Connect with locals in Thailand

Thailand wordt jaarlijks bezocht door 200.000 Nederlanders en is daarmee een van de populairste bestemmingen buiten Europa. Vooral de mooie stranden, prachtige natuur, het heerlijke Thaise eten, de relaxte manier van leven en de vriendelijke bevolking worden als belangrijkste redenen genoemd voor een bezoek aan dit land. Je beleeft Thailand nog intenser als je het beleeft als een local. We zetten samen met I Like Local de leukste 'Connect with locals in Thailand' op een rij!

Connect with locals

Off the beaten track: authentiek reizen is helemaal in!

Reizen met locals

Trendwatchers in de reisbranche kondigden het vorig jaar al aan. Een nieuwe tendens in wat mensen verlangen van reizen. En fervente wereldreizigers weten het al lang: geen betere reisleider dan een local. Mensen zijn meer en meer op zoek naar unieke en authentieke bestemmingen, willen bijdragen aan lokale gemeenschappen en praten met de locals. Do, Sleep and eat as the locals, met andere woorden: Connect with locals!

Op stap gaan met een local raakt wijdverbreid en zal de komende jaren een enorme vlucht nemen.

Aangezien Thailand een van onze favoriete bestemmingen is vroegen we I Like Local naar de leukste activiteiten in Thailand die je kunt ondernemen met de lokale bevolking. Niets authentieker dan een land zien, ruiken en proeven zoals de bewoners dat doen!

1. De geheime food spots van Chiang Rai

Thailand heeft vele hoogtepunten en wat ons betreft is het Thaise eten daar een van. Met name in het noorden van Thailand vind je ontzettend veel leuke en veelzijdige restaurantjes. Eigenlijk alles wat je hier eet is vers bereid en spotgoedkoop. Als je iets meer wilt weten over de geschiedenis van de Thaise keuken, het gebruik van de talrijke specerijen en kruiden en als je bijzondere gerechten wilt proberen, ga dan op pad met een local. Zo kan je Chiang Rai op pad met Suwannee. Zij neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht met een leuke foodtrip. Ook je smaakpapillen prikkelen? Check ‘A food journey in Chiang Rai‘.

Chiang Rai eten

A food journey in Chiang Rai

2. Verblijf op een rijstplantage

De Watasittikul family verbouwen al 4 generaties lang rijst. De boerderij ligt in Ban Huai Khom, in het noorden van Thailand aan de grens met Laos. In 2007 heeft de familie hun boerderij opengesteld voor gasten die meer willen weten over het verbouwen van rijst en het dagelijkse leven op een Thaise boerderij. Een paar dagen leven op de boerderij? Meer informatie vind je op ‘Farmstay on a rice farm‘.

Rijstboerderij in Thailand

De authentieke ervaring op het Thaise platteland: slapen op een boerderij

Activiteiten in Thailand

Farmstay on a rice farm

3. Unieke ‘Hill Tribe Experience’

Je leeft een aantal dagen in een kleine gemeenschap bestaande uit 30 families. Tijdens je verblijf leer je meer over de tradities van deze bergstammen en over de dagelijkse gang van zaken in zo’n community. Je helpt mee met het verbouwen van de gewassen, het voeren van het vee en als je geluk hebt mag je mee op jacht. Meer informatie vind je op ‘Experience the life of our thai hill tribe family‘.

thai hill tribe family

Het Thaise bergdorpje waar je kunt verblijven en leven tussen de lokale bevolking

4. Homestay op Koh Phra Thong

Draai mee in het dagelijks leven van het stadje Ta Pae Yoi op het eiland Koh Phra Thong in het zuiden van Thailand. De komende dagen ervaar je de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking en geniet je van het authentieke verblijf. Het dorpje is omgeven door weelderige mangrovebossen, verlaten stranden en een uitgestrekte savanne. De prachtige flora en fauna bieden mogelijkheden om te kajakken met een lokale gids, te gaan hiken of een duik te nemen. In de avond bereid je samen met je gastgezin een heerlijk Thaise gerecht. Meer informatie vind je op ‘Island homestay in Ta Pae Yoi village‘.

Koh Phra Thong

Ta Pae Yoi op het eilandje Koh Phra Thong

5. Moken spear fishing op Koh Surin

Het traditionele Moken volk, afstammelingen van nomadisch zeevaders, krijgt meer en meer te maken met de gevolgen van de moderne omgeving. Binnen de grenzen van Koh Surin National Park, het gebied waar de Moken van oudsher leven, proberen zij hun authentieke bestaan voor te zetten. Geholpen door vrijwilligers hebben zij een community based plan opgesteld, waarbij toerisme wordt toegelaten zonder hun eigen normen en waarden uit het oog te verliezen. Je verblijft hier 4 dagen en leert onder andere speervissen, het varen met een traditionele houten Moken roeiboot (Sampan) en het gebruiken van planten als medicijn. Met je verblijf ondersteun je direct de Moken en het behoudt van hun leefgebied. Meer informatie over moken spear fishing vind je op ‘Authentic moken experience on Koh Surin island‘.

Moken Thailand

Een Moken man bouwt een Sampan (kleine roeiboot gebruikt voor speervissen)

Meer Local Experiences?

I like local logoReizigers aan locals verbinden, dat is waar het bij I Like Local om gaat. met als doel mensen in ontwikkelingslanden een extra bron van inkomsten te geven. De Airbnb voor authentieke, lokale experiences.

Een paar dagen meedraaien op een biologische theeplantage in Nepal, of verblijven in een prachtig houten huis in de Himalaya, waarbij de eigenaresse Paddy je voorziet van verse broodjes en zelfgemaakte jam. Of ontmoet de locals van het schitterende eiland Flores in Indonesië samen met Leonardo. “Ons doel is onvergetelijke reiservaringen bieden aan reizigers en tegelijkertijd die lokale bevolking steunen doordat men rechtstreeks bij hen kan boeken. We richten ons op de avontuurlijke reiziger die niet op zoek is naar de gebaande paden.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>