Top 6 winterzonbestemmingen

Twijfel je nog waar je heen gaat deze winter? Na afloop van dit artikel kun je een goede keus maken uit een van de vele winterzon bestemmingen! Even lekker overwinteren. Terwijl het in Nederland erg koud is, vriest en regent (en misschien wel sneeuwt) zit jij lekker in een hangmat in een ver land. In dit artikel komen de leukste bestemmingen naar voren!

thailand winterzon

De leukste winterzonbestemmingen 2016/2017

#1 Canarische Eilanden: Gran Canaria

Wanneer je er niet zo van houdt om lang in het vliegtuig te zitten, is Gran Canaria -een van de Canarische Eilanden- een perfecte bestemming voor je. Deze groep van eilanden hebben een heerlijk klimaat. In de winter kun je er zelfs heerlijk zwemmen. De temperatuur ligt over het algemeen zeker de rond de 20 graden. Vaak komt het ook voor dat het toch net iets warmer wordt, en dat het kwik richting de 25 graden klimt. Tenerife is ook een populaire bestemming op de Canarische Eilanden. Veel toeristen gaan hiernaartoe. Tenerife heeft ook veel mogelijkheden qua 5 sterren hotels en luxe.

winterzon canarische eilanden

#2 Dubai

Bij het land Dubai denk je misschien alleen aan hoge gebouwen en aan overdaad aan luxe producten. Maar het is een prima vakantieland om te bezoeken in de wintermaanden. Gegarandeerd winterzon! De temperatuur kan wel veel schommelen. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 24 en 32 graden. Wanneer je houdt van de Arabische stijl, maar ook van moderne gebouwen en wat luxe hier en daar, zal Dubai waarschijnlijk perfect voor je zijn. Dubai is ook een van de weinige bestemmingen die wij aanraden om alleen in de winter te bezoeken. Dit komt omdat het in de zomer echt veel te heet is, met temperaturen boven de 40 graden. Tenzij je echt een hittemens bent, is de winter perfect.


#3 Gambia

Gambia ligt in het westen van Afrika. Dit prachtige land is een perfecte bestemming om te gaan bezoeken tijdens onze winterse periode. Het is vaak rond de 30 graden tijdens de wintermaanden, dus ook wanneer je echt op zoek bent naar veel warmte in de winter is Gambia een prima keuze. Je vindt er mooie witte lange parelstranden en er zijn in de toeristische gebieden veel leuke winkeltjes en restaurants waar je erg goedkoop kunt eten. Ook verder is het land niet duur en ter plaatse hoef je dus niet veel geld uit te geven.

#4 Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig eiland dat behoort bij Zuid-Azië. Het land kenmerkt zich door de vele mooie tempels die er zijn. Je hoeft helemaal niet gelovig te zijn om deze tempels te bezoeken, maar houd wel rekening met gewoonten en gebruiken. De tempels zijn vaak erg mooi van binnen en passen ze perfect in het prachtige landschap. Ook is het binnenland van Sri Lanka ontzettend groen en kun je er de mooiste parelwitte stranden vinden met het mooiste lichtblauwe water. Ook kun je erg veel plantages zien in het binnenland van Sri Lanka; theeplantages bijvoorbeeld zijn erg kenmerkend voor het land en bijzonder om eens in het echt gezien te hebben.

winterzon sri lanka

#5 Thailand

Wanneer je het hebt over de mooie parelwitte stranden dan zijn er veel landen te vinden die dit bieden. Toch is er een land wat echt uitblinkt in zijn mooie stranden en het heerlijke klimaat voor in de winter, namelijk Thailand. Je kunt in het zuiden erg goed duiken en snorkelen. Verder kun je je onderdompelen in de Thaise cultuur, reizen met locals of de natuur opzoeken. Maak zeker mooie wandel- en fietstochten in het prachtige groene landschap van Thailand.

#6 Bali

Last but not least. Het Indonesische eiland Bali is vrij populair onder de Nederlandse toeristen. Dit komt omdat er erg veel voorzieningen zijn en er veel Nederlandse reisaanbieders zijn die reizen naar Bali beschikbaar maken. Niet voor niets, want Bali is prachtig, met een heel vriendelijke bevolking en veel mooie tempels om te bezoeken. Daarnaast is het binnenland erg gevarieerd met alle tinten groen; langs de kust zijn er veel mooie hoge rotsen die je kunt beklimmen en bewonderen. Natuurlijk is Bali ook geschikt voor de inwendige mens. Je kunt er heerlijk eten bij veel verschillende restaurants. En als je toch meer van de drankjes bent, kun je een Bintang of een lekkere tropische cocktail nemen terwijl je aan het relaxen bent in je hangmat.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>