Getest: Thule Courier fietstrailer

"Papa, zullen we op fietsvakantie gaan?". Met deze vraag van mijn zoon (7 jaar) begon mijn zoektocht naar een multifunctionele fietstrailer. Ik kwam al snel uit bij de Thule Courier fietstrailer. In deze uitgebreide review lees je waarom ik koos voor deze veelzijdige fietstrailer.

Fietsvakantie in Nederland

Sinds vrienden van ons vorig jaar vertrokken voor een wereldreis op de fiets is zoon Mika bezeten van het idee om zelf zo’n ‘fietstrip’ te maken. “Oké, maar dan gaan we eerst eens op fietsvakantie in Nederland.” temperde ik enigszins de verwachtingen. Fietsen, check. Tent, check. Kampeeraccessoires, check. Maar hoe krijgen we alle bagage mee?

Thule fietsaanhanger

Fietskarren zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Van trailers met een laadbak tot complete fietsaanhangers waarmee je niet alleen spullen, maar ook kinderen en huisdieren veilig, droog en gemakkelijk kunt vervoeren. En juist dat laatste leek mij wel handig; dat we de fietstrailer niet alleen voor een fietsvakantie kunnen gebruiken, maar ook voor andere activiteiten. Omdat we goede ervaringen hebben met de producten van Thule kwamen we uit bij de Thule Courier fietstrailer. Op de website van Thule wordt deze fietskar aangeprezen als ‘De veelzijdige fietstrailer voor een actief gezinsleven’. Dat past wel bij ons!

Montage van de Thule Courier fietstrailer

De fietstrailer wordt geleverd inclusief aparte wandelwagen- en fietstrailer set. Aangezien wij de Thule de eerste keer gaan gebruiken voor bagagevervoer tijdens onze fietsvakantie, zet ik hem in elkaar als fietstrailer. En dat was een stuk makkelijker als vooraf gedacht.

Thule Courier

Als je de de Thule Courier uit de verpakking haalt dan zie je dat het frame in feite al gemonteerd wordt aangeleverd. In drie eenvoudige stappen ontvouw je het frame tot fietstrailer.

Handleiding Thule Courier

Vervolgens plaats je de wielen door deze in de daarvoor aangegeven openingen van het frame te klikken.

wielen fietstrailerThule fietskarmontage fietswielen

Als laatste monteer je de fietsdissel met de bijgeleverde koppeling aan het frame van de Thule Courier. Dit alles zonder gereedschap. Gewoon vastklikken en klaar.

fietsdissel

Wij gebruikten alleen gereedschap (moersleutel) om de koppeling van de fietsdissel aan onze fiets te bevestigen.

Thule fietstrailer review

Inladen maar!

Zo, onze Thule Courier was in een kwartiertje gemonteerd! We kunnen beginnen met in inladen van onze (kampeer)spullen. Zoals altijd als wij vakantie gaan stonden er op het oog weer net teveel spullen om te kunnen vervoeren. “Moet dit allemaal in de fietskar papa?” bevestigde mijn zoon mijn twijfel.

fietstrailer inpakken

De fietstrailer is voorzien van een stevige vloer en kan maximaal 44 kg dragen. Het laden en lossen van spullen is heel eenvoudig door de grote openingen aan zowel voor- als achterkant. En zoals je ziet, de fietskar kan meer vervoeren dan we vooraf dachten. Alles kan mee!

THULE TRAILERfietskar van Thule

Als het weer onverwachts verandert, gebruik dan de verstelbare regen- en gaashoes om je bagage en/of kinderen te beschermen tegen alle weerselementen. En als de zon ondergaat, zorgen de reflecterende wielen bij weinig licht voor extra zichtbaarheid.

Thule courier review

Thule Courier in de praktijk

Het was voor mij de eerste keer om met een trailer achter mijn fiets op pad te gaan. De Thule Courier beweegt soepel mee in de bochten. Door de stevige banden kan je de bochten scherp nemen, de fietskar blijft met beide wielen op de grond. En op rechte stukken fietspad heb je amper in de gaten dat je nog een trailer achter je fiets hebt hangen. De stevige vloer en geïntegreerde bevestigingspunten zorgen ervoor dat je spullen veilig op hun plek blijven tijdens de rit.

fietsvakantie met bagagethule fietskar

Erg handig; de geïntegreerde handrem voorkomt het wegrollen van de wielen op de fietsendrager.

De Thule Courier is door zijn grote wielen en goede vering erg wendbaar.

Fietskar voor honden

Wij hebben het nog niet getest met onze hond, maar wil je jouw viervoeter meenemen? Geen probleem. Met de apart verkrijgbare Thule Courier hondenset kan de fietstrailer worden omgetoverd tot een hondvriendelijke aanhanger. De optionele hondenkit bevat een zacht bed, een leiband, bagageruimte voor speelgoed en een waterbak. En dankzij de dakbevestiging kan jouw hond zijn hoofd tijdens de fietsrit uit het gaasraam steken.

Plus en minpunten Thule Courier

Multifunctioneel gebruik; kinderfietskar, kinderwagen, hondenkar en transportkar.
Kan twee kinderen vervoeren.
Ruime zitplaatsen met gevoerde 5-punts veiligheidsgordels.
Met instelbaar regen- en gaasscherm voor een comfortabele rit in alle weersomstandigheden.
Plat opvouwbaar voor gemakkelijk opbergen en vervoeren.
Reflecterende wielen zorgen ervoor dat je op elk moment van de dag veilig zichtbaar bent.
Verstelbare duwstang.
Dog Trailer Kit is niet inbegrepen.

fietstrailer van Thule

Specificaties Thule Courier

  • Totale laadcapaciteit 217 l
  • Maximaal gewicht per kind: 22 kg
  • Aantal kinderen: 1 of 2
  • Maximale belasting van de kinderdrager: 44 kg
  • Afmetingen in opgevouwen toestand: 99 x 74 x 32 cm
  • Gewicht: 16 kg
  • Veiligheidsgordel: 5-punts

fietsvervoer

Eindoordeel

Ben je met je gezin graag en veel onderweg? Dan is de Thule Courier een ideale reiskameraad. Met deze fietstrailer wissel je makkelijk en snel van fietskar naar wandelwagen. Door de ruime zitruimte kunnen hier zelfs twee kinderen in zitten. De fietstrailer is ideaal voor woon-werkverkeer en om de kinderen naar school te brengen. Je kunt de Thule Courier daarnaast in een handomdraai ombouwen tot bagagewagen. Ideaal als je veel spullen mee wilt nemen naar de camping, het strand of de weekboodschappen met de fiets doet. En als de kids groot genoeg zijn om zelf te fietsen: je kunt de aanhanger ook gebruiken om je hond mee te nemen. Nu kun je ècht met het hele gezin op pad. De Thule Courier fietstrailer is multifunctioneel en kan worden gebruikt als kinderfietskar, kinderwagen, hondenkar en transportkar.

Thule Courier fietstrailer aanschaffen?

De adviesverkoopprijs is € 819,95 (prijspeil juni 2022). De Thule Courier fietstrailer is o.a. verkrijgbaar bij Decathlon of direct aan te schaffen op Thule.com. Heb je nog vragen over het gebruik van deze fraaie fietstrailer? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel.

Laatst bijgewerkt: 6 september 2022 (Gepubliceerd: 26 juni 2022).

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>