Lollapalooza Berlin aankomende zomer!

Dit jaar vindt de vierde editie plaats van het Lollapalooza festival in Berlijn. Hoewel de aftrap van het festivalseizoen nog maar nét begonnen is, kijken we toch alvast even om de hoek naar begin september. Hoe lekker is het om te weten dat jij je zomer waanzinnig kunt gaan afsluiten op dit te gekke festival in de hoofdstad van Duitsland.

Lollapalooza

Lollapalooza komt officieel uit Amerika en werd bedacht en gecreëerd door zanger Perry Farrell. Van 1991 tot 1997 werd het jaarlijks georganiseerd, maar in 2003 werd er een nieuwe frisse wind in het festival geblazen. Het festival is gaan reizen van Amerika naar Canada, Argentinië, Chili, Brazilië en stapte vier jaar geleden voorzichtig de Duitse grens over. En daar hebben ze het festival met beide armen omarmd. En dat begrijpen wij maar al te goed! Het festival biedt een mix van wereldartiesten en lokale grootheden, verschillende soorten muziekgenres en daarnaast is er de gehele dag door straattheater te vinden. Aankomende editie vindt plaats in het weekend van 8 en 9 september 2018, in hartje Berlijn.

De genres Hip Hop, Pop, Dubsteb, House, EDM & Rock komen allen aan bod dus voor iedereen en elk paar dansbeentjes wat wils!

Glitter Lollapalooza Berlin

Line-up Lollapalooza Berlin

Lollapalooza heeft afgelopen edities bewezen dat zij hele fijne artiesten de bune laten betreden. Aankomende editie bevat tevens weer een mix van waanzinnige artiesten. De genres Hip Hop, Pop, Dubsteb, House, EDM & Rock komen allen aan bod dus voor iedereen en elk paar dansbeentjes wat wils. Dit jaar komt Lolla vanuit eigen bodem met namen als Freundeskreis, Casper, RAF Camora & Bones MC, RIN en SXTN die je oren zullen voorzien van fijne urbun beats. Grotere en bekendere namen zoals Dua Lipa, Armin van Buuren, Showtek, Kygo en David Guetta zullen het festivalterrein op hun grondvesten laten trillen. De Canadese muzikant The Weeknd geeft dit jaar een exclusief optreden voor Europa en zal enkel op Lollapalooza te zien zijn. Vergeet zeker je Nikes en je crop top niet want de Duitse raveband – “The chase is better than the catch” – Scooter is tevens present.

Line-up Lollapalooza Berlin 2018

Tickets & locatie

De tweedaagse ticket worden aangeboden voor € 139,- en een dagkaart kost je € 79,-. Via deze link kun je jouw festivaltickets bemachtigen. Het festival vindt deze zomer plaats in het centrum van Berlijn in het Olympisch park. Vanaf deze locatie zijn er goede verbindingen vanuit het centrum met het openbaar vervoer van en naar het festivalterrein.

podium lollapalooza berlijn

Het wordt een hele mooie Reishongerige zomer!

zeepbel lollapalooza festival

Combi met Berlijn

Omdat Lollapalooza niet over een campingterrein beschikt ben je genoodzaakt om in Berlijn zelf te overnachten. Ow yes, zo pak je dus én een heel dik festival mee én je kunt dit met een hele toffe citytrip combineren. Want Berlijn is natuurlijk een super leuke stad die voor een citytrip alles in huis heeft. Er valt genoeg te ontdekken in deze bruisende stad, zo kun je je onderdompelen in de cultuur, de historie, de vrije sfeer of een gezellige Biergarten. De accommodaties in Berlijn zijn goed te betalen. Wanneer je wat goedkoper uit wil zijn, zijn er tal van hostels waarbij je vast nog wel een afterparty aan kunt zwengelen na het festival. Of wanneer je wat meer euro’s neertelt heeft Berlijn ook zeker fijne hotelopties.

Meer tips en informatie

Wil je meer informatie over dit festival bekijk dan de officiële Lollapalooza Berlin website. Wil jij nog meer tips over dit festival of andere festivals? En wil jij je festivalvakantie samen laten stellen? Bekijk dan zeker de website van Festival.Travel. Zij zijn dé goeroes op het gebied van festivalvakanties! Namens Reishonger zal ik dit jaar polshoogte gaan nemen op het Lollapalooza festival en daarbij natuurlijk Berlijn gaan ontdekken. Zien we jou daar ook?

Wil je je alvast in fijne Lolla-sferen wanen? Bekijk dan hier de aftermovie van de vorige editie:

Fleur

Fleur

Als ik terug ben van een reis ben ik altijd laaiend enthousiast, wil ik iedereen over deze plek en avonturen vertellen en ben ik alweer op zoek naar een nieuw pareltje op ons mooie bolletje. - To travel is to live - Reiskus Fleur
Fleur

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>