Cycle for Girls Vietnam

Wil je naast een bijzondere reis en een sportieve prestatie ook een bijdragen aan een beter leven van kinderen? Wil je samen met andere bikkels op reis en met eigen ogen het werk van Plan Nederland ervaren? Dit is je laatste kans om mee te gaan naar Vietnam met Cycle for Girls!

Cycle4Girls: een avontuurlijke fietstocht door het adembenemende Vietnam!

Ga de uitdaging aan en doe mee aan Cycle4Girls: een fietstocht dwars door Vietnam met als doel een betere toekomst voor meisjes

Een hoopvolle toekomst voor meisjes

In april 2016 organiseert Plan de vierde editie van Cycle4Girls: een avontuurlijke fietstocht door het schitterende Vietnam. Niet alleen is het een unieke reis door een prachtig landschap, je draagt ook bij aan een betere toekomst voor meisjes daar!

Jaarlijks sterven er in Vietnam duizenden kinderen onder de vijf jaar, meestal aan relatief eenvoudig te voorkomen ziektes. Een deel van de kinderen is ondervoed, veel kinderen hebben te maken met geweld, en overstromingen en orkanen richten elk jaar zware schade aan. Plan Nederland is een internationale organisatie die strijdt voor betere leefomstandigheden van kinderen in ontwikkelingslanden. Met de opbrengst van Cycle4Girls zorgt Plan er onder andere voor dat kinderen toegang hebben tot schoon drinkwater, onderwijs en gezonde voeding. Hierbij is speciale aandacht voor meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden. Zo kunnen ze in een veilige leefomgeving opgroeien tot sterke vrouwen.

Vietnam school

Laat de meisjes in Vietnam opgroeien in een veilige leefomgeving

Een onvergetelijk avontuur

De 300 km lange fietstocht voert je door het prachtige onontdekte noordwesten van Vietnam langs uitgestrekte rijstvelden, karakteristieke boomgaarden en theeplantages. Trotseer met een groep enthousiaste en sportieve vrouwen het heuvelachtige landschap en laat je charmeren door de lokale bevolking en cultuur. Daarnaast bezoek je verschillende projecten van Plan die ondersteund worden door Cycle4Girls. Stap op die fiets en verander samen met Plan de levens van meisjes!

Cycle4Girls

In het voorjaar van 2015 werden de eerste twee Cycle4Girls tochten georganiseerd voor dertig vrouwen. Een rit over fantastische kustwegen, langs oneindige rijstvelden en door traditionele dorpjes. Dankzij de grote animo gaan ook komend seizoen twee edities van start! En maart is alweer volgeboekt.

De fietstocht is een fysieke uitdaging, maar goed toegankelijk voor iedereen. Doe iets bijzonders en ga de uitdaging aan; spring op die fiets en verander samen met Plan de levens van meisjes in Vietnam!

adembenemend vietnam

adembenemend vietnam

Ga mee!

Vierde editie: 3 t/m 13 april 2016
Reiskosten: € 2.510,- (incl. vlucht)
Fondsenwerving: € 3.000,-
Accommodatie: tweepersoonskamers in goede hotels en lokale guesthouses

De reis in april zit bijna vol en er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar! Dus wil je mee? Grijp je kans en vraag hier meer informatie aan!

HâMong community has benefit from Plan's Child playing and reading group, one of the initiatives in the Early Childhood Care and Development (ECCD) programme for ethnic minority. This programme supports child friendly educative environment in the community so that they can grow up healthily, enjoy and embrace their learning ability. The Child playing and reading group is designed for children under 11 years old with the aims of enhancing child participation and â at the same time - creating playground for them.

Steun ook de HâMong

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>