Getest: Sevylor Tahaa opblaasbare kajak

Aangezien we deze zomervakantie veel bij het water te vinden zijn, besloten we een opblaasbare kajak te kopen. Het werd de Sevylor Tahaa kajak. De Tahaa Kit kajak van Sevylor is een tweepersoons opblaasbare kajak. Ideaal voor de eerste kajak avonturen met onze kinderen op het water. Lees hier onze review van de Sevylor Tahaa opblaasbare kajak.

Mountainbikes, trampolines, elektrische fietsen en zelfs campers, veel mensen hebben de afgelopen periode een al dan niet dure ‘corona-aankoop’ gedaan. Wij lieten ons oog vallen op de Tahaa Kit opblaasbare kajak van Sevylor. Zeker aangezien we deze zomer veel bij het water zullen zijn.

Sevylor Tahaa opblaasbare kajakhandleiding Sevylor Tahaa

Waarom een opblaasbare kajak of kano?

We komen met Reishonger op de mooiste plekjes, zowel in Nederland als in het buitenland. En hoe leuk zou het zijn als je op die plekken ook het water op kunt. Zonder een grote kajak of kano op je autodak te moeten meesleuren? Een opblaasbare kajak of kano biedt uitkomst! Deze is makkelijk mee te nemen in de bijbehorende doos of draagtas. Eenmaal ingepakt is het namelijk maar een klein pakketje. Zo neemt hij dus niet veel plaats in beslag in de auto en ligt het niet in de weg als je hem ergens moet opbergen.

Daarnaast is de opblaasbare kano ook erg licht van gewicht. Hierdoor is hij ideaal om mee te nemen in de draagtas als je bijvoorbeeld eerst een stuk moet lopen om bij het water te komen. Tot slot, ook niet onbelangrijk, de aankoopprijs. Een opblaasbaar product is een stuk voordeliger in aanschaf dan een ‘harde’ kajak.

Sevylor Tahaa opblaasbare kajak

De Sevylor Tahaa functioneert als opblaasbare kajak voor 2 volwassenen. Of – en dat is ook de reden waarom wij deze kajak kochten – voor 1 volwassenen en twee (jonge) kinderen. De Sevylor Tahaa heeft een draagkracht tot 160 kg en is door zijn grote afmetingen en de opblaasbare randen zeer stabiel. Bovendien weegt de opblaasbare kajak slechts 7.5 kg zodat je de Sevylor Tahaa erg gemakkelijk kunt vervoeren. Ook als je een stuk moet wandelen met de kajak.

De Sevylor Tahaa is zeer geschikt voor beginnende kajakkers die gezellig samen met een vriend(in) of familielid een dagje heerlijk willen kajakken.

De Sevylor Tahaa opblaasbare kajak is gemaakt van Heavy Duty PVC en beschikt over een lekkage bestendigde bodem. Daarnaast is de kajak 312 cm lang en 92 cm breed en is de onderkant voorzien van een I-beam constructie. Deze constructie zorgt ervoor dat de Sevylor Tahaa erg stabiel en stevig is. Hierdoor kan je ook gemakkelijk in en uit de kajak kunt stappen. Dankzij al deze kenmerken is de Sevylor Tahaa ook uitermate geschikt voor beginnende kajakkers.

peddels Sevylor Tahaa

Zelf vonden wij de stoelen erg fijn. De stoelen in de Sevylor Tahaa zijn opblaasbaar en zorgen voor een prettige steun in de rug waardoor u comfortabel kunt genieten van het kajakken. Door de stevige handvaten aan beide kanten van de kajak kunt u de kajak tevens makkelijk in- en uit het water halen. Aangezien de Sevylor Tahaa beschikt over drie onafhankelijke luchtkamers kan je ook bij een lekkage altijd veilig de kant bereiken. Wel zo fijn als je met je kinderen gaat varen. Als er één luchtkamer lek gaat zullen de andere luchtkamers namelijk functioneren als drijfmiddel.

opblaasbare-kano

Via het afwateringssysteem kan je eventueel spatwater snel en gemakkelijk uit de kajak laten stromen. Met de ingebouwde manometer kan je de luchtdruk meten en de kajak op een optimale luchtdruk oppompen. Daarnaast wordt er standaard 1 aluminium kajakpeddel en reparatieset meegeleverd. De kajak is niet voorzien van een luchtpomp.

Voor het eerst gebruiken

Voor het eerste gebruik halen we de opblaasbare kajak uit de doos. Het opblazen wijst zichzelf. Er zijn drie compartimenten: de bodem en de twee zijkanten. Met onze elektrische pomp kost het vijf minuten om de opblaasbare kajak op te blazen.

Sevylor Tahaa

Daarna moet je nog de stoeltjes erin zetten. Ook die hebben een zitting die je moet opblazen. De Sevylor Tahaa heeft twee handvatten en is daarmee makkelijk te dragen voor korte stukjes.

kajak Sevyloropblaasbare kajak Sevylor

Wanneer je met zijn tweeen gebruik maakt van de opblaasbare kajak is er voldoende ruimte om spullen mee te nemen. Denk aan een rugzak en wat flessen drinken. Achter het achterste stoeltje is nog ruimte genoeg om een tas droog neer te leggen onder de afdekking, met bijvoorbeeld zwemspullen, handdoeken en wat lekkere snacks. De ruimte is te beperkt om een tent en kampeeruitrusting mee te nemen. Maar deze kajak is ook eigenlijk niet bedoeld voor meerdaagse vaartochten.

Wat wij zo bijzonder vinden aan de Tahaa Kit is dat je de kajak kunt oprollen en dragen als een soort backpack. Dit is echt ideaal wanneer je er een dagje op uit trekt en het kajakken met stukjes wandelen afwisselt. Het rugzaksysteem van deze Sevylor Tahaa werd onlangs verbeterd, waardoor het draagcomfort nog beter is geworden en je de kajak lange tijd kunt dragen zonder last van je rug te krijgen.

Specificaties Sevylor Tahaa kit

 • Max capaciteit: 160kg
 • Draaggewicht: 11kg
 • Gewicht kajak: 7.9 kg
 • Afmetingen: 312 x 92 cm
 • materiaal: PVC
 • Productkenmerken Sevylor Tahaa kit

 • Geschikt voor: 2 volwassenen/ volwassene en kind of 2 kinderen.
 • Brede vorm voor uitstekende stabiliteit.
 • Zeer effectief drainagesysteem.
 • Ergonomische handgrepen voor eenvoudig transport.
 • Ingebouwde drukmeter: feze zit op de boot en laat je zien hoe vol je de kano moet pompen.
 • Meegeleverde accessoires

 • Reparatiesetje.
 • Instructieboekje.
 • 2 verwijderbare, opblaasbare PVC-stoelen.
 • Geïntegreerde sproeidekken op boeg en achtersteven.
 • Boston, Mini Boston en Mini Double Lock ventielen voor eenvoudig opblazen en leeglopen.
 • Rugzaksysteem voor eenvoudig opbergen en vervoeren.
 • 1 peddel inbegrepen.
 • Sevytest™: controleer de druk gemakkelijk tijdens het opblazen.
 • testen opblaasbare kajak

  Plus en minpunten

  Geschikt voor 2 personen met een draagkracht tot 160 kg.
  Ook ideaal voor 1 volwassen en twee kinderen.
  Weegt slechts 7.5 kg en is hierdoor makkelijk te vervoeren.
  Zeer stabiel dankzij de brede vorm.
  Voorzien van een afwateringssysteem.
  Niet geschikt voor wild water.

  kajak voor kinderen

  Conclusie Sevylor Tahaa opblaasbare kajak

  Eigenlijk het grootste voordeel van een opblaasbare kano is dat je de boot kleiner kunt maken. Hij past in een grote rugzak. Hierdoor is de kano makkelijker mee te nemen en op te bergen. Ideaal als je geen grote tuin aan het water hebt, of als je hem vaak mee wilt nemen met de auto. Ook voelt een opblaasbare kano een stuk zachter aan als een vaste kano en hierdoor is ermee spelen/varen leuker voor kinderen. Ook kan je de zitjes met rugleuning verstellen om deze zo comfortabel mogelijk te maken. De opblaasbare kano is stabiel, makkelijk te besturen en geschikt voor iedereen. Laat hem leeglopen, rol hem op en neem hem mee op je rug, in de auto of in de trein of vliegtuig!

  opblaasbare kajak Sevylor kit

  De Sevylor Tahaa is een ideale opblaasbare kajak voor recreatief gebruik. Geschikt voor mensen die lekker een stukje willen varen en niet meteen de duurste kajak willen aanschaffen. De brede I-vormige bodem zorgt samen met de brede opblaasbare randen voor een stabiele kajak die ook erg wendbaar is. Al bij al een complete kajak die eigenlijk tijdens iedere vakantie niet mag ontbreken!

  opblaasbare kajak review

  Zelf opblaasbare kajak aanschaffen?

  De Sevylor Tahaa kit is verkrijgbaar voor € 149,- (adviesprijs). Kijk voor meer informatie over deze opblaasbare kajak op www.sevylor-europe.com. Alvast heel veel plezier op het water toegewenst!

  Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>