De ideale route door Vietnam

Ben je op zoek naar inspiratie voor een mooie Vietnam-reis? Dan helpen we je alvast op weg met dé ideale reisroute. Combineer natuur met cultuur en stranden, en mis vooral geen hoogtepunten. Benieuwd welke plekken wij aanraden voor een rondreis Vietnam? Lees dan even verder!

Hanoi

Hanoi is vaak het start- of het eindpunt van een rondreis door Vietnam. De enige reden om in het zuiden, in Ho Chi Minh, te beginnen is de prijs van het vliegticket. Voor het gemak beginnen we de reis in Hanoi om zo naar beneden af te zakken. In deze hoofdstad kun je genoeg cultuur opsnuiven, zodat je het land en haar geschiedenis vanaf de start al goed leert kennen. Zo vind je hier verschillende musea, zoals het Museum van Beeldende Kunst, het Military History Museum en een waterpoppentheater. Maar twee bezienswaardigheden die je écht niet mag missen zijn het mausoleum van Ho Chi Minh, de toenmalige president, en de gevangenis. Ho Chi Minh las op 2 september 1945 de onafhankelijkheidsverklaring voor in Hanoi en daarom vind je hier nog zijn monument waar velen Vietnamezen hem komen eren en herdenken. In de gevangenis daarentegen leer je meer over de gruwelijke periode hiervóór.

Hanoi

Hanoi

Halong Bay

Halong Bay is misschien wel de meest geroemde plek van Vietnam. Deze baai ken je vast al van de plaatjes, waarbij rotsen uit het water schieten en de zonsondergang de omgeving volledig oranje kleurt. Je maakt hier bij voorkeur een bootcruise waar je in een jonkboot langs de karstbergen vaart en van de omgeving geniet. Wil je het echt bont maken? Kies er dan voor om ook op de boot te slapen, waar je ’s avonds verse vis eet en aanpapt met andere reizigers. Daarnaast krijg je genoeg vrije tijd om de omliggende strandjes te ontdekken en te gaan kajakken of gewoon te relaxen. Je kunt in de ochtend zelfs een Tai Chi les nemen! Vind je slapen op de boot niet interessant genoeg of heb je geen tijd hiervoor? Dan kun je ook een dagexcursie maken, waar je alleen gaat varen.


Halong Bay

Halong Bay

Sapa en Ba Be

Van het bergdorpje Sapa heb je misschien al eens gehoord, bekend om de trekkingen door de natuur. En als je het ons vraagt mag je dit ook zeker niet overslaan tijdens een vakantie in Vietnam. Tijdens een tweedaagse trekking loop je langs rijstvelden en ontmoet je bergvolkeren die je passeert. De mensen leven hier primitief en ze zijn vaak dan ook blij als er toeristen langskomen. Ook in Ba Be kun je een mooie wandeling maken. Ba Be is een nationaal park dat voornamelijk bekend staat om het grootste zoetwatermeer van heel Vietnam. Daarnaast is dit het enige meer ter wereld dat in de Karstbergen is gelegen. Echte natuurliefhebbers halen hier hun hart op, dankzij de vele flora en fauna. Je kunt hier zwemmen, wandelen én in grotten klimmen. Maar het park leent zich ook goed voor wat ontspanning.

Ba Be

Ba Be

Hoi An en Hué

Onze lievelingsstad van Vietnam is Hoi An, dat bekend staat om de vele kleermakers, de historische gebouwen, de Japanse bruggetjes en de oude pakhuizen. Maar ook de vele gekleurde lampionnen tekenen hier het straatbeeld. Hué is net als Hoi An een culturele stad en het wordt ook wel de Verboden Stad genoemd, dankzij het rijk van de vroegere keizers. Tijdens een wandeling door Hué kom je langs tempels en paviljoenen met sierlijke ornamenten. En een leuke activiteit is het maken van je eigen vlieger, waar je aan het einde van de middag mee mag vliegeren. Heb je de smaak te pakken? Dan maak je in Hoi An juist je eigen kleurrijke lampion!

Ho Chi Minh

Vanaf Hoi An neem je de trein naar Ho Chi Minh om daar nóg meer cultuur te ontdekken. Deze stad ken je waarschijnlijk vanwege de Cu Chi Tunnels, het tunnelstelsel waar onder andere de Vietnamese militairen zich vroeger verscholen tegen de aanvallen van de concurrent. Ben je niet claustrofobisch? Ga dan zeker de tunnels in om je beter te kunnen voorstellen hoe het was om hier ondergedoken te zitten. Heb je zin om na alle geschiedenis en cultuur juist iets laagdrempeligs te doen? Stap dan achterop een brommer voor een Vespa-foodtour en rijd met een local door de stad. Of ga zandschilderen met één van de beste zandschilderessen ter wereld. Hoe gaaf is dat?

Cu chi tunnels

Cu chi tunnels

Mekong Delta

Nog eentje die je eigenlijk niet mag missen tijdens een reis door Vietnam: de Mekong Delta. Zoals de naam al doet vermoeden, meandert de Mekongrivier door dit gebied en een boottocht mag je zeker niet overslaan. Je vaart langs kleine dorpen die aan de rivier gelegen zijn en via deze manier ontdek je hoe de locals leven. In de delta vind je ook een heleboel kleine eilandjes, zoals Kokosnoot Eiland. Je kunt één of meerdere eilanden op, waarbij je kennismaakt met de bewoners en zelfs een hapje met ze eet. Heb je genoeg tijd over? Breng dan ook zeker een bezoek aan de drijvende markt. Hier vind je vloten en boten vol etenswaren. Kijk hoe de Vietnamezen met elkaar onderhandelen op het water en vergeet ook niet om zelf een bakje vers fruit te halen. Smullen maar!

Mekong Delta

Mekong Delta

Phu Quoc

Niets is fijner dan de reis zo ontspannen mogelijk af te sluiten. Zorg daarom dat je de laatste dagen op Phu Quoc doorbrengt, een eiland in het zuiden van Vietnam. Je zou het misschien niet verwachten, maar de stranden zijn hier prachtig, met wit zand, een rits aan palmbomen en een kraakheldere zee. Bovendien is het binnenland nog groen en onontdekt. Slaap in een bungalow, doe je snorkelbril op en geniet nog voor de allerlaatste keer van het heerlijke Vietnam!

Natuurlijk zijn er meer mooie plekjes in Vietnam te ontdekken. Kijk daarvoor op de website van Riksja Vietnam, onderdeel van Riksja Travel. De Vietnam-kenners helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale route.

  1. Vietnam lijkt mij echt een prachtig land! Zou er snel een keertje heen willen gaan! Leuke blog met handige tips!! 🙂

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>