25 jaar Sziget Festival!

Het festivalseizoen is geopend! Dikke line-ups vliegen je rond de oren, de heerlijke beats schieten als paddenstoelen uit de grond en de tickets gaan als warme broodjes over de plank. In de hoofdstad van Hongarije vindt deze zomer de 25e editie van het wereldberoemde Sziget festival plaats. Naast Sziget is er in Hongarije nog veel meer te beleven! Nog geen plannen voor aankomende zomer? Lees dan zeker verder!

Sziget: 1 eiland, 7 dagen, 490.000 mensen!

Sziget: 490.000 mensen, 7 dagen, 1 eiland

Het sfeervolle Boedapest staat naast historie en cultuur bekend om het wereldberoemde Sziget festival. Een keer per jaar verandert het Óbuda eiland in de Donau in een eigen wereld: de wereld van Sziget. Partypeople over de hele wereld reizen af om in het hart van Boedapest een ware festivalvakantie te beleven. Een week lang kun je je onderdompelen in live-optredens van grote internationale namen. Allerlei muzieksoorten zijn er vertegenwoordigd: pop, rock, wereldmuziek maar ook jazz, blues en zelfs klassieke muziek.

25 jaar Sziget: Reishonger zal dit jaar present zijn en daarnaast Boedapest gaan ontdekken

Naast muziek is er op Sziget nog meer te beleven. Zo kun je een bungeejump-sprong maken als je durft, yogalessen volgen om de dag heerlijk relaxed en zenn te beginnen, er is zelfs een Sziget strand waar je je kater ‘naar het pension kan brengen’, er zijn exposities, theater en een circus.


Een keer per jaar verandert het Óbuda eiland in de Donau in een eigen wereld, de wereld van Sziget

 

Think green

Sziget wil elk jaar groener en milieubewuster worden. Zo gaan ze dit jaar het water uit de Donau gebruiken voor verschillende activiteiten. Daarnaast zijn er punten waar je je afval kunt inleveren en krijg je er zelfs een kleinigheidje voor terug. Plastic is uit den boze op het festival: bij alle cateringpunten worden biologisch afbreekbare borden en bestek gebruikt. Vorig jaar zijn de 2000 overgebleven tenten en campingaccessoires verzameld en aan het goede doel gegeven.

Sziget wil elk jaar groener en milieubewuster worden

25 jaar Sziget

Het festival staat natuurlijk al jaren bekend als één van de grootste en meest multiculturele festivals van Europa. Ze vieren niet voor niets hun 25e verjaardag deze zomer! Uniek aan Sziget zijn de locatie -een eiland midden in Boedapest- en het uitgebreide randprogramma. Het Óbuda eiland ligt dichtbij het centrum van Boedapest. Super leuk om je festivalweek af te wisselen met een paar dagen genieten in deze mooie hoofdstad. Alleen al om deze redenen is Sziget een festival waar je ooit in je leven naartoe moet.

Dit jaar vindt het festival plaats van 9 t/m 16 augustus. Reishonger zal dit jaar present zijn en daarnaast Boedapest gaan ontdekken. Blijf de site volgen en wie weet zien we je daar!

Wil je de sfeer van het festival proeven? Bekijk dan hieronder de aftermovie van vorig jaar:

Fleur
Latest posts by Fleur (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>