Overnachten in Marokko

Een stukje dichterbij de cultuur van Marokko komen? Dan is het de moeite waard om te overnachten op traditionele plekken. Hierbij het verhaal achter twee bijzondere locaties.

ameln vallei

Een plek voor iedereen

Gelegen in het Atlasgebergte op slechts 1,5 uur rijden van Marrakesh, in Imlil, ligt een accommodatie die is opgezet met het idee dat het nationale park van Toubkal open moet zijn voor iedere natuurliefhebber.

De plaatselijke bevolking runt de lodge en 5% van de inkomsten vloeit terug naar de lokale gemeenschap in de vorm van scholing en gezondheidsvoorzieningen. Ook is er een eigen zuiveringssysteem dat het smeltwater uit de bergen omzet in drinkwater.

Net als het natuurgebied, is de lodge voor iedereen toegankelijk. Doordat het comfort van de kamers variëren van eenvoudig tot zeer comfortabel levert dit een bijzondere mix in de mensen die hier verblijven op. Het comfort mag verschillen, maar de gastvrijheid en het lekkere Marokkaanse eten is voor iedereen gelijk.

Naast een bijzonder verblijf is het een perfecte uitvalsbasis voor een lichte trekking. Met een ervaren gids verken je in een 4-uur durende wandeling de toppen van het Toubkal gebergte. Geniet naast het uitzicht ook van een energiegevende picknick. Jezelf extra verwennen? Je kunt gratis gebruikmaken van de hamam voor een goede scrubbeurt. Vooraf reserveren is aan te raden.

Overnachten in Marokko, lodge imlil, atlasgebergte

Het huis van Abdsalam

In het dorpje Oumesnat, in Ameln Valley, staat een bijzondere woning. Namelijk die van Abdsalam en zijn twee zoons Rachid en Mustafa. Zo’n vijftien jaar geleden hebben ze besloten hun traditionele huis open te stellen voor toeristen om ze kennis te laten maken met de Marokkaanse cultuur. Door hier te overnachten neem je een uitgebreider kijkje in het traditionele leven van Marokko. In het bijzonder van de bewoners van deze vallei. Een vallei die bestaat uit 26 dorpjes die worden omgeven door bergwanden, bizarre rotspartijen en vruchtbare palmoases.

Je overnacht hier eenvoudig, maar knus. De zoons Rachid en Mustafa laten je graag het huis zien en vertellen je onder het genot van een kopje muntthee over het leven in de vallei. Wanneer je hier twee nachten verblijft heb je voldoende tijd om even tot rust te komen en het dorpsleven op je in te laten werken.

Ontdek op eigen houtje het dorpje, maar laat je ook zeker door Rachid of Mustafa meenemen langs een aantal dorpen. Verwacht alles behalve een toeristische wandeling, maar echt en onbedorven waarbij je geniet van de natuur. De vrouwen van het gezin koken in de avond heerlijke traditionele tajines. Dompel je zo onder in het Marokkaanse gezinsleven….

marokkaanse gezinsleven

Getriggerd om een paar nachten in deze bijzondere accommodaties te overnachten en zo wat dichterbij de Marokkaanse cultuur te komen? Maak ze onderdeel van een rondreis door Marokko met de bouwstenen van Riksja Marokko, onderdeel van Riksja Travel. Een reisorganisatie van reizigers voor reizigers waarbij de reizen het resultaat zijn van hun eigen reiservaringen. Ze verkopen die manier van reizen die ze zelf leuk vinden: individuele, wat eigenwijze reizen die je zelf grotendeels samenstelt.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>