Top 5 Taiwan

Taiwan wint snel aan populariteit als verrassende vakantiebestemming. En terecht! Het land is rijk aan fascinerende tradities, prachtige berglandschappen en hippe hotspots. Niet voor niets prijkt het land in de Top 10 van de Rough Guides én Lonely Planet’s Best in Azië lijst. Een bijzonder land dat het meer dan waard is om aan de bucketlist toegevoegd te worden.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake ligt ten zuidwesten van de stad Lishan en is een geliefde plek bij toeristen en Taiwanezen.

Avontuurlijk Taiwan

Van een wandeltocht in de wilde, tropische jungle tot aan fietsen langs een ongerepte oostkust. Houd je van avontuur? Dan is Taiwan het antwoord! Wij geven je de belangrijkste redenen in de Top 5 Taiwan!

Laomei Reef

Laomei Reef is een bijna buitenaards landschap langs de noordelijke kust van Taiwan. Duizenden jaren van getijverschillen hebben deze kanalen in het vulkanisch gesteente gesneden .

#1 Festivals

Taiwan is hét land van de festivals. Meest bekend is het romantische Lantaarn Festival. Dit festival wordt jaarlijks gehouden op de 15e dag van het nieuwe jaar in de Chinese kalender en het is traditioneel het sluitstuk van alle nieuwjaarsfestiviteiten. Kenmerkend zijn de vele, prachtig vormgegeven lantaarns die verschillende thema’s hebben en een mooi beeld geven van de lokale cultuur. Tijdens het openingsfeest verzorgen beroemde nationale en internationale artiesten een schitterende show.

#2 Oostelijk Taiwan

De East Coast National Scenic Area is een lange smalle strook die zich met een totale lengte van 170 kilometer en een gemiddelde breedte van minder dan 10 kilometer uitstrekt langs de kust van de Stille Oceaan. De bergen in dit gebied bestaan uit schalie en zandsteen en na duizenden jaren van erosie hebben de rotsen langs de kustlijn de meest wonderlijke vormen aangenomen; een spectaculair en indrukwekkend gezicht. Fietsliefhebbers mogen de East Coast Highway niet missen. Volgens kenners de mooiste route van heel Oost-Azië!

East Coast National Scenic Area

East Coast National Scenic Area

#3 Ontdek Taiwan per fiets

Taiwan is sowieso al jarenlang een populaire bestemming voor fietsers. Het eiland heeft meer dan 250 kilometer aan geasfalteerde fietsroutes variërend van pittige bergetappes tot ontspannen tochten langs bijvoorbeeld het serene Sun Moon Lake. Professionele fietsers trekken er ieder jaar in maart op uit voor deelname aan de ‘Tour de Taiwan’. In vijf dagen leggen de wielrenners een fenomenale route van ongeveer 630 kilometer af. Tijdens het ‘Taiwan Cycling Festival’ worden fietsers van over de hele wereld uitgedaagd tijdens de KOM Challenge. Deze 105 kilometer lange tocht start in Qixingtan op zeeniveau, voert onder andere door de spectaculaire Taroko Kloof en eindigt op de 3275 meter hoge top van de Wuling Pas. Voor degenen die het wat rustiger aan willen doen is de Formosa 900 de beste tocht. Met een team fiets je in 9 dagen 900 kilometer rond het eiland waarbij het tempo niet van belang is, maar het genieten voorop staat!

Taiwan per fiets

Ontdek Taiwan per fiets.

#4 Taiwan voor backpackers

Ook voor de backpacker kan deze reisbestemming zo op de bucket-list. De majestueuze bergtoppen, glooiende hellingen en gevarieerde kustlijn maken het tot een perfecte bestemming voor een avontuurlijke reis.Tel daarbij hippe surfspots als Donghe, de moderne hoofdstad Taipei en de nachtmarkten waar je voor weinig geld heel lekker kunt eten. Met name die in Keelung is beroemd. Taiwan neemt als kruispunt in het oosten een unieke positie in én is door de backpacker nauwelijks ontdekt.

In de Top 5 redenen Taiwan onder andere de prachtige Pagoda in het Peace Park in Taipei.

Prachtige Pagoda in het Peace Park in Taipei.

#5 Eenvoudig reizen door Taiwan

Reizen door Taiwan is eenvoudig en een leuke manier om het land goed te leren kennen. De Taiwan Tourist Shuttle, een trein die je razendsnel en voordelig het hele land doorbrengt, vertrekt vanuit de hoofdstad en zorgt ervoor dat je geen bezienswaardigheid hoeft te missen. Ook worden de grotere steden dagelijks met elkaar verbonden door Intercity Buses. Een relaxte manier van reizen, te genieten van het landschap én om kennis te maken met de lokale bevolking. En natuurlijk wil je je ervaringen delen met het thuisfront. Geen probleem! Overal in Taiwan zijn er volop Wifi hotspots aanwezig waarmee je snel en gemakkelijk je sociale status op de diverse media kunt aanpassen.

In Nederland bieden o.a. Dimsum, SRC Reizen, Djoser, FOX reizen aan naar Taiwan.

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>