Getest: DJI Mini 3

Met Reishonger vinden we het ontzettend gaaf om steeds onze nieuwe avonturen vast te leggen. Voor DJI mochten we de instapdrone voor beginnende dronepiloten testen, de DJI Mini 3. We zijn onwijs enthousiast geworden over deze drone. Want de DJI Mini 3 is een compacte en ultralichte drone die altijd klaar staat om jouw nieuwe avonturen vast te leggen. Daarbij verzekert de DJI Mini 3 je van een uitzonderlijk gebruiksgemak en zit hij boordevol handige functies. De DJI Mini 3 heeft ook nog eens een langere batterijduur dan zijn voorganger.

Unesco werelderfgoed Kinderdijk vanuit de lucht

Unesco werelderfgoed Kinderdijk vanuit de lucht

Vliegen met deze drone is HET speelgoed voor volwassenen

Je kunt prachtige beelden maken met een drone als de DJI Mini 3. Het vliegen met deze drone is inmiddels een ware hobby geworden. We reizen veel en leggen al onze reisverhalen zelf vast. Het is ontzettend gaaf om te zien dat wat op de grond zo ‘gewoontjes’ lijkt, vanuit de lucht een heel ander perspectief krijgt.

Speelgoed voor volwassenen

Speelgoed voor volwassenen

De camera maakt verbluffende foto’s en 4K-video’s waarmee levensechte kleuren en details vastgelegd kunnen worden. En de camera heeft leuke functies, zoals True Vertical Shooting. Waar de meeste drones alleen foto’s in liggend formaat kunnen maken, kan de DJI Mini 3 ook verticale panoramische foto’s te maken – met een hoge resolutie. Daarmee kun je prachtige foto’s maken, die direct klaar zijn om te delen op je sociale media. Of je nu een strandwandeling maakt, een weekendje gaat kamperen, een roadtrip van een maand maakt of maandenlang gaat backpacken. Met de DJI Mini 3 ben je klaar om elk moment vast te leggen. Door het compacte formaat neem je de drone overal ook nog eens gemakkelijk mee naartoe.

True Vertical Shooting voor social media foto's

True Vertical Shooting voor social media foto’s

Goed om te weten

DJI is de absolute marktleider in de productie van drones. De DJI Mini 3 is met zijn gewicht van slechts 249 gram de ideale instapdrone. Voor drones onder de 250 gram heb je namelijk geen dronebewijs nodig. Je hoeft dus geen cursus te volgen of een examen af te leggen. Met deze drone, dus onder de 250 gram, ga je vliegen in de ‘Open categorie’. Je hoeft je bij de RDW alleen te registreren als eigenaar/ exploitant van de drone. Je drone zelf hoeft niet geregistreerd te worden. Het exploitantnummer is 1 jaar geldig en geldt voor alle drones waarvan je de eigenaar (exploitant) bent. De registratie kost € 23,- per jaar.

DJI smart controller met touchscreen beeldscherm

DJI smart controller met touchscreen beeldscherm

Met de DJI Mini 3 vliegen is echt eenvoudig

We haalden het al even aan. De DJI Mini 3 is het ideale instapmodel voor beginnende dronepiloten. Dat komt doordat deze uitvoering talloze gebruiksvriendelijke en intelligente functies heeft.

De smart controller heeft een ingebouwd scherm met touch screen. En met de smart controller kun je de drone gemakkelijk bedienen. Je bent in een handomdraai gereed om te starten met vliegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatisch opstijgen. Met een druk op het touch screen gebruik je de ‘auto takeoff-functie’ en start weer een nieuw avontuur. De drone gebruikt het neerwaartse visiesysteem en het infrarooddetectiesysteem om continu stabiel en nauwkeurig te zweven. Dat zorgt ervoor dat je met veel vertrouwen kunt vliegen. Bovendien kun je de drone gemakkelijk op een bepaalde plek laten zweven om bijvoorbeeld mooie foto’s te maken.

De Return To Home (RTH) functie is ook een van de vooraf geïnstalleerde functies. Dit zorgt ervoor dat de drone automatisch terug keert naar het startpunt. Dat is vooral handig in situaties als het signaal verloren gaat (Failsafe RTH) of als er sprake is van een lege batterij (Low Battery RTH). Maar het is überhaupt een handige functie om de drone terug te laten keren naar het startpunt.

Het scherm geeft heldere beelden weer zelfs onder uitdagende omstandigheden

Het scherm geeft heldere beelden weer zelfs onder uitdagende omstandigheden

QuickShot modus

Met behulp van Quick shots, zoals dronie, boomerang of circle, maak je moeiteloos indrukwekkende beelden. Kies de gewenste modus en de drone neemt automatisch beelden op met vooringestelde vliegpatronen, als banen, automatisch volgen, doelwit tracken enzovoorts. Deze functie kan zowel in landscape als verticaal gebruikt worden. Hiermee kan iedereen prachtige opnames maken.

Vijf shortcuts naar professionele beelden:

 • Dronie: de drone vliegt heen en weer met de camera gericht op het onderwerp
 • Helix: de drone vliegt omhoog en draait spiraalsgewijs rond het onderwerp
 • Rocket: de drone vliegt omhoog met de camera naar beneden gericht
 • Circle: de drone cirkelt rond het onderwerp
 • Boomerang: de drone vliegt rond het onderwerp in een ovale baan, stijgend als het wegvliegt en dalend als het terugkeert
De Pyramide van Austerlitz vanuit de lucht bekeken

De Pyramide van Austerlitz vanuit de lucht bekeken

Beelden vanuit een heel ander perspectief

Dronebeelden geven automatisch een ‘wow-factor’ aan je foto’s of video’s. Luchtfoto’s laten hele andere perspectieven zien. Voordat we inzoomen op de goede prestaties van de camera vertellen we snel het verhaal van een ‘Wiel’ (draaikolk) bij Alblasserdam. Langs rivierdijken zijn ‘Wielen’ (kolken) de overblijfsels van dijkdoorbraken tijdens de watersnoodramp in 1953. Bij het doorbreken van de dijk was de kracht van het water zo groot, dat de dijk niet meer te dichten was. Door het rondkolkende water zijn diepe gaten ontstaan, tot wel 10 meter diep. Het achtergebleven meertje is dus een historisch natuurverschijnsel. En daarmee de overblijfselen van de Watersnoodramp, nu alweer zo’n 70 jaar geleden. Met de auto en de fiets zijn we al talloze keren langs deze plek gekomen, maar nog nooit hadden we het vanuit dit perspectief bekeken.

Beelden vanuit een heel ander perspectief

Het Rijzenwiel – beelden vanuit een heel ander perspectief

‘Wielen’ (kolken) de overblijfsels van dijkdoorbraken tijdens de watersnoodramp in 1953

‘Wielen’ (kolken) de overblijfsels van dijkdoorbraken tijdens de watersnoodramp in 1953

De goede prestaties van de camera

De camera is van hoge kwaliteit. En met 4x zoom kun je locaties beter verkennen voordat je fotografeert. Bovendien kan je zowel liggende als staande foto’s en video’s vastleggen. De 12MegaPixel-foto’s kunnen worden vastgelegd in zowel RAW als JPEG, terwijl een video kan worden vastgelegd met maximaal 4K en 30 frames per seconde.

Volledig uitgezoomd

Volledig uitgezoomd

4 x inzoomen en de foto blijft scherp genoeg

4 x inzoomen en de foto blijft scherp genoeg

Hoewel de camera en sensor klein zijn, is de algehele beeldkwaliteit geweldig. Het scherpste deel van een foto bevindt zich in het midden en wordt minder scherp naarmate je naar de randen beweegt. De ISO bepaalt de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Hoe gevoeliger de sensor voor is licht, hoe beter deze het licht kan ‘zien’, ook als er juist maar weinig licht is. Het ISO-bereik van de camera is ISO 100–3200, wat goed te noemen is. Het snelle diafragma van f/1.7, de grote pixels van 2,4 m en de HDR-technologie op chipniveau van DJI werken allemaal samen om het mogelijk te maken om foto’s en video’s van hoge kwaliteit te maken bij weinig licht.

Hoge kwaliteit foto's bij weinig licht

Hoge kwaliteit foto’s bij weinig licht

Stabiele beelden en True Vertical Shooting dankzij gimbal

De 3-assige gimbal zorgt voor stabiele beelden. Dankzij een innovatief gimbal-ontwerp kan de camera met een druk op de knop van de smart controller snel van hoek veranderen en is kantelen onder een grote hoek mogelijk. Met de True Vertical Shooting modus maak je gedetailleerde opnamen zonder beeldkwaliteit in te leveren. De opnamen zijn direct geschikt om op diverse social media kanalen te delen.

True vertical shooting - De eenzame eik bij Amerongen

True vertical shooting – De eenzame eik bij Amerongen

De eenzame eik op de Amerongense berg

De eenzame eik op de Amerongense berg

Geen interne opslag

De Mini 3 bevat geen ingebouwde opslag voor foto’s, dus je moet een micro SD-kaart toevoegen om foto’s en video’s op te slaan. De kaartsleuf, geplaatst aan de achterkant van de drone, is gemakkelijk te bereiken en ondersteunt micro SDXC met hoge capaciteit. We adviseren je om bij de aanschaf van je drone direct een micro SD-kaart van 128GB te kopen. Deze wordt namelijk niet standaard meegeleverd. De resultaten van de foto’s en video’s kunnen overigens snel en gemakkelijk gedeeld worden met je smartphone via QuickTransfer.

DJI Mini 3 – bijna 2 uur vliegen!

De DJI Mini 3 Fly More Combo heeft een mooie accessoire bundel en wordt onder andere geleverd met een oplader met drie batterijen. Dat zijn lichtgewicht Intelligent flight batterijen, die elk goed zijn voor maximaal 38 minuten vliegtijd. Deze vluchttijden zijn best-case schattingen en enigszins afhankelijk van hoe je met de drone vliegt. Als je tegen de wind vecht of in de snelle sportmodus vliegt, dan gaat dat ten koste van de levensduur van de batterij. Toch is de vliegtijd echt ruim met de standaard accu. De drie batterijen zijn erg gemakkelijk als je de drone meerdere keren per dag de lucht in wilt hebben. Met drie batterijen heb je ruim de tijd om mooie foto’s en filmpjes te maken. Tussendoor hoef je dus niet te denken aan het opladen van de batterijen. In die zin kunnen we alleen maar aanbevelen om bij de aanschaf van een drone te gaan voor een uitgebreide bundel, de Fly More Combo accessoire bundel.

DJI Mini 3

DJI Mini 3

In de doos van de DJI Mini 3 Fly More Combo

 • DJI Mini 3 met Remote Control-N1 afstandsbediening
 • USB-C RC-N1 afstandsbediening kabel
 • Micro-USB RC-N1 afstandsbediening kabel
 • 3 Intelligent Flight Batterijen
 • Propellers
 • 6 * Schroef
 • Schroevendraaier
 • Gimbal Beschermer
 • USB-C PD-kabel
Fly More Combo bundel

Fly More Combo bundel

De DJI Mini 3 Fly More Combo is een absolute aanrader

De DJI Mini 3 is een uitstekende instapdrone die veel levert voor zijn relatief lage prijs. Het is gemakkelijk om ermee te (leren) vliegen. Het zakformaat is geweldig en met de handige draagtas heb je alles bij de hand. De levensduur van de batterij is ongelooflijk goed en de camera presteert beter dan alle anderen in deze prijsklasse. Wij vinden deze drone een absolute meerwaarde voor het maken van foto’s en video’s vanuit een ander perspectief. DJI leeft ook met deze drone zijn motto weer na: “The future of possible”.

Een typisch Hollands beeld vanuit de lucht

Een typisch Hollands beeld vanuit de lucht

De haven van Middelharnis

De haven van Middelharnis

Bart

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>