#IAMREISHONGER

Reishonger.nl is 2014 begonnen met een knallende actie! We hebben in samenwerking met Nikon een leuke fotowedstrijd opgezet, waarbij de fans van Reishonger hun mooiste, gekste, avontuurlijkste en leukste reisfoto, met een bijpassende I AM SLOGAN, konden delen. Een aantal bekende reisfotografen heeft uit alle inzendingen hun persoonlijke favorieten gekozen. Wij stellen de experts en hun favoriete foto's graag aan je voor!

Win actie van Nikon

Jan Janssen Fotografie

Jan JanssenMijn naam is Jan Janssen, welke eenvoudig klinkt. Ik ben fotograaf, geboren in Horst, 50 jaar en woon samen met mijn vriendin Monique. Reisfotografie heeft mij altijd al enorm geprikkeld, verre landen, pracht landschappen, wilde dieren, maar zeker ook bijzondere mensen spreken mij zeer aan om op foto vast te leggen. De laatste jaren ben ik actief als reisbegeleider en mijn favoriete plek is vast en zeker “de Himalaya”. Vooral boeddhistische bergbewoners met hun kleurrijke cultuur geven me een enorme kick. Hun gastvrijheid en hun sterke drang om te overleven in deze indrukwekkende bergketens, geven mij een gevoel van vrijheid!

Geniet de tijd, Jan

I AM FLYING HIGHFoto 171: “I AM FLYING HIGH”
Heli over grand canyon U.S.A
Maker is Dick Hollander

“Deze foto prikkelt mijn reisdrang. Het avontuur knalt werkelijk door het hele beeld heen. De kleuren zijn prachtig verdeeld aanwezig, de rondingen maken het beeld aangenaam. De rivier beneden verwijst je duidelijk naar de plek waar je bent. Pracht vakantie gevoel en voor mij, dus een terechte nummer 1.”

I AM NOSTALGICFoto 226: “I AM NOSTALGIC”
Straat leven in Rome bij zonsondergang
Maker is Emma Johnson

“Zwart/wit zoals een zwart/wit foto hoort te zijn. Spanning, diepte en dramatiek met veel drukte door het hele straatbeeld heen. De ondergaande zon, het diffuus licht verzacht de foto tot kunst! Het licht van de rijen lantaarns bovenin het beeld maken de foto af.”

Feike Faase Fotografie

FeikeFaaseMijn naam is Feike Faase en ik ben fotograaf. Fotografie is mijn passie. Ik fotografeer wat ik mooi en interessant vind. Hoewel ik nu mijn brood verdien met fotografie beschouw ik het nog steeds als m’n hobby. Ik inspireer graag andere mensen door mooie foto’s te maken en door het geven van fotografie workshops.

I AM Beneath the surfaceFoto 200: “I AM BENEATH THE SURFACE”
Maker is Romy van Lohuizen

“Er zitten prachtige foto’s tussen die veel vertellen over het echte reisgevoel. Het is moeilijk om een foto uit te kiezen die het beste dat gevoel beschrijft. Als fotograaf kijk ik natuurlijk naar welke foto ook fotografisch goed in elkaar zit. Het maken van compositie en gebruik van kleuren en contrast is tekenend voor een geweldige foto. Uit de ingestuurde foto’s vind ik deze foto op alle vlakken het meest eruit springen.”

Jonathan Ramael Photography

Jonathan Ramael PhotographyJonathan Ramael (Antwerpen, °1983) is journalist en fotograaf voor het Belgische reismagazine Grande. Gebeten door de reismicrobe trekt hij de wereld rond op zoek naar beelden en verhalen: van het dansende noorderlicht boven de poolcirkel naar de Toeareg in Timboektoe of de hectiek van megasteden als Delhi en Shanghai. Elk stukje aarde heeft zijn charme als je de moeite doet er naar op zoek gaan. Andere stukken van hem verschenen in onder meer Metro, Ultimo, Libelle, Talkies Magazine en BBT Online. Hij werkt eveneens als portretfotograaf en creatief schrijver.

De eerste selectie was puur fotografisch, dus alle foto’s zonder mooi contrast, de onscherpe en minder interessante foto’s zijn er uit gefilterd. De tweede selectie was de verwantheid met het onderwerp, dus het moest “reizen” uitbeelden. Louter portretten etc heb ik dus ook niet geselecteerd.

I AM ON TOP OF THE WORLDFoto 187: “I AM ON TOP OF THE WORLD”
Het mooiste uitzicht van de wereld in La Plagne
Maker is Lisa Kroon

“Dit vind ik qua kleur en compositie het leukste beeld: het onderwerp staat mooi op een krachtlijn, de horizon staat juist, het is juist belicht en de stoeltjes zorgen voor heel wat kleurcontrast ten opzichte van het witte landschap.”

I AM NOSTALGICFoto 226: “I AM NOSTALGIC”
Straat leven in Rome bij zonsondergang
Maker is Emma Johnson

“Dit heeft veruit het mooiste licht van de hele reeks: de mist en het licht dat van boven komt dompelt het geheel in een wat mystiek sfeertje onder en de drukke mensenmassa beeldt het thema goed uit.”

I AM A FRIEND
Foto 101: “I AM A FRIEND”
Achterop een motor in Vietnam
Maker is Danny van Eijk

“Deze is als foto ietwat minder goed, maar het beeld geeft me een vrolijk gevoel en het is een van de enige foto’s die echt spontaan contact met de locals afbeeldt zonder ze te vragen te poseren. Duidelijk gewoon twee kinderen die iemand met een camera op een brommer zag zitten en vrolijk lachend contact zochten. :)”

Reisfotografen Albert & Claudia Weterings

Claudia WeteringsWij zijn Albert (1962) en Claudia (1970) Weterings uit Huijbergen. Als reisfotografen van www.reisfotografen.nl reizen wij de wereld rond om de mooiste plekjes vast te leggen. Deze foto’s worden onder andere gebruikt door bladen, reisorganisaties etc. Soms in opdracht maar veelal als freelance werk. Inmiddels hebben we 58 landen bezocht, tegenvallers zijn er niet, voorkeuren hebben we natuurlijk wel. Hoog op het verlanglijstje staan Antarctica, Argentinië en Nieuw Zeeland.

Albert Weterings

I AM THE NEXT SILVERBACK LEADERFoto 155: “I AM THE NEXT SILVERBACK LEADER”
Twee jonge apen doen hun leider na, een gigantische en dominante silverback
Maker is Aicha de Koeijer

“Mooie compositie maar net niet scherp (bamboe is scherp, kop van de chimp niet)… Achtste plek!”

I AM PLAYING IN FIJI

Foto 203: “I AM PLAYING IN FIJI”
Maker is Milou van Mulken

“Op deze locatie had ik graag gestaan, schitterende plek, het ultieme vakantie gevoel. Meisje aan palmboom, wat wil je nog meer? Nou, deze foto ‘landscape’ maken bijvoorbeeld, zodat de palm er volledig op staat, dan inflitsen zodat ‘t meisje lekker goed uitgelicht wordt en wat meer van die mooie, azuurblauwe zee. Zevende plek!”

I AM A RELAXED TRAVELERFoto 107: “I AM A RELAXED TRAVELER”
Zanzibar, Tanzania
Maker is Ruurd Visser

“Leuke plaat, mist wat spanning. Zwarte randje verpest veel. Compositie is prima. Deze foto’s ‘s ochtends vroeg of tegen zonsondergang had veel gedaan. Fotograferen moet je niet midden op de dag doen… Zesde plek”

County Cork, IerlandFoto 16: “I AM PURE”
County Cork, Ierland
Maker is Michael Reusse

“Frisse plaat, beetje ‘alles in ‘t midden’ helaas, had nét dat beetje extra spanning in de foto kunnen geven. Vijfde plek.”

I AM INFINITELY BEAUTIFUL

Foto 58: “I AM INFINITELY BEAUTIFUL”
Treinreis Peru
Maker is Claudia Boumans

“Hier had de rails nu neet wel in ‘t midden gemogen, in ‘t nabewerken had ie iets opgeschoven kunnen worden. De verzadiging is te ver opgeschroefd, maakt ‘m wat on natuurlijk. Wel leuke plaat! Vierde plek.”

I AM SILENT
Foto 236: “I AM SILENT”
Noorwegen
Maker is Noortje Weenink

“Mooie plaat, sfeer is top! Mooi uitgesneden, lekker het bruin wat aangedikt om de sfeer te verhogen. Jammer dat de grote stronk rechts zo dominant in beeld staat en dan niet scherp is. Derde plek!”

I AM FLYING HIGH
Foto 171: “I AM FLYING HIGH”
Heli over grand canyon U.S.A
Maker is Dick Hollander

“Heli vlucht is altijd leuk, geen bijzondere foto qua landschap maar dat hoeft ook niet. De ‘wow’ faktor is er door de schuine stand. Er gebeurt veel op deze plaat, je blijft kijken. Leuk! Tweede plek.”

I AM A SUNLOVER

Foto 109: “I AM A SUNLOVER”
Zonaanbidder pur sang in Biarritz
Maker is Niels Dros

“Mooie plaat, perfect voorbeeld dat een mooie foto niet perse op Fiji gemaakt hoeft te worden met een graat mager model. Goed belicht, mooie diagonaal door de shawl, super gedaan! Verreweg de beste uit de reeks.”

Win een Nikon camera! I AM
Wie wint deze camera voor avonturiers, doorgewinterde reizigers en liefhebbers van extreme sporten? Wordt het de foto met het meeste aantal likes op Facebook; “I AM PLAYING IN FIJI”? De foto van Milou van Mulken hangend als een klein kind in de palmbomen op Fiji? De heli over de Grand Canyon van Dick Hollander; “I AM FLYING HIGH”? Of toch de spannende zwart/wit foto van Emma Johnson; “I AM NOSTALGIC”? Wat vind jij?

De winnaar van de Nikon COOLPIX AW110 camera wordt 10 februari 2014 bekend gemaakt!

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>