Nikon City Story

Op 20 maart was het World Storytelling Day. Nikon vierde deze gelegenheid met een challenge waarbij bloggers werden uitgedaagd om het verhaal van hun stad te vertellen door de ogen van hun camera. Bloggers vanuit heel Europa kunnen met hun creatieve foto’s het verhaal van hun stad vertellen.

Paris en couleurs

Internationale blogger challenge
18 ‘urban life’-bloggers uit heel Europa hebben foto’s gemaakt met een Nikon D5300 met ingebouwde Wi-Fi mogelijkheden waarmee foto’s direct online gedeeld werden op de I AM Nikon Flickr pagina. De deelnemers vertegenwoordigden elf steden in negen verschillende landen en gingen gewapend met een Nikon D5300 op pad om het verhaal van hun stad in foto’s te vertellen. Alle 18 verhalen kun je hier terugvinden.

Wat is jouw verhaal?
Beleef het verhaal van Amsterdam door de creatieve blik van Jöran Maaswinkel: ‘Amsterdam through my eyes’. Of bekijk de foto’s van winnares Audrey Felix, die het verhaal van haar stad Parijs heeft vastgelegd. Onder de naam ‘Paris en couleurs’ heeft zij de architectonische dynamiek en de natuurlijke schoonheid van de Franse hoofdstad in een verhaal met elkaar verweven door gebruik van kleuren.

“De beelden vertellen het verhaal van iemand die door een stad slentert en zich laat verwonderen door de schoonheid ervan. De inzending laat een bijzonder stijlvol verhaal zien en geheel volgens de opdracht geeft het ‘stolen moments in time’ weer,” Kirsty Mitchell, jurylid.

De tweede plaats is voor Tihomir Stojanović uit Servië, met zijn geweldige verhaal, ‘Wandering Belgrade’. De jury was geroerd door het persoonlijke verhaal van de blogger en de abstracte details van de foto’s. Stella Harasek eindigde als derde met ‘Postcards from Helsinki’. De winnaar ontving € 1000 aan Nikon materiaal, en de tweede en derde plek gingen er van door met een Nikon D5300 met kitlens.

I AM | LIFE AS IT HAPPENS
Twee andere deelnemers vielen dan misschien niet in de prijzen, zij verdienen zeker wel een speciale vermelding met hun creativiteit en bijzondere foto’s. We hebben het hier over ‘Rush Hour’ van Steffen Gothling, met foto’s tijdens het spitsuur van Berlijn, en de lovestory van Milan Maglov. Het liefdesverhaal ‘Love is in Belgrade’ toont de Servische stad door de ogen van een verliefd paar.

Love is in Belgrade

“As his story unfolded we realized it was a tale of an aging couple. It was a lovely way of bringing life into the city, as the purpose of cities is to support our lives,” said Thomas Maquaire.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>