Top 100 Stedentrips 2018

Op zoek naar een leuke stedentripbestemming voor 2018? In samenwerking met HomeToGo heeft reisplatform GoEuro onlangs de Stedentrip Top 100 samengesteld. Dagactiviteiten, het nachtleven, accommodaties, eten en drinken en openbaar vervoer van 2000 Europese steden werden hierbij geanalyseerd. Belangrijkste conclusies: overall gezien staat Barcelona met stip op de eerste plaats, Berlijn is de beste stad om te feesten en wil je een goedkope citytrip kies dan voor Kiev!

GoEuro heet voortaan Omio

(update 19-09-2019)
Omio, voorheen bekend als GoEuro, is een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken. GoEuro revolutioneert samen met meer dan 800 Europese vervoerders de reiservaring van reizigers door voortdurend meer keuze, transparante prijzen en boekingsgemak aan te bieden.

Onderzoek top 100 stedentrips in Europa

HomeToGo en GoEuro hebben 2.000 Europese steden onderzocht en beoordeeld op verschillende factoren. De bestemmingen in de Top 100 stedengids zijn in vijf verschillende categorieën verdeeld: Nachtleven, Activiteiten, Eten & Drinken, Overnachting en Openbaar Vervoer.

top 100 stedentrips van 2018

Berlijn voor de nachtdieren, Kiev voor de backpackers en Barcelona voor de fijnproevers

Berlijn staat aan de top als beste stad om uit te gaan. Voor een nachtje weg zit je in deze stad goed met meer dan 500 plekken om uit te gaan, clubs die 24 uur open zijn in het weekend en een gemiddelde bierprijs van onder de €3.

Kiev heeft de laagste prijzen per ​overnachting​ en is hiermee een ideale stop voor backpackers. Kiev is ook niet duur als het gaat om OV. Een enkeltje kost slechts €0,14 per rit. Als een van de meest ondergewaardeerde steden in Europa is Kiev de afgelopen jaren over het hoofd gezien, maar is de beste optie voor een ​low-budget stedentrip.​

Niet geheel onbelangrijk maar vaak vergeten is het vervoer in de stad zelf. Hoe komt men van A naar B? Populaire en dure steden zoals Venetië, Rome en Zürich kunnen reizigers beter vermijden. Interessanter zijn de Oost-Europese hoofdsteden. Het meest betaalbare ​openbaar vervoer​ vind je in Boekarest​, waar je ongeveer €0,55 per kilometer betaalt.  

De top 10 stedentrips in Europa

top 10 stedentrips van 2018

#1 Stedentrip van 2018: Barcelona

Stad, strand én cultuur; Barcelona heeft alles voor een fantastische stedentrip! Niet verwonderlijk dat deze stad dan ook met stip bovenaan staat in het onderzoek van GoEuro. Met de fantastische ligging aan zee, een overvloed aan cultuur en bijzondere architectuur en een bruisend uitgaansleven kan een stedentrip naar Barcelona natuurlijk niet meer mislukken. En na een dagje citytrippen strijk je neer op een van de vele terrasjes en laat je de lekkere hapjes uit de Catalaanse keuken voorzetten.

Barcelona heeft het allemaal: overheerlijk eten, prachtige gratis bezienswaardigheden, een lekkere temperatuur en een fijn strand aan de Middellandse Zee.

Stedentrip Barcelona gaudiStedentrip Barcelona havenBarcelona Sagrada Familia

#2 Stedentrip van 2018: Praag

Praag doet qua eten en drinken net iets onder voor Barcelona, maar staat niet voor niets om een mooie 2e plaats. De hoofdstad van Tsjechië barst van de bezienswaardigheden en is bovendien relatief erg goedkoop als stedentripbestemming. Ontdek de historische schoonheid van de Karelsbrug, de imposante Praagse Burcht en de authentieke wijk Josevof tijdens een stedentrip Praag. Hoogtepunten in het centrum van de stad zijn o.a. de Praagse Burcht, de Karelsbrug en de St.Vituskathedraal. En even bijkomen van deze architectonische pareltjes? Duik dan in een van vele barretjes en terrasjes aan het Oude Stadsplein voor een overheerlijke Tsjechische pils!

Souvenir uit Praag
stedentrip PraagPraag

#3 Stedentrip van 2018: Berlijn

Al sinds de jaren ’90 staat Berlijn wereldwijd bekend om het bruisende nachtleven. En dit wordt nog eens bevestigd door dit stedentrip onderzoek van GoEuro. In verlaten fabrieken, omgebouwde electriciteitscentrale’s en lege pakhuizen, overal bevinden zich de vetste clubs met de beste dj’s. Berlijn staat hiernaast ook bekend als ‘groenste stad van Europa’ met waanzinnige parken, bossen en tuinen. Voeg daarbij nog de historische monumenten zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie en de Berlijnse Muur en je begrijpt dat Berlijn in de top 3 van Europese stedentrips voor 2018 staat!

Berlijn uitgaan
Berlijn stedentripBerlijnse muur

Meer weten? Check dan de website van Omio.nl.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>