Travel on a shoestring

Shoestring on a Budget is een nieuw initiatief van Shoestring, een jonge, dynamische reisorganisatie boordevol kennis van alle uithoeken van de wereld. Deze reizen zijn scherp geprijsd en geven je veel vrijheid tijdens de reis. Onder deze categorie zijn er om te beginnen zeven reizen opgenomen. Een reis waarin je Thailand met Cambodja en Vietnam kunt combineren, rondreizen in Peru en Bolivia, Maleisië, India en een rondreis door Costa Rica.

Erawan National Park

Shoestring on a Budget is een nieuw initiatief van Shoestring, een jonge, dynamische reisorganisatie boordevol kennis van alle uithoeken van de wereld. Deze reizen zijn scherp geprijsd en geven je veel vrijheid tijdens de reis. Onder deze categorie zijn er om te beginnen zeven reizen opgenomen. Een reis waarin je Thailand met Cambodja en Vietnam kunt combineren, rondreizen in Peru en Bolivia, Maleisië, India en een rondreis door Costa Rica.

De “Shoestring on a Budget” reizen zijn voordeliger dan de groepsreizen doordat er veel gebruikt gemaakt wordt van het openbaar vervoer. Om de kosten laag te houden reis je ook wel eens als ‘join in’, dat wil zeggen samen met andere (internationale) reizigers. Omdat niet iedere plaats met het openbaar vervoer te bereiken is, wijken de routes vaak af van andere rondreizen. De hotels blijven van ‘Shoestring kwaliteit’, dus met douche en wc op de kamer. Ter plaatse heb je de keuze of je meedoet aan excursies of je eigen gang gaat, meer vrijheid dus.

Travelling on a shoestring budget
Een “shoestring budget” heeft betrekking op een zeer beperkte of kleine hoeveelheid te besteden geld. Shoestring budgets kunnen betrekking hebben op van alles en nog wat, zoals een beperkt budget voor reizen, een evenement, een huwelijk of zelfs een levensstijl.

Over de exacte oorsprong van een “shoestring budget” wordt veel gediscussieerd. Komt het nou van het gokken, omdat shoestrings laag bij de grond zijn (low budget), of omdat schoenveters zelf ook zo goedkoop zijn?

Koh Tao, Thailand

Shoestring on a Budget
Travelling on a shoestring budget (reizen met een klein budget) is een populair onderwerp. Iedereen wil geld besparen op vluchten, hotels en attracties. En je kunt ergens een fantastische tijd hebben zonder dat het veel hoeft te kosten! Daarom biedt Shoestring.nl naast verre groepsrondreizen op basis van het vijheid-blijheid principe nu ook goedkopere individuele reizen aan. Ze noemen dat Shoestring on a Budget. Een beperkt aantal reizen met een beperkt aantal vertrekdata worden uitgevoerd als “Shoestring on a Budget” reizen.

Spreekt dit idee je wel aan, maar ken je Shoestring nog niet en vraag je je af wie er met Shoestring op reis gaan? Actieve, avontuurlijk ingestelde reizigers die intens kunnen genieten van verre landen en andere culturen. Ben jij jong of “young at heart” en flexibel? En vind je het leuk om onze prachtige planeet te ontdekken? Dan is een van de nieuwe “Shoestring on a Budget” reizen misschien ook wel iets voor jou. De prijzen zijn inclusief internationale vluchten, alle transport, hotelovernachtingen, reisbegeleiding, luchthavenbelastingen en brandstofheffing.

Shoestring on a budget: PeruPeru on a Budget – 22 dagen vanaf € 1.799
Maak kennis met een land van vergezichten, waar eindeloze altiplano vlakten abrupt overgaan in de steil oprijzende pieken van het Andesgebergte. Mysterieuze Nazca lijnen, koloniale gebouwen en imposante Inca bouwwerken als Machu Picchu laten het verleden spreken. Sportievelingen kunnen de beroemde Inca trail lopen.

Shoestring on a budget: MaleisiëMaleisië on a Budget – 19 dagen vanaf € 1.599
Deze afwisselende rondreis brengt je naar de hypermoderne metropool Kuala Lumpur, het eiland Penang, koloniale stadjes, het prachtige bergland van de Cameron Highlands, de diepe jungle van Taman Negara en je kan snorkelen of duiken bij de Perhentians, een eiland met witte zandstranden en kleurrijke koraalriffen!

Shoestring on a budget: IndiaIndia on a Budget – 22 dagen vanaf € 999
India on a Budget brengt je in het exotische noorden van India, maar eerst bezoek je dé spirituele hoogtepunten van het land. Per trein reis je naar de Gouden Tempel in Amritsar waar de sikhs al eeuwenlang samenkomen. Vervolgens naar Dharamsala, de huidige residentie van de Dalai Lama. En natuurlijk ontbreekt de Taj Mahal niet.

Shoestring on a budget: Costa RicaCosta Rica on a Budget – 14 dagen vanaf € 1.299
Ruige bergtoppen, actieve vulkanen, regenwouden en tropische stranden maken dit kleine land uniek. Een derde van het land bestaat uit reservaten, waar felgekleurde boomkikkers de dichte wouden delen met jaguars, kaaimannen en tapirs. Een echte must voor elke natuurliefhebber! Maar ook strandaanbidders komen aan hun trekken.

Shoestring on a budget: Thailand, Cambodja en VietnamThailand, Cambodja en Vietnam on a Budget – 22 dagen vanaf € 1.699
Deze “Shoestring on a Budget” reis combineert het mooiste van Thailand, Cambodja & Vietnam in één reis! Je proeft de tempelcultuur en het bruisende uitgaansleven, griezelt op de macabere ‘Killing Fields’, treint van Hué naar Hanoi voordat je twee dagen Halong baai bezoekt, de schilderachtige baai met karstgebergte.

Shoestring on a Budget: Peru en BoliviaPeru & Bolivia on a Budget – 24 dagen vanaf € 1.999
Zwerf mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Bezoek de ruïnes van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Met het openbaar vervoer reis je langs besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten, woestijngebieden aan de kust en optioneel langs de grillige Colca Canyon.

Shoestring on a Budget: MaleisiëMaleisië on a Budget – 15 dagen vanaf € 1.599
Maak kennis met de kosmopolitische hoofdstad Kuala Lumpur, het koloniale Melaka, het primaire regenwoud van Taman Negara, de schitterende natuur van de Cameron Highlands met haar groene theeplantages en sluit de reis af op het tropische eiland Pangkor. De meeste reisdagen gebeuren in ‘join ins’.

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>