Azië is al lang een favoriete plek voor (budget) reizigers. Het wordt bijna een cliché. Maar er is ook een reden dat deze plek zo populair is. Met de bijzondere mix van vulkanen, regenwoud, rijstvelden, stranden en koraalriffen is Zuidoost-Azië een van de meest indrukwekkende en toegankelijke regio's voor reizigers in de wereld. Wij hebben 9 redenen op een rijtje gezet waarom jij ook een keer zou moeten backpacken in Azië!

Backpacken Azië

Backpacken in Azië, ultiem gevoel van vrijheid!

9x waarom backpacken in Azië!

1. Het eten

Het eten is nummer 1 reden om naar Azië te reizen. Je vindt hier de lekkerste gerechten. En het mooiste is, het is spotgoedkoop met street-food langs de weg en kraampjes op markten waar locals de heerlijkste dingen klaarmaken. Van de street-food in Bangkok tot de Vietnamese springrolls en de Maleisische curry. Nergens anders in de wereld vind je zulk divers, fris, kleurrijk, gekruid of lekkerder eten dan hier.

Eten in Azie

Genieten van heerlijke saté kan op iedere hoek van de straat.

2. Zon, zon en zon

Cliché, maar wel waar. Als er één plek is waar je 99% kans hebt op mooi weer is het wel in Azië. Zuidoost-Azië ligt binnen de tropen en heeft een tropisch klimaat waardoor je het hele jaar door aangenaam weer hebt.

Phu Qouc Vietnam

Phu Qouc, bounty eiland in het zuiden van Vietnam.

3. Off the beaten track

Het zal niemand verbazen dat Zuidoost-Azië een populaire bestemming is. Alleen Thailand trekt al bijna 27 miljoen (!) toeristen per jaar. Dat zijn een hoop mensen. Sommige plekken in Azië zijn dan ook behoorlijk afgeladen, maar dat heeft wel een reden. Wij zijn van mening dat je de tempels in Bagan of de stranden in Indonesië niet mag missen, hoe druk ze ook zijn. Toch is het mogelijk om ook in rustigere delen te reizen. Je hoeft vaak alleen maar van de gebaande paden te gaan en je bent zo in een niet-toeristische regio waar je luncht met locals of zwemt bij onaangetaste strandjes.

4. Get high

Niet de ‘high’ waar jij nu aan denkt. Je kunt de hoogte in door bergen te beklimmen. Iedereen zou de moeite moeten nemen om een van de spectaculaire klimtochten te maken. Of dat nu betekent dat je vroeg op moet en de zonsopkomst op Mount Bromo in Indonesië bekijkt of een twee-daagse trek onderneemt op Mount Kinabalu in Maleisië. Het is allemaal indrukwekkend.

5. Avontuur

Hou je van avontuur? Dan is Azië the place to be! Er is genoeg om zelfs de grootste adrenaline junk bezig te houden. Je kunt surfen op de golven van Indonesië, mountainbiken in het noorden van Vietnam, kajakken in de baaien van Thailand, canyoning in rivieren van de Filipijnen of bergen beklimmen in de Himalaya in Nepal. En dat is nog maar het topje van de ijsberg…

Erawan Watervallen Thailand

De Erawan Watervallen in Thailand.

6. De tempels

Azië was de thuishaven van enkele van de oudste beschavingen ter wereld. Van de Angkor tot de Javanen en de Champa. Veel van deze oude samenlevingen hebben indrukwekkende tempels achter gelaten. Zo kun je fietsen tussen de tempels van Bagan, de ruïnes van Angkor Wat verkennen, of de indrukwekkende tempels van Ayutthaya bezoeken. Er zijn honderden tempelcomplexen die je kunt bezoeken, en de meeste zijn nog in goede staat.

tempels in Thailand

Thailand.

7. The place to beach

Aan stranden geen gebrek in (Zuidoost) Azië. En wat voor stranden! Ze behoren tot de mooiste ter wereld. De beste stranden vind je in Thailand, Indonesië, de Filipijnen en de Malediven. Ze beschikken allemaal over picture-perfect zandstranden compleet met baaien, azuurblauwe wateren en houten strandhutjes verspreid langs de met palmbomen begroeide kusten. En je kunt ze ook nog eens het hele jaar door bezoeken!

8. De lage prijzen

Als je de prijzen vergelijkt met die in Europa kun je met een heel klein budget behoorlijke reizen maken. In landen als Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja kun je al reizen voor $25 per dag. Dan slaap je budget accommodatie, eet je op straat en reis je met lokaal vervoer. Als je wat luxer wil reizen red je het met zo’n $40 per dag. Dat is een stuk minder dan dat je in Europa zou betalen.

Grensovergang Cambodja - Vietnam

Grensovergang tussen Cambodja en Vietnam.

9. Lekker makkelijk reizen

Reizen in Zuidoost-Azië is super makkelijk. Ten eerste omdat de prijzen zo laag zijn. Een binnenlandse vlucht kost je hooguit $50 en een busreis hoeft je slechts $3 te kosten. Maar het vervoer is vooral goed geregeld. Oké, toegegeven. Bussen en treinen gaan niet altijd op tijd, maar wel zeer frequent. En je kunt op elke hoek van de straat tickets kopen. Wel zo makkelijk.

Azie Routeboek

Zelf backpacken in Azië?

Een route uitstippelen kan een hele klus zijn als je nog nooit in Azië bent geweest. En daar kan het Routeboek van Azië-Expert.nl jou bij helpen!

Azië-Expert.nl heeft namelijk een handig routeboek ontwikkeld. In dit boek hebben ze bijna 30 uitgebreide, duidelijk weergegeven routes gebundeld. Daarmee reis je een stuk makkelijker door Azië. Naast het Routeboek krijg je ook nog eens 2 e-books ter voorbereiding van je reis. Hiermee maak je jouw reis tot een succes.

Dionne

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>