Geen berg te hoog

Voor échte expeditieleden is geen berg te hoog met deze topgear. Kleding die wind- en waterdicht is en toch luchtdoorlatend, een lekker licht jasje waarin je veel bewegingsvrijheid hebt en een goede onverwoestbare reistas om je spullen te dragen. We weten zeker dat het bij een expeditie als deze past.

Ben je een liefhebber van expedities? Dan gaat je hart zeker sneller kloppen van de reis die Sam Smoothy maakte. Hij reisde samen met zijn entourage, Johnny Collinson en Fraser McDougal, af naar Bolivia. Daar trad hij in de voetsporen van zijn vader, die in zijn jongere jaren te voet en op ski’s het Andesgebergte doorkruiste – over de Pequeño Alpamayo en Huayna Potosí. Hij maakte afdalingen van de Aguja Negra en de Ala D. Sur in de Cordillera. Dankzij deze reis begreep Sam zijn vader – een man van weinig woorden – een stuk beter.

Wil je net als Sam op expeditie in La Paz, dan heb je goede spullen nodig. Daarom zetten we speciaal voor jou de beste gear van The North Face® op een rij. We weten zeker dat het bij een expeditie als deze Pazt – Bolivia it or not.

Free Thinker Jacket & BIB: voor koude en gouden bergen

Wind, kou en sneeuw trotseren gaat met de juiste kleding een stuk eenvoudiger dan vroeger. Gehuld in de Free Thinker Jacket en BIB-broek ben jij klaar voor de allerergste sneeuwstormen. Berg op en af – in deze outfit heb je zo veel bewegingsvrijheid dat je bijna niet voelt dat je hem aanhebt. De gouden bergen die de items beloven, maken ze ook daadwerkelijk waar. Wind- en waterdicht, maar toch luchtdoorlatend: voor elke situatie ben jij perfect gekleed. En is het iets te warm terwijl je uit de wind in het zonnetje van het uitzicht geniet? Dan trek je toch gewoon je jacket even uit en doe je de bretels af. Prijs jacket: 550 euro. Prijs BIB: 490 euro.

Base Camp Duffel: een tijdloze klassieker voor al je gear

thermoballGa je net als Sam voor een langere tijd op expeditie, dan heb je spullen nodig. En een goede reistas die ze voor je draagt. Met de Base Camp Duffel op je rug heb je alles bij de hand wat je nodig hebt. Het is niet voor niets al dertig jaar de beste reisgezel. Hij is gemaakt van onverwoestbaar materiaal, en heeft voldoende ruimte voor alle kleding en materialen die je nodig hebt voor je expeditie. Ook handig: hij heeft een speciaal compartiment voor je natte en vuile spullen. Prijs: 110 euro.

Thermoball jacket: bij weer of geen weer

Van het Andesgebergte naar het centrum van La Paz: temperatuurverschillen die vragen om andere kleding. Thermoball is altijd een goede match: een jas met verendons om je warm te houden, licht van gewicht en super eenvoudig op te vouwen in zijn eigen jaszak. Een jacket dat perfect is voor elk moment heb je hiermee in the pocket dus! En er is nog meer goed nieuws: hij is ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar. Prijs: 200 euro.

Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>