5 redenen waarom je dit jaar naar EXIT moet

Ooit opgericht als een studentenbeweging die vocht voor vrijheid en democratie in het land is EXIT festival nu één van Europa’s grootste muziekfestivals. Tijdens de jaarlijkse European Festival Awards kwam EXIT festival dit jaar als grote winnaar uit de bus. Wij geven je 5 redenen waarom je dit jaar naar EXIT moet!

EXIT zonsopkomt

De Dance Arena is volgens veel dj’s één van de mooiste podia ter wereld.

#1: Dansen tot in de vroege uurtjes

Heb je het over EXIT festival, dan gaat het al gauw over de Dance Arena; één van ’s werelds mooiste podia waar gedanst wordt tot ver na zonsopkomst. Geheel in stijl kondigde de organsiatie daarom voor #EXIT2018 allereerst een rijtje indrukwekkende techno-dj’s aan voor een heuse ‘Techno Thursday’ in de Dance Arena op de eerste dag van het festival, donderdag 12 juli 2018.

EXIT festival Dance Arena

EXIT: 250.000 party people, 20 verschillende podia en 4 onvergetelijke nachten!

#2: Mysterieuze locatie

De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het Middeleeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. Het Petrovaradin fort is één van ‘s werelds meest indrukwekkende festivallocaties. Overal rondom dit fort zijn podia te vinden, soms alleen te bereiken via geheimzinnige gangen en verborgen passages. Door de hoogteverschillen heb je een prachtig uitzicht op de losgaande menigte. Of je kunt genieten van een adembenemend panorama van Novi Sad.

Dance Arena EXIT

#3: Vier vrijheid

Exit Festival is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het toenmalige regime van Slobodan Milošević. De Serviers begonnen een honderd dagen durend verzetsfestival, dat eindigde op de dag dat Milošević de verkiezingen verloor. De protesten gingen gepaard met veel optredens en eindigde met ‘Exit Milosevic’. De organisatie bleef zich daarna inzetten om jongeren uit de gehele Balkan bijeen te brengen en samen het festival te beleven. De internationale acts en de unieke vibe trokken al snel bezoekers uit het buitenland.

EXIT Festival 2018EXIT Festival 2018

Nog altijd is sociaal activisme een belangrijke drijfveer voor de organisatie van het festival. Zo was in 2017 het thema van EXIT festival ‘Summer of Love’, waarmee werd stilgestaan bij de gebeurtenissen van 50 jaar geleden toen de hippiebeweging massaal bij elkaar kwam en zo de wereld veranderde. Dit jaar is ‘Freedom’ het thema!

#4: Techno Thursday

Afgelopen editie kreeg de Dance Arena al een spectaculaire metamorfose; dit jaar zijn er nog meer vernieuwingen gepland. Zo lanceert EXIT festival een ‘Techno Thursday’ op de openingsdag van het festival, donderdag 12 juli, met een line-up vol internationale en regionale techno-dj’s. Zo verwelkomt de Dance Arena het opkomende Kroatische talent DJ Jock en het lokale dj-duo Dušan Nikolić en Runy, die de eer krijgen de 2018-editie te openen. Pionier en leider van de wereldwijde techno scene, Richie Hawtin, keert terug naar het Petrovaradin fort voor een closing set en ochtendsessie.

#5: Vette line-up

EXIT festival 2018 verwelkomt een mix van de beste wereld-, regionale en lokale artiesten. Onder de eerder aangekondigde acts zijn David Guetta, Ziggy Marley, Grace Jones, Fever Ray, LP, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens en vele anderen. Meer namen worden in de komende weken bekend gemaakt.

EXIT 2017 mainstage
EXIT mainstageEXIT mainstageEXIT mainstage

#6: Find your inner EXIT

Oké, oké, we hadden 5 redenen beloofd. Zie deze maar als bonus. Want na de EXIT Summer of Love in 2017 die vier festivals in de regio bij elkaar bracht, behelst EXIT Freedom 2018 maar liefst vijf festivals in vijf verschillende landen: EXIT Festival in Servië, Festival 84 in Bosnië-Hercegovina, Sea Star in Kroatië, Revolution in Roemenië en Sea Dance in Montenegro. Alleen door het bekijken van onderstaande video MOET je gewoonweg naar 1 of meerdere EXIT Freedom 2018 festivals:

Find your inner EXIT and celebrate life with EXIT FREEDOM!

EXIT festival 2018

Het Servische festival is uitgeroepen tot ‘Best Major Festival’ van 2017. Meer dan 350 festivals in 35 landen, waaronder alle grote Europese spelers, streden voor een onderscheiding. Exit Festival 2017, dat een recordaantal bezoekers trok, was genomineerd voor maar liefst drie awards; ‘Best Major Festival’, ‘Promotor of the Year’ en de ‘Take A Stand Award’ voor sociale activatie.

Het EXIT festival vindt dit jaar plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli. Vierdaagse tickets zijn voor slechts € 109 te koop via de EXIT-website. Ook de prijzen van drank, eten en accommodaties zijn zeer vriendelijk. Dat in combinatie met de unieke locatie, geweldige line-up, het zomerse weer, de vriendelijke en gastvrije bevolking en het avontuur maken het festival een te gekke bestemming voor een zomervakantie! Check ook Festival.Travel voor meer informatie over dit waanzinnige festival.

Hardwell op EXIT festival

Party at main stage Exit

EXIT 2018

Martijn

Digital Storyteller, Off-The-Beaten-Path Traveller & Adventure-seeker never far from a camera, bacardi and coffee. Let's cheers and see the world!

Latest posts by Martijn (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>