Zomer in de Alentejo

Het aantal vakantieboekingen voor de zomerperiode zit in de lift. Nederlanders hebben zin om er deze zomer op uit te gaan naar onder andere warmere oorden. De Alentejo is er zo één. De temperatuur in de uitgestrekte regio in het zuiden van Portugal kan tijdens de zomermaanden behoorlijk oplopen. Dit is echter geen reden om de Alentejo in het warme seizoen te mijden. Met deze 5 tips ben je verzekerd van een warme, maar ook zeker verfrissende zomervakantie in deze schitterende en authentieke streek.

5 tips voor een verfrissende zomer in de Alentejo

5 tips voor een verfrissende zomer in de Alentejo

1. Volg surflessen in Comporta

Voor surfers is de kustlijn van de Alentejo een waar paradijs. Het is één van de beste surfspots van Europa met hoge golven die onophoudelijk komen aanrollen vanuit de Atlantische Oceaan. Comporta, even ten zuiden van Setúbal, is een goede plek om te (leren) surfen. In de Carvalhal Surf Schoolworden cursussen gegeven en zijn er mogelijkheden om te overnachten.

Surfen in de Alentejo

Surfen in de Alentejo

2. Geniet van een dagje op een verlaten strand

Houd je van verlaten stranden, gezellige baaitjes en authenticiteit dan is de Alentejo de plek om te bezoeken. De oceaanwind zorgt voor een heerlijke verfrissing. De kust van de Alentejo wordt door sommigen ook wel de ‘laatste wilde kust van Europa genoemd‘, grote massa’s toeristen zijn hier dan ook niet te vinden. Wil je wat leven in de brouwerij dan is Vila Nova de Milfontes een aangewezen vakantieoord. Het is een geliefde badplaats met een vissershaven en ook hier hoef je de hitte niet te vrezen.

3. Bewandel de vissersroute

Wandelen op de kliffen met uitzicht op de oceaan, daarvoor reis je naar de Alentejo. De regio investeert fors in het wandeltoerisme, te zien aan het aantal bewegwijzerde wandelpaden. Probeer de Trilho dos Pescadores (Vissersroute) door de duinen, over spectaculaire kliffen en verlaten stranden. Altijd is daar die frisse wind én de mogelijkheid van een duik in zee.

4. Verken de regio met een ‘boathouse’ op het Alqueva meer

Met een vakantiejacht kan je de regio ontdekken vanaf het Alqueva meer: verfrissend en origineel. Nicols verhuurt boten in de Amieira Marina, van waaruit je tal van leuke dorpjes kunt bezoeken. Tevens kan je ’s nachts genieten van een prachtige sterrenhemel, de Alentejo is namelijk uitgeroepen tot Starlight Tourism Destination. Nergens anders dan boven het Alqueva meer is de sterrenhemel zo duidelijk te zien. Een vaarbewijs of ervaring achter het roer heb je niet nodig, want de boten zijn zeer gemakkelijk te besturen.

zomervakantie Alentejo

5. Geniet van een glaasje ‘Waterwijn’

Na een warme dag in de Alentejo is een verfrissend Portugees wijntje een absolute aanrader. Proef zeker eens een glas Conde d’Ervideira, de ‘waterwijn’ van wijnproducent Ervideira. De wijn heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze 6 tot 8 maanden lang rijpt op de bodem van het Alqueva meer.

Zomervakantie Alentejo

Meer informatie voor een verfrissende zomervakantie in de Alentejo vind je op www.visitalentejo.pt en onze bestemmingspagina over de Alentejo in Portugal.

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>