Ontwikkeling toerisme in Suriname

De Lonely Planet heeft Suriname al in 2009 uitgeroepen tot één van de hotspots van 2010. En het toerisme in Suriname blijft groeien. Het aantal accommodaties in Suriname is flink toegenomen en het aanbod is gevarieerder geworden.

Magnificent Suriname! Toerisme ontwikkeling in Suriname

De Lonely Planet heeft Suriname al in 2009 uitgeroepen tot één van de hotspots van 2010. En het toerisme in Suriname blijft groeien. Het aantal accommodaties in Suriname is flink toegenomen en het aanbod is gevarieerder geworden.

Bezoekers laten zich heerlijk verwennen in klasse resorts in het binnenland. Het accent komt steeds meer op wellness te liggen. Heel populair zijn ook de vele gezellige evenementen, zoals de inmiddels wereldbekende ‘oudejaars pagara estafette’ en overheerlijke, gevarieerde, typisch Surinaamse gerechten.

De Amazone verheven tot Nieuw Wereldwonder?
Het Amazonegebied waartoe Suriname behoort is een van de finalisten die in de race zijn voor nominatie tot één van de zeven Nieuwe Wereldwonderen. Supporters kunnen tot 11 november 2011 online hun stem uitbrengen (www.new7wonders.com).


Het is nu heel gemakkelijk voor Nederlanders van Surinaamse afkomst om naar Suriname te reizen. Je hoeft vooraf geen visum meer aan te vragen, maar kan simpel bij aankomst op de luchthaven een visum on-arrival verkrijgen

Versoepeling visumregel
Het is nu heel gemakkelijk voor Nederlanders van Surinaamse afkomst om naar Suriname te reizen. Men hoeft vooraf geen visum meer aan te vragen, maar kan simpel bij aankomst op de luchthaven een visum on-arrival verkrijgen. Voor meer informatie kan men terecht bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam.

50PlusBeurs Nederland
Suriname is van 13 t/m 18 september wederom vertegenwoordigd op de 50PlusBeurs in Utrecht. Maar liefst negen toerismebedrijven geven informatie over de prachtige natuur, unieke culturen en evenementen. De historische relatie tussen Suriname en Nederland ontwikkelt zich steeds verder. Daardoor neemt het aantal Nederlandse bezoekers jaarlijks toe. Dagelijks vertrekken rechtstreekse vluchten met Surinam Airways of KLM van Schiphol naar Paramaribo.

Je kan individueel of in groepsverband naar Suriname reizen. Hiervoor kan je terecht bij één van de dertig Nederlandse reisaanbieders die Suriname in hun assortiment hebben, waaronder Kuoni, Fox reizen en Kras.

Het Amazone gebied waartoe Suriname behoort is één van de finalisten die in de race zijn voor nominatie tot één van de zeven Nieuwe Wereldwonderen

Meer informatie?
50+Beurs: van 13 t/m 18 september in de Jaarbeurs in Utrecht
Suriname stand: Hal 8, Caribbean Paviljoen, stand #8D078
Voor meer informatie over Suriname: www.suriname-tourism.org.

 1. Ph.Lutz zegt:

  Beste,

  De foto van de waterval is van de Cajatur Falls, en die ligt in in Guyana en niet in Suriname.

  Met vriendelijke groet,
  Ph. Lutz

 2. Beste meneer of mevrouw Lutz,

  Het klopt inderdaad dat de foto van de waterval niet in Suriname genomen is. Het is de San Rafael waterval in het Amazonegebied van Ecuador. Het is niet de Kaieteur waterval in Guyana, waar onze reisjournalist Susan al eens heen reisde tijdens haar bezoek aan Zuid-Amerika’s geheime hoekje.

 3. Ik vind Suriname een rovershol. #reactie over the black experience verwijderd# Je kunt er lekker eten, maar meer is Suriname niet.

  Voor hetzelfde geld boek je een all in reis naar Thailand. En alleen het ticket al; voor 499 vlieg je naar Curaçao retour en Paramaribo kost je zo 899.. wie is nou gek.

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>