De stranden van Corfu

Het eiland Corfu is het meest noordelijk gelegen van alle Griekse eilanden en ligt zelfs deels voor de kust van Albanië. Corfu staat bekend om de rotsenkust, de mooie valleien, uitgestrekte dennenbossen, ruige duinen, het prettige Middellandse Zeeklimaat en de schitterende flora en fauna.

Afionas Beach op het Griekse eiland Corfu

Het groene eiland biedt plek aan talloze olijfbomen en olijfolie is dan ook één van de belangrijkste producten die Corfu voorbrengt. Zelfs het bekende Britse warenhuis “Harrods” haalt speciaal hier haar olijfolie vandaan vanwege de hoge kwaliteit. De temperatuur op Corfu ligt in de zomermaanden tussen de 28 en 32 graden en in december en januari nog rond de 15 graden, wat het eiland ook een goede winterzonbestemming maakt. Maar het veelzijdige eiland Corfu staat misschien het meest bekend om haar prachtige zandstranden waar je heerlijk kunt ontspannen.

Corfu Griekenland

Mooie stranden op Corfu

Corfu heeft veel mooie stranden waarvan Afionas Beach, Rovinia Beach en Logas Beach de bekendste en meeste populaire zijn. Logas Beach is een ware belevenis want de zee is hier erg krachtig en het strand ligt aan de voet van immense zandkliffen. Afionas Beach is dé plek voor wie wil snorkelen want het water is hier kraakhelder. Omdat het strand zeer afgelegen is (ongeveer 30 minuten wandelen) geniet je hier in alle rust van het dubbele strand dat aan twee verschillende baaien ligt. Wie een parelwit strand zoekt moet beslist eens een kijkje gaan nemen in Rovinia Beach bij het dorpje Plaiokastritsa. Het stand ligt in een tropische omgeving en doet sterk aan de Cariben denken.

Chalikounas Corfu

Minder bekend maar ook erg mooi is het strand van Chalikounas. Chalikounas Beach is het langst strand van Corfu en ligt middenin een prachtig beschermd natuurgebied waar je tevens lekker kunt uitwaaien.

Veelzijdig eiland Corfu

Op Corfu kun je ook heerlijk wandelen, langs het Korissionmeer bijvoorbeeld of lekker rondstruinen in het visserdropje Kavos in het zuiden van het eiland. Corfu biedt daarnaast plek aan diverse unieke musea zoals het museum voor Asian Art en het Archeologische museum. Het mooiste uitzicht over het eiland heb je vanaf de Pantokrator, de hoogste berg van Corfu waar op 900 meter hoogte zelfs een middeleeuws klooster is gebouwd. Ook Corfu stad heeft vele historische trekpleisters waaronder oude kathedralen, kloosters en prachtige parken. Het veelzijdige eiland Corfu is een echte aanrader voor wie wil genieten van kunst, cultuur, zon, zee en strand in een heerlijk ontspannen omgeving.

Bezoek Albanië

De zee en de mooie stranden in Corfu maken het tot een heerlijke zonbestemming voor het hele gezin. Voor kinderen is de zee ook veilig om in te zwemmen en je kunt er tevens snorkelen en duiken. Corfu kent drie soorten stranden, te weten: stranden met goudkleurig zand, parelwitte stranden en de kiezelstranden. Ook voor de actief ingestelde vakantieganger biedt het eiland volop mogelijkheden. Te denken valt aan wandelen, windsurfen, zijlen of varen op de glasheldere zee. Ook leuk: maak een dagtrip naar Albanië dat op slechts 2 km van de kust van Corfu ligt!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>