Bijzonder overnachten langs de Loire

Het gebied rond de rivier de Loire staat bekend als Val de Loire. Het Loiredal heeft alles wat Frankrijk zo mooi maakt; uitgestrekte bossen, mooie landschappen, wijngaarden en eeuwenoude kastelen. Tijdens je bezoek aan de Loirestreek heb je natuurlijk ook een leuk verblijf nodig. Wij tippen de meest bijzondere overnachtingen langs de Loire.

Bijzonder overnachten langs de Loire

Of je nu op fietsvakantie bent langs de Loire of met je gezin wilt gaan kamperen, in het Loiredal vind je ontzettend veel leuke accommodaties. Hieronder lees je onze tips voor bijzonder overnachten langs de Loire.

#1 Romantisch overnachten in een bubbel

Slapen in een bubbel? Deze bijzondere overnachting langs de Loire vind je in Chaon, op 48 km van Orléans. Het landgoed van deze Gîtes Insolites de Sologne strekt zich uit over 60 hectare en is rijk aan bossen, vijvers en wildlife. Om de magie van deze bijzondere overnachting helemaal compleet te maken vind je er ook een wellnessruimte met Noors bad en jacuzzi.

Kijk hier voor informatie en boekingen voor deze ongewone gîtes in Sologne.

Gîtes insolites de Sologne

Les Gites Insolites de Sologne


Gîtes-insolites-de-Sologne

Les Bulles de Sologne


Les gîtes insolites de Sologne : bulles

Gîtes insolites de Sologne


Les Bulles de Sologne, hébergement insolite à Brinon-sur-Sauldre.

Gun jezelf een veilige droomnacht onder de sterren

#2 Verblijf in een pipowagen

In een mooie omgeving in de Indre-et-Loire vind je vakantiepark Domaine de la Roche Bellin. Er worden bijzondere accommodaties verhuurd, zoals pipowagens, yurts en paal- en blokhutten. Ideaal voor een rustige vakantie in de natuur. Deze accommodaties zijn geschikt voor koppels, gezinnen of vriendengroepen: er kunnen 2 tot 5 mensen in overnachten, afhankelijk van het type accommodatie.

Kijk hier voor informatie en boekingen voor Domaine de la Roche Bellin.

Domaine de la Roche Bellin pipowagenOvernachten Domaine de la Roche Bellin

#3 ‘Georganiseerd’ wildkamperen

Village Huttopia Senonches dankt zijn naam aan de bossen van Senonches, waar de camping middenin ligt. Op deze familiecamping draait het om het beleven van de natuur, want wildkamperen in het bos is toegestaan. Village Huttopia Senonches ligt aan het meer Badouleau en midden in het bos van Senonches dat bekend staat als een van de mooiste eikenbossen van Frankrijk. Bij Huttopia Senonches kan je kamperen met je eigen tent, caravan of camper. Maar je kunt er ook bijzonder overnachten in een zogenaam Cahutte, een combinatie tussen een houten huis en een tent.

In deze groene oase zullen de kinderen zich geen minuut vervelen; boogschieten, boomklimmen, vissen, tocht met paard en wagen, kampvuren maken, teveel activiteiten om op te noemen! Voor volwassen zijn er sauna’s en een jacuzzi aan het meer.

Kijk hier voor informatie en boekingen voor Village Huttopia Senonches.

Moment de détente au camping Huttopia de Senonches. - Photo credits: C. Mouton - CRT Centre-Val de Loire

Village Huttopia Senonches © C. Mouton – CRT Centre-Val de Loire

#4 Offline overnachten op een natuurcamping

Camping L’Heureux Hasard is een natuurcamping in het hart van de Val de Loire. Geen Wifi, maar wel rust en natuur! Op deze groene camping geniet je met het hele gezin van een echte natuurvakantie, inclusief boerderijdieren zoals ezels en kippen. Alles draait hier om ecologisch verantwoord kamperen, de natuur beleven en wakker worden met het geluid van de zingende vogels. Je verblijft in een accommodatie gemaakt van milieuvriendelijk materiaal en voorzien van zonnepanelen.

Kijk hier voor informatie en boekingen voor L’Heureux Hasard.

Camping L'Heureux hasard, à Contres. - Mateus Carvalho - Camping L'Heureux hasard

Camping L’Heureux Hasard © Mateus Carvalho – Camping L’Heureux Hasard – Les Ânes de Madame

#5 Glamping Les Alicourts

In het groene landschap van natuurgebied Sologne vind je camping Les Alicourts voor een vakantie midden in de natuur. Les Alicourts is een luxe vijfsterrensterrencamping met een bruisend aquapark, recreatiemeer met strand, skatepark en een golfbaan.

Kijk hier voor informatie en boekingen voor Les Alicourts.

Sandaya Les_Alicourts

Ook bijzonder overnachten langs de Loire?

Wil jij ook tijdens je vakantie bijzonder overnachten langs de Loire? Kijk dan voor meer informatie op www.enrouelibre-centrevaldeloire.com. En het complete aanbod van campings in de Loire regio vind je op www.camping-loire-streek.com. Mocht je zelf nog leuke tips hebben voor bijzonder overnachten langs de Loire, laat het ons weten in een reactie onderaan dit artikel.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>