Top 10 verre zomerbestemmingen 2018

In de zomervakantie een verre rondreis maken of op vakantie buiten Europa? Ga dan mee op avontuur. Ben je geïnteresseerd in nieuwe culturen en schuilt er een echte ontdekkingsreiziger in je? Wij hebben een top 10 verre zomerbestemmingen 2018 gemaakt met de zomermaanden als goede reistijd!

#1 Costa Rica

Wat maakt Costa Rica zo bijzonder, waarom is iedereen die er geweest is zo enthousiast? Zijn het de vele nationale parken, de unieke wildlife, de tropische stranden? De Costa Ricanen hebben een duidelijk antwoord: ¡pura vida! Volgens de Happy Planet Index is Costa Rica dan ook het meest ‘gelukkigste land’ ter wereld. Overal waar je komt in het land, zal je met een glimlach worden verwelkomd door de lokale bevolking. De mogelijkheden voor reizigers zijn er eindeloos, van avontuur en relaxen tot de mooiste natuur en meest ongerepte stranden. Dat is Costa Rica!

Meer informatie over reizen naar Costa Rica

#2 Nicaragua

Nicaragua is een stuk onbekender dan buurland Costa Rica, maar heeft minstens net zoveel te bieden. Het land herbergt een rijkdom van eeuwenoude culturen, sprookjesachtige eilanden, ongerepte kusten en stranden en dreigende vulkanen. Maar Nicaragua heeft nog een reden waarom wij deze bestemming hebben opgenomen in ons overzicht van leukste verre zomerbestemmingen: het Wildlife Reserve La Flor. In dit beschermde natuurgebied in de Nicaraguaanse baai van San Juan del Sur, ligt een vrijwel ongerept strand met zuiver wit zand. Jaarlijks komen hier 50.000 Olive Ridley schildpadden om te paren en te broeden. Het broedseizoen begint in juli en duurt tot ongeveer januari.

Meer informatie over reizen naar Nicaragua

Olive Ridley schildpadden in Nicaragua

Olive Ridley schildpadden in Nicaragua

Inside tip Nicaragua: De koffieteelt is diep verbonden met de cultuur en geschiedenis van Nicaragua dat al eeuwenlang koffie produceert. Bezoek dus zeker Jinotega, de ‘koffiehoofdstad’ van Nicaragua en befaamd vanwege de kwaliteit van de koffiebonen die hier geteeld worden.

#3 Peru/Bolivia

Uitgestrekte woestijnen, diepe canyons, een enorme zoutvlakte en levendige, koloniale steden: ga op reis naar veelzijdig Peru en Bolivia. Ontdek de hoge bergtoppen van de Andes, de mysterieuze Inca-ruïnes en enorme zoutvlaktes met reuzencactussen. En streep het overweldigende Machu Picchu van je bucketlist. Maak je op voor een onvergetelijke rondreis door Peru en Bolivia!

Meer informatie over reizen naar Peru en Bolivia

Machu Picchu Peru

Machu Picchu

#5 Ecuador

Ecuador mag zich met recht een unieke bestemming noemen. Het op één na kleinste land van Zuid-Amerika ligt met een scala aan landschappen verdeeld over de evenaar. Ecuador behelst delen van het Amazoneregenwoud en Andesgebergte. Dit bijzondere land is in het bezit van de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld, een enorm aantal UNESCO werelderfgoederen, een rijke cultuur en een van de meest fascinerende natuurgebieden ter wereld: de Galapagoseilanden met haar paradijselijke stranden en unieke flora en fauna. Reis mee langs koloniale steden, besneeuwde bergtoppen, kleurrijke indianenmarkten, actieve vulkanen en ongerepte regenwouden.

Meer informatie over reizen naar Ecuador

Ecuador

#6 Indonesië

Ga met je gezin eilandhoppen langs de mooiste plekken van Indonesië. Of ga genieten van het leven op Bali. Je vindt er van alles: groene binnenlanden, fotogenieke watervallen, mooi verweerde tempels en heerlijke stranden. Daag jezelf uit en maak een vijfdaagse trektocht naar de top van de Rinjani vulkaan op Lombok. Of bezoek de drie meest bekende eilanden van de Gordel van Smaragd: Sumatra, Java en Bali. Je reist over de eilanden met je eigen auto met chauffeur.

Meer informatie over reizen naar Indonesië

Zomerbestemming Indonesië

#7 Japan

Het land van de Rijzende zon is een land vol verrassingen en tegenstellingen. De hypermoderne hoofdstad Tokyo is een bruisende metropool, een mix van Japanse en westerse culturen. In het zuidelijker gelegen Kyoto – de oude keizerlijke hoofdstad – vind je prachtige tempels, rustieke tuinen en gezellige marktjes. Het grootste gedeelte van de bevolking woont op de vier hoofdeilanden Honshu, Kyushu, Shikoku en Hokkaido. Het hoofdeiland Honshu wordt gedomineerd door Mount Fuji, die bijna 4000 meter boven het omliggende landschap uittorent. Japan is een fascinerend land, met een unieke cultuur en vele tradities, die zeker op je bucketlist moet!

Meer informatie over reizen naar Japan

#8 Sri Lanka

De zomerbestemming voor 2018 wat ons betreft! Het land is maar 1,5 keer groter dan Nederland, maar de diversiteit – zowel qua natuur als cultuur – is enorm. De korte reisafstanden, in combinatie met de vriendelijke Sri Lankaanse bevolking, prachtige tropische stranden, ruïneachtige tempels en talloze natuurgebieden maken van Sri Lanka een unieke Aziatische bestemming. En zeker na het proeven van de overheerlijke curry’s weet je waarom dit land geliefd is bij toeristen over de hele wereld!

Meer informatie over reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka

#9 Cuba

Cuba is een fantastische reisbestemming! Cuba is het land van socialisme, van Fidel Castro en Che Guevara, van sfeervolle gebouwen, klassieke auto’s, salsa, rum en sigaren. Het is ook het grootste eiland in de Caraïben met zeer diverse landschappen. Je vindt er groene bergketens, stranden en eindeloze citrus en tabaksplantages.

Cuba

#10 Zuid-Afrika

Zowel in onze winter- als zomermaanden is Zuid-Afrika een populaire reisbestemming. Reis je echter in mei en juni, dan is het er een stuk rustiger. Ook de temperaturen zijn dan met gemiddeld zo’n 25 graden zeer aangenaam. Maar het gehele jaar door kan je het land prima bezoeken. Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd, vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. In het land vind je uitgestrekte natuurparken, imposante bergen en glooiende wijngaarden. Zuid-Afrika is een aantrekkelijke mix van de rijke Afrikaanse cultuur en wildlife enerzijds en moderne voorzieningen en uitstekende infrastructuur anderzijds.

Meer informatie over reizen naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika in verre zomerbestemmingen 2018

Verre zomerbestemmingen 2018

Heb je zelf nog leuke tips voor een verre zomerbestemming in 2018? Laat het ons dan weten via een reactie!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>