Waarom Pohoda Festival op je festivallijstje moet

Enige tijd geleden kwam Pohoda Festival ons ten gehore, een muziekfestival in Slowakije dat jaarlijks georganiseerd wordt op Trençin Airport, een lokaal vliegveld dat slechts op drie kilometer van het centrum van deze stad ligt en vlakbij de grens met Tsjechië. Vanaf het middeleeuwse Trençin Castle, dat bovenop een hoge rots ligt, heb je een geweldig uitzicht over de stad. Een stad die van 5 tot en met 7 juli in het teken staat van het Pohoda Festival! Een festival dat we dit jaar van voor tot achter en van links naar rechts gaan ontdekken, want Reishonger is erbij!

5 redenen waarom je Pohoda Festival op je festivallijstje moet zetten

Grote kans dat je Pohoda nog niet kent, maar in Centraal- en Oost-Europa is dit festival al ruim 20 jaar een begrip. Onder locals wordt gesproken over Pohoda als het populairste open-air evenement van Slowakije, dat steevast uitverkoopt. Het is een breed georiënteerd festival met muziekgenres uiteenlopend van reggae tot wereldmuziek en van rock tot hiphop. Minstens zo belangrijk als de muzikale line-up is de kleurrijke aankleding, randprogrammering en vriendelijke sfeer.

De line-up

Bekende namen als The Chemical Brothers, Fink en Ziggy Marley zullen dit jaar de podia van Pohoda gaan betreden, maar verder bestaat de line-up uit tientallen andere bekende en minder bekende, nationale en internationale artiesten die garant zullen staan voor het ontdekken van nieuwe geluiden! En daar houden wij altijd wel van. Onze oren jeuken dan ook al om deze nieuwe talenten te gaan beluisteren en thuis te komen met pareltjes die we het gehoor de rest van het jaar, als mooie herinnering aan dit festival, kunnen laten strelen. Pohoda is een muziek- en kunstfestival, dus naast de hele rits aan artiesten kun je tussendoor ook opgaan in dans, film, theater, visuele kunst en literatuur. Het festival kent trouwens een 24-uurs programmering, dus zorg dat je uitgerust aankomt zodat je niet te veel hoeft te missen!


Pohoda is een muziek- en kunstfestival

Geniet ook van de vele diverse kunst die het festival te bieden heeft.

Pohoda Festival Slowakije

Of ga zelf even lekker creatief aan de slag.

Heerlijk weertje

De gemiddelde temperatuur in Slowakije ligt in juli overdag rond de 25 graden, samen met een heerlijk zonnetje vormt dit de perfecte basis voor een zinderend festival weekend. ’s Nachts kun je met een temperatuur van rond de 14 graden, zonder om zes uur in de ochtend je tentje al uit te branden, heerlijk afkoelen van een verhitte festivaldag. We like!

Pohoda Festival Slowakije

Het zonnetje maakt het wachten op je favoriete artiest toch heel wat prettiger.

Wat ziet het zonovergoten festivalterrein van Pohoda er geweldig uit

Wat ziet het zonovergoten festivalterrein er geweldig uit.

De ligging en bereikbaarheid

Het gebied rondom Trençin kenmerkt zich door middeleeuwse restanten, overweldigende natuur en een hoop cultuur. De stad zelf is ook zeker een bezoekje waard, in de diverse restaurants kun je even bijkomen van al het festivalgedruis en kennismaken met de Slowaakse keuken. Het is de acht na grootste stad van het land.

De bus
Pohoda is heel makkelijk en op diverse manieren te bereiken. Er bestaat de mogelijkheid om een compleet pakket te boeken bij Festival Travel. Zij brengen je met de bus op en neer en zorgen indien gewenst dat er ter plekke een tentje voor je klaar staat. Deze 1.200 kilometer durende rit vertrekt vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Eindhoven, Gent, Groningen, Hasselt, Utrecht en Zwolle.

#Treinleven
Voor wie van treinen houdt, is het mogelijk om met Interrail naar het festival af te reizen. Je kunt een pas aanschaffen waarmee je tot dertig verschillende landen kunt bezoeken en die het mogelijk maakt je tripje naar Pohoda uit te breiden met een bezoekje aan wat andere toffe Europese landen. Toe aan een festivalvakantie 2.0? Combineer dan wat festivals met elkaar en beleef Europa op een manier die je je leven lang niet vergeet. Zo gaan wij met een Global Pass (met tien reisdagen binnen één maand) op weg naar Pohoda en op de terugweg pakken we Melt op het industriële Ferropolis terrein, aan het Gremminmeer in Duitsland, mee.

Vliegen
Natuurlijk is er voor de festivalbezoeker die van wat sneller reizen houdt ook nog de mogelijkheid om met het vliegtuig richting Slowakije te gaan. Er zijn verschillende vluchtroutes mogelijk. Vanuit de luchthaven van Bratislava, waarop je vanuit verschillende Nederlandse luchthavens kunt vliegen, is het bijvoorbeeld nog maar 130 kilometer rijden naar Trençin.

Vanuit de trein of bus, hop richting het Pohoda Festival

Vanuit de trein of bus, hop richting het festivalterrein.

Waar voor je geld

Driedaagse tickets inclusief camping heb je in de pocket vanaf € 69,-. De prijs zal oplopen naar gelang het aantal verkochte tickets stijgt en loopt op tot maximaal € 119,-. Op dit moment ligt de prijs op € 99,-, dus je kunt jezelf nog snel een paar biertjes aan entreegeld besparen als je snel een kaartje koopt. Aangezien de consumptieprijzen afgelopen jaar onder de € 2,- voor een biertje lagen, zijn dat toch weer mooi een paar verkoelende drankjes extra. En die kun je tijdens een festival altijd goed gebruiken!

Pohoda Festival Slowakije

Gunstige prijzen voor drankjes zijn altijd fijn!

Thuis komen

De naam Pohoda staat letterlijk voor vrede, gemak en tevredenheid. Het festival probeert een waar “welkom in ons huis” gevoel te creëren en met het vaststellen van een maximum van 30.000 bezoekers proberen ze dit gevoel te versterken. Geen rijen voor het toilet en lekker snel je biertje halen aan de bar is waar het festival voor gaat. Wij kunnen niet wachten om de huiskamer van Pohoda te betreden en te gaan genieten van alles wat dit festival te bieden heeft, we will keep you posted!

Line-up Pohoda Festival

Er vallen veel nieuwe artiesten te ontdekken!

Fotocredits en meer info: Pohoda Festival

Eefje
Latest posts by Eefje (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>