De camera voor avonturiers!

De stoerste Nikon COOLPIX-camera AW100 heeft eindelijk een opvolger: de COOLPIX AW110. De camera is nog robuuster en perfect voor onderwaterfotografie tot op een diepte van 18 meter. Deel je outdoor ervaringen nu meteen met de geïntegreerde wifi-functie.

COOLPIX Nikon AW110

Een echte buitencamera
De AW110 is een echte actiecamera en net zo belust op avontuur als jij. Of je hem nu in je hand houdt, op een surfplank monteert of aan je rugzak vastmaakt, je kunt elke draai, plons, duik en val haarscherp op foto en Full HD-film (1080p) vastleggen. De sterke camerabody, met 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde, NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en 7,5-cm (3-inch) OLED-monitor met 614.000 beeldpunten, is stof- en waterbestendig tot een diepte van 18 m, schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 2 m en vorstbestendig tot minima van -10°C.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederlands, merkt op:


“De oerdegelijke AW110 is bedoeld voor liefhebbers van extreme sporten en beginnende duikers. Neem de camera mee tijdens het duiken om de wereld onder de zeespiegel te verkennen tot op een diepte van 18 m, de maximaal toegestane duikdiepte voor duikers met een Open Waterbrevet (Open Water Diver qualification). Daarnaast kun je je beelden met deze camera via ingebouwde wifi direct uploaden naar een compatibel smart device, zodat je je onderwateravonturen moeiteloos met je vrienden en familie kunt delen.”

Geïntegreerde wifi
Dankzij de geïntegreerde wifi-functie kun je je foto’s en video’s direct naar een smart device uploaden en je vrienden en familie steeds van al je capriolen op de hoogte houden. Zoals het een echte actiecamera betaamt, is de AW110 voorzien van alle functies waarover een avontuurlijke fotograaf moet kunnen beschikken. Gps maakt het mogelijk beelden van geotags te voorzien. Daarmee kun je precies bijhouden waar je foto’s zijn gemaakt. Met het elektronisch kompas en de wereldkaart kun je je oriënteren en een route uitstippelen. De hoogtemeter registreert de exacte hoogte waarop je een foto maakt (bereik: -300 m tot 4500 m) en de dieptemeter geeft de diepte onder water aan (bereik: 0 tot -20 m).

Nikon AW110 blauw

AW110 Actiecontrole
Met de functie Actiecontrole kun je de camera-instellingen aanpassen door de camera heen en weer te bewegen. De functie is ideaal wanneer je tijdens het duiken of met dikke handschoenen aan toch je
camera wilt bedienen. Zo weet je zeker dat je niets hoeft te missen en elke actie op de voet kunt volgen.

Zoals je van een Nikon-camera mag verwachten, biedt de AW110 een weergaloze beeldkwaliteit. De uiterst gevoelige 16-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en de speciale
opnamestanden voor weinig licht zorgen samen voor schitterende resultaten, bij fel zonlicht, ‘s nachts én onder water. De hoge ISO-gevoeligheid (tot 3200) vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen. Er is geen camera die zich beter leent voor het vastleggen van buitenactiviteiten en avontuurlijke escapades, of het nu winter, zomer, lente of herfst is.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>