Wie aan het Diepe Zuiden van Amerika denkt, denkt al snel aan de muzieksteden Nashville en Memphis. Dit zijn gave bestemmingen als je van blues en rock 'n' roll houdt en het massatoerisme niet schuwt. Ben je een reiziger die zich het liefst midden in de natuur of tussen de locals begeeft? Lees dan gauw verder.

1. ‘Haunted City’ Savannah, Georgia

De plantagehuizen, Spaanse mossen en begraafplaatsen met vervallen grafstenen in Savannah geven je het idee dat je op een filmset bent beland. En dat is ook zo! Forrest Gump stapte in Savannah op de bus en Clint Eastwoods Midnight in the Garden of Good and Evil gaf haar de bijnaam ‘Haunted City’. De geruchten dat het hier spookt zijn hardnekkig. Savannah is met vele festivals en studentenfeesten een echte bad girl. Berucht is de St. Patrick’s Day-viering in het voorjaar. Ideale gelegenheden om je onder de locals te begeven!

savannah

Bonaventure Cemetery

Bonaventure Cemetery

Forsyth Park

Forsyth Park

2. Oranje boven in Providence Canyon State Park

Oranje rotskloven vind je niet alleen in Zuidwest-Amerika. Zelfs in de Deep South is een vleugje oranje te bespeuren. De staat Georgia noemt het Providence Canyon State Park liefkozend de ‘Little Grand Canyon’. Je kunt er volop hiken zonder veel andere toeristen tegen te komen. Echte backpackers nemen hun tent mee en kamperen in de natuur.

Providence Canyon

Providence Canyon

3. Beren en back to basics, Great Smoky Mountains National Park

Op de grens van South Carolina en Tennessee bevindt zich een nationaal park vol glooiende heuvels, watervallen en blokhutten die het eeuwenoude boerenleven laten herleven. In Great Smoky Mountains National Park ga je back to basics en wandel, rijd of fiets (!) je door het leefgebied van zwarte beren. Trek je wandelschoenen aan, beklim die bergtop en je zult begrijpen waar het park de bijnaam ‘The Smokies’ aan verdient.

Black bear

Black bear

Clingmans Dome

Clingmans Dome

4. Roadtrip door de Blue Ridge Mountains

Als de Smokies je honger naar natuur nog niet hebben gestild, vervolg je de roadtrip over de Blue Ridge Parkway. Vooral tijdens de Indian Summer kijk je hier je ogen uit: de bomen zijn dan felgeel en knalrood getooid en het kwik bereikt weer even zomerse hoogten. Je schiet er met gemak de mooiste plaatjes.

Chimney Rock State Park

Chimney Rock State Park

Linn Cove Viaduct

Linn Cove Viaduct

Rough Ridge Overlook

Rough Ridge Overlook

5. The Big Easy – New Orleans, Louisiana

Vergeet Nashville en Memphis, je moet naar New Orleans! In deze stad, bijgenaamd ‘The Big Easy’, gaat alles net een tikkeltje relaxter. New Orleans heeft een tolerant en gemoedelijk karakter en is een echt feestbeest. Dat blijkt wel uit de jazzmuzikanten op elke straathoek, de wirwar van cafés en grootse parades met Mardi Gras (de Amerikaanse versie van carnaval). Als je bent uitgefeest, kun je een plantage bezoeken. De beroemde Oak Alley Plantation herken je misschien wel uit Django Unchained. Avontuurlijker is een swamp tour door Louisiana’s moerassen. Vraatzuchtige alligators liggen op de loer!

Street Musicians op Jackson Square, French Quarter Fotocredits Paul Broussard

Street Musicians op Jackson Square, French Quarter
Fotocredits Paul Broussard

Mardi Gras Parade

Mardi Gras Parade

6. Chattanooga, Tennessee: ondergrondse waterval

Chattanooga heeft zich nog maar net ontdaan van de twijfelachtige naam ‘dirtiest city’. Ga er daarom nu naartoe, voor de massa het ontdekt. Geniet van het uitzicht op zeven staten bij Rock City, dat bestaat uit een steile klif met pittoreske waterval. Nog mooier is de Ruby Falls, een 44 meter hoge waterval in een grot, 340 meter onder de grond.

Chattanooga lookout

Lookout Mountain …

Ruby Falls

… met ondergrondse waterval Ruby Falls

Deze tips zijn afkomstig van Tioga Tours, een specialist in reizen naar de VS en Canada. Wil jij ook verrassende bestemmingen bezoeken? De reisadviseurs van Tioga Tours kennen alle bijzondere plekken en helpen je met het uitstippelen van jouw unieke droomreis.

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>