5 redenen waarom je dit jaar naar EXIT moet

Ooit opgericht als een studentenbeweging die vocht voor vrijheid en democratie in het land is EXIT festival nu één van Europa’s grootste muziekfestivals. Tijdens de jaarlijkse European Festival Awards in 2018 kwam EXIT festival als grote winnaar uit de bus. Wij geven je 5 redenen waarom je dit jaar naar EXIT moet!

EXIT zonsopkomt

De Dance Arena is volgens veel dj’s één van de mooiste podia ter wereld.

#1: Dansen tot in de vroege uurtjes

Heb je het over het Servische EXIT festival, dan gaat het al gauw over de Dance Arena; één van ’s werelds mooiste podia waar gedanst wordt tot ver na zonsopkomst. Geheel in stijl kondigde de organisatie daarom voor #EXIT2019 allereerst een rijtje indrukwekkende techno en house-dj’s aan die het eerste weekend van juli afreizen naar het Petrovaradin fort.

EXIT festival Dance Arena

EXIT: 250.000 party people, 20 verschillende podia en 4 onvergetelijke nachten!

#2: Mysterieuze locatie

De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het middeleeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. Het Petrovaradin fort is één van ‘s werelds meest indrukwekkende festivallocaties, dat afgelopen najaar nog werd uitgeroepen tot ‘Beste Festivallocatie van Europa’. Overal rondom dit fort zijn podia te vinden, soms alleen te bereiken via geheimzinnige gangen en verborgen passages. Door de hoogteverschillen heb je een prachtig uitzicht op de losgaande menigte.

Of je kunt genieten van een adembenemend panorama van Novi Sad. Novi Sad werd onlangs door Lonely Planet uitgeroepen tot één van de drie ‘Best in Travel Cities voor 2019’. Én dit jaar is de stad ‘European Capital of Youth’ en in 2021 ‘European Capital of Culture’.

Dance Arena EXIT

#3: Vier vrijheid

Exit Festival is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het toenmalige regime van Slobodan Milošević. De Serviers begonnen een honderd dagen durend verzetsfestival, dat eindigde op de dag dat Milošević de verkiezingen verloor. De protesten gingen gepaard met veel optredens en eindigde met ‘Exit Milosevic’. De organisatie bleef zich daarna inzetten om jongeren uit de gehele Balkan bijeen te brengen en samen het festival te beleven. De internationale acts en de unieke vibe trokken al snel bezoekers uit het buitenland.

EXIT Festival 2018EXIT Festival 2018

Nog altijd is sociaal activisme een belangrijke drijfveer voor de organisatie van het festival. Zo was in 2017 het thema van EXIT festival ‘Summer of Love’, waarmee werd stilgestaan bij de gebeurtenissen van 50 jaar geleden toen de hippiebeweging massaal bij elkaar kwam en zo de wereld veranderde. EXIT Freedom 2018, de editie van afgelopen zomer, vierde meer dan ooit de vrijheid. Een vrijheid waarvoor bijna twintig jaar terug gestreden werd met een honderd dagen durend studentenprotest tegen Slobodan Milošević.

#4: Techno Thursday

In 2017 kreeg de Dance Arena al een spectaculaire metamorfose; de afgelopen editie zijn er nog meer vernieuwingen doorgevoerd. Zo werd een ‘Techno Thursday’ gelanceerd op de openingsdag van het festival, met een line-up vol internationale en regionale techno-dj’s. Het opkomende Kroatische talent DJ Jock en het lokale dj-duo Dušan Nikolić en Runy kregen de eer de 2018-editie te openen. Pionier en leider van de wereldwijde techno scene, Richie Hawtin, keerde terug naar het Petrovaradin fort voor een closing set en ochtendsessie.

#5: Vette line-up

EXIT festival verwelkomt een mix van de beste wereld-, regionale en lokale artiesten. Na eerdere aankondigingen van stevige elektronische namen, waaronder Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Maceo Plex, Jeff Mills, Charlotte de Witte, Peggy Gou, Monika Kruse en Satori, voegt Exit Festival nog twee onmisbare acts toe aan de line-up voor de mts Dance Arena. Niemand minder dan Solomun en Tale Of Us vullen het affiche aan.

EXIT 2017 mainstage
EXIT mainstageEXIT mainstageEXIT mainstage

#6: Find your inner EXIT

Oké, oké, we hadden 5 redenen beloofd. Zie deze maar als bonus. Want na de EXIT Summer of Love in 2017 die vier festivals in de regio bij elkaar bracht, behelsde EXIT Freedom 2018 maar liefst vijf festivals in vijf verschillende landen. EXIT Tribe 2019 bestaat uit vijf evenementen op vijf verschillende locaties in vier landen: Sea Star Festival op 24-25 mei (Kroatië), Revolution Festival in juni (Roemenië), EXIT Festival op 4-7 juli (Servië), Sea Dance Festival op 30 augustus en 1 september (Montenegro) en No Sleep Festival in november (Belgrado)!

Find your inner EXIT and celebrate life with EXIT FREEDOM! 5 festivals – 5 geweldige locaties – 4 landen!

EXIT festival 2019

De volgende stap in de EXIT missie is EXIT Tribe 2019. Een nieuwe gathering die fans, maar ook invloedrijke personen, artiesten, sporters en andere publieke personen, bewegingen en organisatie uitnodigt met één duidelijk doel: bescherm de aarde en al het leven erop!

Zelf bezochten we Novi Sad in 2018, check hier ons verslag van het waanzinnige EXIT festival! En bekijk ook zeker even onze aftermovie van EXIT 2018!


 

Het EXIT festival vindt dit jaar plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 juli 2019. Vierdaagse tickets zijn voor slechts € 120 te koop via de EXIT-website. Ook de prijzen van drank, eten en accommodaties zijn zeer vriendelijk. Dat in combinatie met de unieke locatie, geweldige line-up, het zomerse weer, de vriendelijke en gastvrije bevolking en het avontuur maken het festival een te gekke bestemming voor een zomervakantie! Check ook Festival.Travel voor meer informatie over dit waanzinnige festival.

Hardwell op EXIT festival

Party at main stage Exit

EXIT 2018

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>