Rondreizen door Azië? AsiaDirect!

AsiaDirect is een Nederlandse reisorganisatie gevestigd in Thailand en daardoor dichtbij de bron. Ze hebben een divers aanbod van individuele rondreizen in Zuidoost-Azië met verschillende thema's, zoals fietsen, jungle, natuur, strand, familie en wandelen. Met ons bezoek aan het Verre Oosten in het vooruitzicht, kwamen wij in contact met Timmy Knippers. Hij woont sinds twee jaar met zijn gezin in Bangkok en is werkzaam bij AsiaDirect.

Hoe heb je deze mooie baan gevonden?

In 2004 heb ik voor het eerst door Thailand gereisd. Ik was op slag verliefd. Het land is zo divers, het eten is heerlijk, het is er altijd warm en de mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Én een vakantie in Azië is ook nog eens relatief goedkoop! In de jaren erna ben ik meerdere malen teruggekeerd en heb ik ook de landen in de omgeving bezocht. Mijn wens om er te gaan werken en wonen werd steeds groter, maar ik had ook een hele leuke baan in Nederland. Toen onze zoon werd geboren hadden we zoiets van: het is nu of nooit! We kozen voor het eerste. Nu bijna twee jaar geleden ben ik samen met mijn vrouw en zoon geëmigreerd. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Ik ben op zoek gegaan naar een leuke baan en uiteindelijk kon ik bij een groot Thais bedrijf aan de slag.
Een half jaar later leerde ik het bedrijf AsiaDirect kennen. De persoonlijke sfeer en de combinatie van Nederlandse, Vlaamse en Thaise collega’s spraken mij erg aan. Ze zochten een website-ontwikkelaar en marketeer en ik paste in het profiel. Het bedrijf heeft veel ambitie, dus ik besloot de overstap te wagen. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en merk dat de stappen die we maken zijn vruchten afwerpen. Dat motiveert enorm!

Chiang Mai in Thailand

Chiang Mai in Thailand

Hoe verliep het “emigratieproces”?

Uiteraard kwamen er de nodige praktische zaken kijken bij de emigratie, zoals het uitschrijven uit de basisregistratie, het afsluiten van nieuwe verzekeringen en het versturen van adreswijzingen. We wilden het goed geregeld hebben, dus koste het al met al heel wat uitzoekwerk. Gelukkig hadden we geen eigen huis en regelde het bedrijf mijn werkvergunning en de visa voor ons drieën, dus daar hadden we geen omkijken naar. De gedachte dat we altijd weer terug kunnen naar Nederland, maakte de stap voor onze gevoel eenvoudiger.


Het acclimatiseren aan de nieuwe leef- en werkomgeving verliepen vrij soepel. Thailand is een relatief makkelijk land en Bangkok heeft enorm veel te bieden. Het lijkt in eerste instantie druk en chaotisch, maar als je een beetje beter kijkt is het behoorlijk georganiseerd. Ik noem het vaak een georganiseerde chaos. Uiteraard zijn er ook hier een aantal uitdagingen. De taal is hier een voorbeeld van. Het is lastig om de Thaise taal goed onder de knie te krijgen door de uitspraak en het ontbreken van de échte noodzaak. Thuis spreken we Nederlands, op het werk Nederlands en Engels. De Thaise woorden die we kennen hebben met name betrekking op het bestellen van eten en het vragen van de weg. Voor ons zijn de leuke kanten van het wonen hier dat we regelmatig uitstapjes naar de meest tropische bestemmingen maken, we bijna elke dag eten bij de heerlijkste eetstalletjes of restaurantjes en dat we nooit een jas nodig hebben.

Vertel eens over AsiaDirect

Na jarenlang de rondreizen van vele gerenommeerde reisorganisaties te hebben verzorgd, merkten oprichters Roeland Wassink en Rutger Olthoff dat de reiziger van nu behoefte heeft aan persoonlijk contact, deskundig advies en snelle reacties. Op basis hiervan hebben zij 15 jaar geleden AsiaDirect opgericht. Centraal bij de werkwijze staan: persoonlijke aandacht voor de reiziger, direct contact vanuit de lokale reisorganisatie en op maat aangepaste individuele rondreizen met respect voor lokale bevolking, dier en natuur.

Onze collega’s hebben allen een passie voor reizen en op basis van die passie maken wij samen met iedere klant een op maat gemaakte reis die precies aansluit bij de wensen en het budget van de reiziger. Wij hebben altijd persoonlijk contact met de klant voor, tijdens en na de reis. Die betrokkenheid maakt AsiaDirect tot een organisatie die de klant centraal stelt, zodat wij een droomreis kunnen maken die je wellicht maar eens in je leven doet.

Wat is jouw persoonlijke top 3 van bestemmingen in Azië?

#1 Thailand
In Thailand heb je de metropool Bangkok, waar elk moment van de dag wel iets te beleven is. De metropool staat bekend om de chaotische drukke straten met de tuk-tuks, scooters en skytrains. Bangkok heeft sfeervolle moderne skybars en vele bijzondere tempels. Buiten deze enorme stad kun je doorreizen naar de mooiste eilanden, zoals Koh Kood en Koh Samui. Het nationaal natuurpark Khao Sok vind ik ook prachtig!

Petchaburi in Thailand

Petchaburi

Khao Sok in Thailand

Khao Sok

Krabi in Thailand

Krabi

Chiang Rai in Thailand

Chiang Rai

#2 Indonesië
Indonesië bestaat uit vele mooie eilanden. Persoonlijk ben ik het meest fan van Bali! Bali kent mooie stranden, groene rijstvelden en indrukwekkende vulkanen. Ja, jaarlijks komen er vele toeristen naar het eiland, maar de Balinezen zijn in staat om hun bijzondere cultuur te behouden. Daarnaast zijn er genoeg plekken waar je geen enkele toerist tegenkomt. Bali heeft ook vele monumenten en tempels die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Een ander hoogtepunt op dit eiland is de heerlijke Balinese keuken.

Ulun Danau tempel op Bali, Indonesië

Ulun Danau tempel op Bali

#3 Myanmar
Tot slot raad ik iedereen aan om Myanmar te bezoeken, liefst zo snel mogelijk. Het land ontwikkelt zich in rap tempo, dus als je het authentieke Myanmar wilt beleven, wacht dan niet te lang. In Myanmar zijn de mensen zeer vriendelijk, je wordt overal begroet en hartelijk ontvangen. Er zijn enorm mooie tempels te vinden en het eten is er heerlijk. In Bagan bijvoorbeeld heb je meer dan 3000 tempels, stupa’s en kloosters. Het is hier ook erg leuk om naar lokale dorpjes te gaan of een actieve wandeling of fietstocht te maken.

Myanmar in Bagan

Bagan, Myanmar

En welke bestemming is sterk in opkomst?

Myanmar en Sri Lanka zijn erg in opkomst. Je ziet steeds meer stellen en gezinnen die net iets anders willen en toch een combinatie van natuur, cultuur en strand. Deze twee landen zijn hiervoor uitermate geschikt. Daarentegen heeft het vakantieland Indonesië het momenteel lastiger vanwege verschillende natuurfenomenen die het land hebben getroffen. Je zou kunnen zeggen dat dit juist een goed moment is om het land te bezoeken, want het is goedkoper, er zijn minder toeristen en je helpt de lokale bevolking een handje om erbovenop te komen. Toch zien we dat de meeste reizigers nu voor een andere bestemming kiezen.

Sigiriya in Sri Lanka

Sigiriya in Sri Lanka

Nog leuke insider-tips voor reizigers naar Azië?

  • Wanneer je op vakantie naar Thailand gaat, sla dan Bangkok niet over. In Bangkok is het heel leuk om een e-scooter (een soort elektronische step) tocht door de smalle steegjes van deze kleurrijke stad te doen.
  • Kies voor een combinatie van toeristische trekpleisters (want niet voor niets worden deze plekken veel bezocht) en onontdekte gebieden. Het moment van de dag en de exacte plek (want sommige gebieden zijn bijzonder groot, zoals Angkor Wat en Borobudur) maken heel veel uit. Ga op pad met een lokale expert, dat maakt een wereld van verschil.
  • Myanmar is een bijzondere plek… Het is moeilijk te vergelijken met een ander land. Het lijkt alsof je terug in de tijd bent gegaan. Koeien steken vanuit het niets de weg over. Lokale busjes zijn overbeladen, met mensen en goederen. Je kijkt je ogen uit wanneer je in Myanmar bent!
Angkor Wat in Cambodja

Angkor Wat in Cambodja

Borobudur in Indonesie

Borobudur in Indonesie

U bridge in Myanmar

U bridge in Myanmar

Welke groei zie je voor AsiaDirect de komende jaren?

Hoewel AsiaDirect al jaren bestaat, zijn we vorig jaar pas echt begonnen met het op de kaart zetten van de organisatie, bijvoorbeeld door het bijwonen van vakantiebeurzen en het vergroten van onze zichtbaarheid online. Dit heeft in één jaar tijd tot een verdubbeling van het aantal reizen geleid. De komende jaren gaan we hiermee door. Daarbij vinden we het belangrijk om onze authenticiteit en unieke voordelen te behouden. Voor ons is er eigenlijk maar één ding belangrijk en dat is dat de klant een fantastische reis heeft. Daardoor hoeven we niet de grootste te zijn, wél de beste.

We plaatsen bijna dagelijks posts op Facebook en Instagram over bijzondere plekken in Azië of de excursies die we aanbieden. Daarnaast schrijven we veel blogs bijvoorbeeld over de beste tips en leukste activiteiten in de regio. Zo proberen we de diversiteit van Azië te laten zien!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>