Meest gestelde vragen over een visum voor Vietnam

Vietnam wordt steeds populairder als reisbestemming. Niet zo gek want de bevolking is enorm vriendelijk, de cultuur fascinerend, het eten heerlijk en de natuur adembenemend. We krijgen dan ook geregeld vragen voor het aanvragen van een visum voor Vietnam. In deze blog behandelen wij de meest gestelde vragen over het aanvragen van een visum voor Vietnam.

reisbestemming Vietnam

Vietnam, een unieke reisbestemming

Vietnam als reisbestemming

Eerder schreven we al over de ideale reisroute door Vietnam. Vietnam is namelijk een intrigerende reisbestemming en in vele opzichten indrukwekkend. Het Land van de Rijzende Draak is gelegen in Zuidoost-Azië en maakt deel uit van het voormalige Indochina, waartoe verder ook Laos en Cambodja behoorden. Met meer dan negentig miljoen inwoners is het een van ’s werelds meest bevolkte landen. De adembenemende natuurlijke schoonheid, schilderachtige rijstvelden en koraaleilanden in combinatie met het aangename klimaat, de gastvrije bevolking en een keur aan heerlijke gerechten maken Vietnam tot een van de populairste bestemmingen op aarde.

Paspoort geldig voor visum

Meest gestelde vragen Visum Vietnam

Hoe lang van te voren moet je een visum voor Vietnam aanvragen?

Je kunt vanaf 182 dagen (6 maanden) voor aankomst je visa on arrival aanvragen. Ons advies is om het te regelen zodra je weet wanneer je in het land aan zult komen. In de meeste gevallen duurt de aanvraag maar 3 werkdagen maar je kunt het beter maar geregeld hebben.

Wat heb je nodig om een visum aan te vragen?

Voor je reis naar Vietnam dient je paspoort nog tenminste 6 maanden geldig te zijn bij aankomst. Daarnaast heb je twee pasfoto’s met witte achtergrond nodig om het visum aan te vragen. Kies je voor een visum bij aankomst dan dien je ook het aanvraagformulier te printen en in te vullen. De website waar je dit bestelt geeft je de juiste instructies.

visa vietnam

Kan ik zelf een visum voor Vietnam aanvragen?

Je kunt het visum zelf aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. Informatie over de openingstijden van de ambassade e.d. kan je terug vinden op: Vietnam Embassy The Hague.

Kan ik het ook door derden laten regelen?

Jazeker, er zijn diverse visumbemiddelingsbureau die het gehele aanvraagproces van je overnemen. Wel zo makkelijk, aangezien zij al jaren ervaring hebben in dit proces. Zelf hebben wij goede ervaring met https://e-visums.nl/.

Vietnam landschap

Hoe lang mag ik in Vietnam verblijven?

Je hebt de keus uit een e-visum voor 1 maand of een e-visum voor 3 maanden. Daarnaast kun je kiezen voor single entry (één keer inreizen) of multiple entries (meerdere keren inreizen).

Ik arriveer per vliegtuig, maar vertrek uit Vietnam per bus of boot? Mag dit?

Jazeker, je visum is geldig voor alle grensovergangen (land/lucht/water).

Moet ik ook vooraf een visum aanvragen als je over land Vietnam binnenkomt?

Wanneer je over land of zee vanuit een van de buurlanden naar Vietnam reist, dien je altijd vooraf een visum aan te vragen. Ook speciale visa haal je persoonlijk af bij de Vietnamese ambassade in Den Haag of Brussel.

Mijn vliegveld van aankomst is anders dan het vliegveld van vertrek uit Vietnam. Is dat toegestaan?

Ja, je mag Vietnam via alle luchthavens verlaten.

Markt in Vietnam

Is een visum in de toekomst nog nodig voor Vietnam?

​De Vietnamese overheid heeft onlangs een gratis visum voor 15 dagen ter beschikking gesteld voor mensen met de de Britse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse nationaliteit. Het is nog niet bekend of dit in de nabije toekomst ook beschikbaar wordt voor Nederlanders en Belgen.

Persoonlijke tips?

Heb je misschien zelf ook handige tips voor het aanvragen van een visum voor Vietnam? Of goede ervaringen met een van de bemiddelingsbureaus. Laat het ons weten via een reactie onder aan dit artikel. Dank je wel!

Wil jij ook op reis naar Vietnam?

Check onze speciaal geselecteerde reizen naar Vietnam in de reisshop.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)
 1. He Martijn!

  Zelf heb ik mijn visa aangevraagd bij de ambassade in Den Haag. Gewoon op een donderdagochtend. Ik had alle benodigdheden bij me en mocht na 30 minuten weer vertrekken, met visum! Het is niet te garanderen, maar de kans bestaat dus dat je direct met het visum weer buiten staat. Dat scheelt weer een extra ritje naar Den Haag.

  Daarnaast belangrijk als je over land Vietnam binnen komt: Zorg ervoor dat je altijd bij een officieel loket een visum aanvraagt! Officiële visa worden NOOIT op straat aangeboden. Dit zijn zwendelaars die het voor jou wel even ‘regelen’. Dat betekent dat je ofwel een nep visum krijgt of ze vragen een belachelijk hoog bedrag voor iets wat je zelf prima bij het loket kunt doen.

  🙂

  • Rolf zegt:

   Als je een Evisum aanvraagt op de hierboven vermelde website, moet je van te voren ook de grensovergang aangeven waar je Vietnam binnen wilt komen. Deze overgang staat vervolgens ook op het Visum wat je krijgt. Wie weet er of je dan ook echt alleen hier Vietnam binnen kunt komen? Wij gaan over enkele weken via Combodja naar Vietnam, en hebben nog geen idee via welke route precies, is dit dan een probleem?
   Groet, Rolf

  • Hoi Rik,

   De maximale duur van een visum voor Vietnam is 12 maanden. Hiervoor dien je een afspraak te maken bij de ambassade van Vietnam in Den Haag. Ook als je een studentenvisa wilt aanvragen (hiervoor heb je wel een inschrijving van een onderwijsstelling in Vietnam nodig als bewijs).

   Ambassade van de Socialistische Republiek Vietnam
   Javastraat 1 -1
   2585AA ‘s-Gravenhage
   Telefoon +31 70 364 89 17
   https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us
   vnembassy.nl@mofa.gov.vn

   Wanneer je jouw aanvraag indient via de ambassade, ontvang je een visum in de vorm van een paspoortsticker in jouw paspoort. Het visum van 1 jaar is altijd multiple-entry, dat wil zeggen dat een onbeperkt aantal reizen naar Vietnam mag worden gemaakt.

   Groet,
   Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>