Duiken tussen de haaien, roggen en zeeschildpadden, boarden van een actieve vulkaan of paragliden in gezelschap van tropische vogels. In Midden-Amerika kan het allemaal. De zeven landen bieden veel mogelijkheden om deel te nemen aan de avontuurlijke activiteiten of extreme outdoorsporten. Te land, ter zee en in de lucht.

Midden-Amerika strekt zich uit van Guatemala in het noorden tot Panama in het zuiden. Vanuit Guatemala kun je geweldige backpackreizen maken door El Salvador, Belize, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama. Check vooraf ook voor een kortingscode bij Expedia voor aantrekkelijke kortingen op bijvoorbeeld je overnachtingen.

Midden-Amerika voor avonturiers

Een rondreis door Midden-Amerika is een reis langs ongerepte jungle, tropische stranden, vulkanen en eeuwenoude culturen. De Mayacultuur in Guatemala, de oerwouden en dierenpracht in Costa Rica, indianen in Honduras en vulkanen in Nicaragua bieden je een indrukwekkende vakantie. Ook de idyllische Bocas del Toro in Panama en natuurlijk Cuba met zijn roemruchte verleden mag je niet missen. En voor de avontuurlijke reiziger zijn er meer dan genoeg mooie uitdagingen. Wij hebben de gaafste op een rij gezet!


Vulkaanboarden in Nicaragua

Vulkaanboarden van de Cerro Negro staat op nummer twee van de Thrill Seeker’s Bucketlist van CNN. In Nicaragua ligt langs de Grote Oceaan een 1500 kilometer lange vulkaanketen. De ideale plek om extreme sporten uit te oefenen en de omgeving op een unieke manier te ontdekken. De Cerro Negro is een actieve vulkaan in het noordwesten van Nicaragua, gelegen in de buurt van de historische stad León. Tijdens de wandeling naar de top kan men genieten van een panoramisch uitzicht over de Telica en San Cristobal vulkanen. Eenmaal bovenop de 675 meter hoge Cerro Negro is het thrillseeken geblazen en maak je op je houten ‘sandboard’ een spectaculaire afdaling.

Vulkaanboarden van de Cerro Negro in Nicaragua

Vulkaanboarden in Nicaragua

Onderwaterparadijs in Belize

Na het Great Barrier reef heeft Belize het grootste rif ter wereld. De meest indrukwekkende onderwaterpanorama’s vindt men dan ook voor de rijke kust van Belize. Een waar natuurparadijs met kristalheldere wateren en ongerepte koraalriffen. Een unieke plek om te snorkelen of duiken te midden van tropische kleurrijke vissen, haaien, roggen en zeeschildpadden. Een mooi eiland om de onderwaterwereld te ontdekken is Caye Caulker, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Belize. Dit is de plek waar elke snorkelaar of duiker gelukkig van wordt.

Caye Caulker in Belize

Caye Caulker in Belize

Paragliden of abseilen?

In Costa Rica kan je het prachtige oerwoud vanuit de lucht aanschouwen. Om op ooghoogte te komen met de tropische vogels die Costa Rica rijk is, kan je gaan paragliden. Combineer de sensatie van vliegen met natuurschoon in zijn puurste vorm. Niet alleen heb je de kans om veel exotische vogels te spotten, maar je ziet de apen hun kunsten tussen de boomtakken vertonen.

Of ga je liever abseilen van een bijna 80 meter hoge waterval? Dan ben je in El Salvador aan het juiste adres. In de regio Juayua is de waterval ‘El Tanque’ het unieke decor voor durfals die, bungelend aan een touw, hun strijd met de natuur aangaan.

Abseilen in El Salvador

Abseilen in El Salvador

Raften in Panama

Veel rivieren in Midden-Amerika zijn geschikt om te raften, maar vooral in Panama kan de avonturier zich volledig uitleven. Voor extreme watersporten is de Old Chiriquí River in de provincie Chiriquí ideaal, vanwege haar talrijke stroomversnellingen. Ook de Grande River, gelegen in de provincie Coclé, heeft gedeeltes waarbij diverse niveaus stroomversnellingen de vaardigheden van de rafters op de proef stellen. Gedurende de periode januari tot en met april is de intensiteit van de stroming een stuk minder en dus bij uitstek geschikt voor minder ervaren rafters.

Raften in Midden-Amerika

Raften in Midden-Amerika

Four-wheel-drives Maya-beschaving

Een bezoek aan Guatemala gaat hand in hand met een bezoek aan de historische steden en tempelruïnes van de Maya-beschaving. Extra avontuurlijk is het om in 4×4’s van stad naar stad te trekken. Er zijn diverse scenic routes door de regio en die langs indrukwekkende steden voeren. De 4×4’s stellen je perfect in staat om de uitgestrekte jungle en uitbundige natuur volop te ontdekken.

Midden-Amerika voor avonturiers

Ontdek de Maya-beschaving met een four-wheel-drive

Spectaculaire canopy in Honduras

In Honduras weten ze avontuurlijke activiteiten goed te combineren met de authenticiteit van de bestemming. In het traditionele en schilderachtige stadje La Campa kan men een spectaculaire canopy doen. Tijdens zo’n canopy slingert de echte avonturier via stalen kabels door de toppen van de bomen en over dalen of ravijnen heen. Niet alleen bevindt men zich als Tarzan of Jane op een maximale hoogte van 350 meter, ook kom je tijdens de tour op prachtige uitkijkpunten om het groene en gigantische landschap te bewonderen.

Jungle canopy in Honduras

Jungle canopy in Honduras

Midden-Amerika activiteiten

Meer informatie? www.visitcentroamerica.com

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>