefonisch goed geholpen. Ook kun je direct online betalen.

Belangrijke informatie over het e-visum

Nog een paar belangrijke punten om rekening mee te houden als je een e-visum aanvraagt voor je vakantie in Turkije:

  • Ga je op vakantie met je gezin, of een groepje vrienden? Iedere vakantieganger moet een eigen visum hebben. Dit geldt ook voor kinderen.
  • Let erop dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de dag dat je aankomt in Turkije.
  • Het maakt op zich niet uit wanneer je het e-visum aanvraagt, maar doe het tenminste 48 uur voor je vertrek.

Hoelang is een Turkije visum geldig?

  • Een E-visum is geldig voor 180 dagen vanaf het moment van uitgifte
  • Binnen deze periode mag je Turkije zo vaak in- en uitreizen als je zelf wilt.
  • Van die 180 dagen mag je er precies 90 in Turkije doorbrengen.
  • Indien je langer dan 90 dagen in Turkije wenst te verblijven, vraag dan een verblijfsvergunning aan via de Turkse ambassade.

Turkse Ambassade in Nederland?

Als je er niet van houdt om zaken online te regelen of misschien heb je een probleem met de online aanvraag, dan kun je ook naar de Turkse ambassade in Nederland gaan. Onderstaand vind je de contactgegevens van de ambassade:

Adres: Jan Evertstraat 15, 2514 BS, ‘s-Gravenhage
Telefoonnummer: 070 302 3101
Email: embassy.thehague@mfa.gov.tr
Website: www.evisa.gov.tr/nl/

Visum nodig voor Turkije?

Ga jij binnenkort op vakantie naar Turkije en heb je nog een visum nodig? Vraag nu in slechts vijf minuten een visum voor Turkije aan via e-visums.nl! De kosten bedragen € 39,95 per persoon. Je kunt betalen met iDEAL, overschrijving of PayPal.

Update van de redactie:
Met ingang van 2 maart 2020 kunnen reizigers met de Nederlandse nationaliteit Turkije visumvrij inreizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>