Vietnam, het land van uitgestrekte rijstterrassen en kleurrijke bergvolkeren. Maar ook van duizenden scootertjes en wereldsteden als Hanoi en Ho Chi Minh City. Wie Vietnam wil vangen, kan dit maar soms maar moeilijk in woorden doen. Er is zoveel afwisseling, zoveel te beleven en zoveel te ontdekken! Daarom laten we je graag tien keer Vietnam zien, want een foto zegt soms meer dan duizend woorden.

canto-drijvende-markt-mekong

1. Vaar door Halong Bay op een houten jonk

Toch wel een van de must-do’s in Vietnam: op een houten boot door Halong Bay varen, met prachtige uitzichten over de karstrotsen die hoog oprijzen uit zee.

vietnam-varen-halong-bay

2. Trek langs kleurrijke bergvolkeren in Sapa

Laat je tijdens een trekking in Sapa verrassen door weidse uitzichten over knalgroene rijstterrassen, maïsvelden en kleine dorpen. Je kunt ook een nacht slapen bij de lokale bevolking; erg eenvoudig, maar wel een bijzondere ervaring.


vietnam-trekking-sapa

3. Ontdek verborgen tempels

Leuk om vanuit Hoi An naar My Son te gaan, een historische tempel die ondanks de Amerikaanse bombardementen goed bewaard is gebleven. Van de vierde tot de dertiende eeuw vormde dit gebied, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, het belangrijkste religieuze centrum van Vietnam.

vietnam-tempels-myson

4. Ga op foodsafari en kijk hoe ver jij durft te gaan

Probeer samen met een gids lokale lekkernijen met exotische namen als banh goi en bun cha. Proef verschillende dumplings en het meest spannende: gestoomde slang – als je het aandurft, tenminste …

vietnam-foodsafari

5. Maak op z’n minst één treinrit

Er loopt een spoorrails van Noord- naar Zuid-Vietnam, waardoor de meeste plaatsen gemakkelijk bereikbaar zijn per trein. De Vietnamese medereizigers proberen vaak nieuwsgierig een praatje met je te maken, met gebroken Engels en handen-en-voetenwerk.

vietnam-treinreis-station

6. Maak een tussenstop op het mooie Palmeneiland

Halverwege Vietnam kun je even een kort uitstapje maken richting Palmeneiland voor de kust. Slaap in een sfeervolle bungalow aan zee en snorkel boven de koraalvelden.

vietnam-palmeneiland-strand

7. Ga sandboarden in de duinen van Mui Ne

Bij de witte zandduinen van Mui Ne lijkt het wel alsof je je even midden in de woestijn bevindt. Met een zelfgemaakte slee kun je van de duinen naar beneden glijden en de zandgolven trotseren.

vietnam-muine-zandduinen

8. Bezoek de Cu Chi tunnels van de Vietcong

In de Cu Chi-tunnels opereerden de Vietcongsoldaten als mollen onder de grond tijdens de Vietnamoorlog. Kruip zelf door de tunnels en huiver bij de martelwerktuigen en geheime vallen.

vietnam-cuchi-tunnels

9. Bezoek de kleurrijke drijvende markt in de Mekongdelta

Het lokale leven trekt aan je voorbij, terwijl je in de Mekongdelta door kleine dorpen en langs rijstvelden vaart. De drijvende markt van Cai Rang is een kleurrijk spektakel met exotische groente- en fruitsoorten.

vietnam-drijvende-markt-mekong

10. Sluit af met een cocktail op Phu Quoc

Het eiland Phu Quoc is een perfecte plek om te relaxen op het witte zandstrand en af en toe een duik te nemen in het turkooizen water. Je kunt de onderwaterwereld ontdekken met een snorkel, waarbij je visjes en dwarrelende koralen voorbij ziet komen.

vietnam-cocktail-phu-quoc


riksja vietnam

Reishonger naar je eigen Vietnamrondreis?

Een deel van bovenstaande beelden werd verzameld door Edith Huntink van Riksja Vietnam, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Reishonger gekregen naar je eigen Vietnamrondreis? Bij Riksja Vietnam stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. De reisspecialisten kennen Vietnam goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>