Met TUI naar Suriname

TUI Nederland heeft haar aanbod reizen naar Suriname fors uitgebreid. Deze fantastische bestemming voor een veelzijdige en afwisselende vakantie wordt op deze manier voor meer vakantiegangers bereikbaar.

Vliegen naar Suriname

Vanaf juli 2017 vliegt TUIfly, de eigen airline van de reisorganisatie, op Paramaribo. Zowel het aantal luxe resorts langs de brede rivieren als het aantal rondreizen wordt uitgebreid om zo een zeer ruime keuze aan scherp geprijsde vakanties aan te bieden. De boeiende flora, fauna en cultuur van Suriname kunnen eenvoudig worden gecombineerd met een strandverlenging op Curaçao. Naast pakketreizen kunnen ook losse tickets worden geboekt.

TUI Suriname

Meer dan 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud, door de bewoners simpelweg ‘het bos’ genoemd

Ontdek kleurrijk Suriname

Nederlands praten in de tropen of uitstapjes maken naar het ongerepte Amazone regenwoud. Wie naar Suriname reist, beleeft het allemaal. Door de bijzondere geschiedenis is het land een smeltkroes van culturen. Een enorme diversiteit die terug is te zien in de mensen, de gewoonten, de feestdagen, de muziek en de Surinaamse keuken. Hoofdstad Paramaribo is één groot openluchtmuseum vol fascinerende sporen uit het verleden, waaronder natuurlijk heel veel Nederlandse invloeden. De architectuur van pittoreske houten woningen typeren de hoofdstad welke sinds 2002 is opgenomen op de Wereld Erfgoedlijst van de UNESCO.

Paramaribo is een gezellige, kleurrijke Caribische stad waar stress spontaan verdampt

Paramaribo is een gezellige, kleurrijke Caribische stad waar stress spontaan verdampt.

Suriname is geen typische strandbestemming, maar rijk aan Amazone jungle met de bijbehorende grote diversiteit aan planten en dieren. Suriname is een stukje Nederland in de tropen. TUI maakt Paramaribo, de jungle en luxe resorts toegankelijker voor de Nederlandse reiziger door ze als pakketreis met TUIfly aan te bieden. Vanuit Paramaribo maak je diverse dagtrips en losse excursies, terwijl je ’s avonds weer kunt genieten van de restaurants en de gezelligheid bij het Vat of de Waterkant. Kortom een reis naar Suriname is naar voorkeur van iedere reiziger flexibel samen te stellen.

Danpaati River Lodge is gelegen op een eilandje in de Boven Surinamerivier. Ongeveer 350km ten zuiden van Paramaribo. Midden in het tropisch regenwoud.

Danpaati River Lodge is gelegen op een eilandje in de Boven Surinamerivier. Ongeveer 350km ten zuiden van Paramaribo. Midden in het tropisch regenwoud

Rondreizen in Suriname

Ook is er een groot en divers aanbod georganiseerde rondreizen in het zomerprogramma opgenomen, variërend van een snelle kennismaking met de boeiende binnenlanden van Suriname tot een bijzondere jungle-ervaring per boot of per vliegtuigje. Er zijn individuele rondreizen en reizen in groepsverband met reisduren variërend van 9 tot en met 23 dagen. Er worden ook rondreizen aangeboden door het TUI-merk Kras.

Combinatie met strandvakantie Curaçao

Hoewel de rivier resorts je een ware strandervaring kunnen bieden, worden ook mogelijkheden geboden om een strandvakantie als verlenging te boeken op Curaçao. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gecombineerde vluchten, waarbij er heen gevlogen wordt op Paramaribo en, na een tussenvlucht, weer vanaf Curaçao terug gevlogen kan worden naar Amsterdam.

Surinamers zijn goedlachs, gastvrij en altijd bereid om te helpen.

Surinamers zijn goedlachs, gastvrij en altijd bereid om te helpen

Zelf naar Suriname?

Suriname is in negen uur rechtstreeks bereikbaar vanuit Nederland. De reizen naar Suriname met TUIfly zijn boekbaar op TUI.nl.

Latest posts by Martijn (see all)
  1. Anneke de Lange zegt:

    Hallo liefhebbers van Suriname en Curaçao,

    Acht jaar geleden zijn we (2 echtparen) 4 weken in Suriname geweest. Hebben in Paramaribo een appartement gehuurd en hebben van daaruit 3 grote trips gemaakt over de grensrivier met Frans Guyana, Suriname rivier en de grens met voormalig Brits Guyana. We willen heel graag nog een keer naar bijzondere plekken in Suriname, zo’n 2 weken, en dan als slot een week op Curaçao waar ik 15 jaar heb gewoond. Wie heeft er tips, weet goede sites etc. of heeft deze combinatie gedaan?
    Bedankt alvast en hoop op veel tips.
    Groet van Anneke

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>