Een festival voor extreme avonturiers

Ken je dat gevoel, dat je de lat steeds een beetje hoger wilt leggen als het gaat om outdoor activiteiten? Je begint met wandelen maar je wilt toch dat hoogste punt bereiken dus je gaat klimmen. En de stroomversnellingen op de rivier zien er toch iets uitdagender uit met je kajak dan het rustige water op het meer. De documentaires die het European Outdoor Film Festival elk jaar uitzendt gaan over avonturiers die extreme outdoor activiteiten opzoeken.

European Outdoor Film Festival

De hele maand oktober toert het E.O.F.T. door Nederland. Dit is hét filmfestival voor outdoor liefhebbers en avonturiers. Je ziet er documentaires waar geen acteurs of acteerwerk aan te pas is gekomen. Dare devils only!

European Outdoor Film Festival - een festival voor extreme avonturiers

Voor dare devils only

Sinds de oprichting in 2001 vertoont de European Outdoor Film Tour documentaires over outdoorsport, avontuur en reizen. Verhalen van echte mensen, die hun outdoordroom leven. In deze films zie je hoe atleten, zotte alternatievelingen, bijzondere stellen of gewoon avonturiers volledig mislukten of ongekende adrenaline kicks vieren. Volg hen naar de meest afgelegen hoeken van de hele wereld en ontdek de (on)mogelijke kanten van de outdoorsport!

Het programma van de European Outdoor Film tour 17/18

De verhalen en avonturen verschillen elk jaar, maar de echtheid blijft. De meest inspirerende, ontroerende, gekste en mooiste films zijn de basis voor het programma van de E.O.F.T. 17/18. No script. No actors. No special effects. THIS IS REAL!

Het festivalprogramma bestaat uit een aantal korte documentaires, elke ongeveer 20 tot 30 minuten durend. De geselecteerde films zijn een glimp uit het leven van een extreme outdoor liefhebber. Zo is er het verhaal van freeskiër Sam Favret die ons met zijn ski’s een nieuwe kant van de gletsjer ‘Mer de Glace’ laat zien. Ook Ben Stookesberry, Sarah McNair-Landry en Erik Boomer zoeken een gletsjer op om vervolgens met hun kajaks via een smeltwatergeul de gletsjer weer af te varen.

Gletsjers trotseren - Ice Call © Fabian Bodet - Into Twin Galaxies © Eric Boomer

Gletsjers trotseren met ski’s of kajaks

Dan is er Steph Davis, de 43-jarige basejumpster en free klimster die als eerste vrouw ter wereld alle toppen van het Fitz Roy-massief in Patagonië bedwongen heeft. En de eerste die de Salathé Wall bij El Capitan in Yosemite vrij geklommen heeft – dus zonder zekering en zonder touw. Benjamin Sadd en James Trundle laten zien hoe je met een traditionele uitgeholde boomstam de mysterieuze jungle van het Amazonegebied kunt verkennen. En het koppel Simone Moro en Tamara Lunger reist af naar de Kanchenjunga om de hoogste traverse van een 8.000-er te testen.

EOFT 2017 - Dug Out © Benjamin Sadd

Op een traditionele manier het Amazonegebied verkennen

Interesse?

Tickets zijn nog volop verkrijgbaar via de website van het filmfestival.

Bekijk hier alvast de teaser:

Margriet
Laatste berichten van Margriet (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>