Boek je verre reis bij locals

Wil je geen rondreis van een reisorganisatie? Wil je liever niet naar een reisbureau? Wil je je reis gewoon zelf regelen, maar wel met een beetje hulp? Er is een local die snapt wat je wilt, die weet hoe het werkt. Een lokaal toppertje, een ‘local hero’. Boek je verre reis bij locals zelf.

Zoek ‘t lokaal

Als je weet waar je heen wilt, begint het grote zoeken: naar de leukste plekjes, naar de lekkerste restaurantjes. Naar betaalbare hotels en naar handige tips. Je checkt reissites, leest verhalen en blogs, je klikt en klikt en klikt. Maarrr… je komt er niet uit. Want er is teveel te doen, er zijn teveel meningen. Je leest wel enthousiaste verhalen maar is het ook wat voor jou? En waarom heeft dat fijne hotel nou net een paar negatieve reviews?

Eigenlijk zou je het allemaal gewoon willen uitbesteden. Aan iemand die snapt wat je wilt en die weet wat er ter plaatse te doen is. Iemand die er zelf woont en vaker met dat bijltje heeft gehakt. Een enthousiaste local. Maar hoe kom je daarmee in contact? Zo iemand van een reisbureau daar, die goed Engels spreekt, die je gewoon kunt mailen en die te vertrouwen is?

Nieuwe vrienden

Via de nieuwe, snel groeiende reiswebsite Local Hero Travel kom je in contact met lokale reisprofi’s. De initiatiefnemers werken al jaren in de reiswereld. Wereldwijd hebben ze vrienden bij kleine, sympathieke reisorganisaties. Locals die vaak al langer werken met Nederlandse of Europese reisorganisaties maar die je nu ook gewoon direct kunt mailen.

Ze noemen zich local Hero’s. Wil in Costa Rica, Hong in Vietnam of Tanja in Zuid-Afrika. Ze zetten je reis voor je in elkaar zoals je het wilt, ze vertellen je over de plekjes waar vooral locals komen en geven je de ‘inside’ informatie die je nodig hebt. En hoe leuk is het als je, al voordat je naar je vakantieland afreist, er al een vriend of vriendin hebt gemaakt?

Locals op Ecuador

Nieuwe vrienden zijn zo gemaakt! Ook in Ecuador

Local communities

Local Hero’s zijn óók onderdeel van de local community. Naast hun werk zetten ze zich in voor hun gemeenschap. Zo kun je in elk land wel een keertje overnachten in een homestay of dichtbij de lokale bevolking. En vind je op de site lokale tips over de plekjes waar ze zélf heen gaan om wat te drinken, wat te eten of wat te vieren. Je hebt er spontaan contact en ontmoet mensen die je reis bijzonder maken.

Zoals in het klassiek Chinese theehuis Maanlicht of bij de Noodle King waar liefhebbers hun favoriete gerecht naar binnen slurpen. Of de rooftop bar in het Marokkaanse Fez waar de locals geen tajines maken maar trendy cocktails drinken. Of zoals dat plekje op Cuba waar je geen mojito of Cuba Libre drinkt maar versgeperst suikerrietsap.

Ontmoet locals op Costa Rica

Je local Hero brengt je naar de plaatsen waar de locals komen

Budget én comfort

Je hoeft geen enorm budget te hebben om je local Hero een reis voor je te laten bouwen. Juist als je als doe-het-zelf reiziger het backpacken en de hostels eigenlijk wat ontgroeid bent, kunnen ze je helpen met kleinschalige, handig gelegen hotels in de sfeer van het land. Ze regelen een fietstocht, een trekking of een kanotrip buiten de gebaande paden en maken je reis écht uniek.

Maar ook als je na een jaar hard werken een rondreis met écht comfort wilt. Natuurlijk nog steeds betaalbaar maar het mag ook wel iets meer kosten. Geen platte 5-sterren resorts, die vind je zelf ook wel, maar verzorgde ‘boetiek’ hotels. Een room-with-a-view, een fijn zwembad tussen de kokospalmen, een wit strand voor de deur, je local Hero regelt het voor je.

No worries

Local Hero’s zijn je vrienden dus je kunt op ze bouwen. Je local Hero is je contactpersoon van A tot Z. Ook tijdens je reis is hij of zij 24/7 bereikbaar in geval van nood. Je boekt weliswaar ter plaatse, maar doet dat via een Nederlandse website van een professionele organisatie die is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Zo is je reis goed geregeld en heb je toch alle Nederlandse garanties, wel zo’n veilig gevoel. Ook hoef je je geen zorgen te maken over geld overmaken naar een buitenlands rekeningnummer. Dat doet Local Hero voor je, zelf betaal je gewoon in Nederland. Je reis ter plaatse boeken was nog nooit zo makkelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Local Hero Travel of bel met Veerle op 026-3030161. Heb je gelijk al zin om direct contact op te nemen met de Local Hero van jouw droombestemming? Check dan alle bestemmingen van Local Hero Travel in onze Reisshop. Klik je bestemming aan en via het contacformulier op de site van Local Hero Travel deel je je reisplannen met jouw Local Hero. Hij of zij helpt jou vervolgens om je ultieme reis mogelijk te maken!

LocalHero costarica

Local Hero Wil in Costa Rica

Dionne
  1. Iris Kamp zegt:

    Gaaf, goed initiatief. Lokaal, duurzaam reizen wordt steeds belangrijker. Zelf proberen mijn vriend en ik er altijd rekening mee te houden bij het zoeken van een reis. Of ter plekke, boeken we het liefst een activiteit bij een lokale ondernemer.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>