6 redenen waarom je weer eens een vakantiekaartje moet sturen

Op Instagram las ik een berichtje over een handgeschreven vakantiekaart van een meisje aan haar oma, zo lief en schattig als kleine kinderen dat kunnen doen. Ik bedacht me hoe leuk het is om post te sturen en te ontvangen! Zoveel leuker dan een appje of berichtje via Messenger. Zelf probeer ik altijd een ansichtkaart te sturen vanuit ieder land dat we bezoeken. Gewoon als aandenken. Maar er zijn meer redenen om weer eens een vakantiekaartje te sturen!

De comeback van een vakantiekaartje sturen?

Weet je nog, die goede oude tijd waarin je een vakantiekaartje kreeg thuisgestuurd? Van je vrienden en vriendinnen, van oom’s en tante’s die je bijna nooit zag en van de buren die het ‘fantastisch hadden in Benidorm’. Die liet je dan een aantal weken in de woonkamer staan en daarna gooide je ze weg. Behalve die van je beste vriend of vriendin, die bewaarde je. En herinner je nog dat je op vakantie ging en een briefje met adressen meenam, omdat je zelf ook ansichtkaarten vanaf je vakantieadres wilde sturen?

Vakantiefoto’s verschijnen tegenwoordig op Instagram en een berichtje van je beste vriendin die aan het backpacken is in Thailand komt via Whatsapp binnen. Verlang je ook wel eens terug naar die goede oude tijd van vakantiekaarten versturen? Loop dan weer eens naar een souvenirsshop in, kies een kaartje, koop een envelop en postzegel en stuur ‘m op. Dit zijn vijf redenen waarom je dat weer eens zou moeten doen.

instagram vakantie

#1 Het verrassingseffect

Niemand die het anno 2019 nog verwacht, een echte kaart op de deurmat. En daarom is het extra bijzonder. Naar wie je de kaart ook stuurt, en wat je er ook op schrijft, alleen al het feit dat je de moeite hebt genomen om een vakantiekaart te kopen en te versturen, zorgt voor een ultieme verrassing. Hoe klein ook het gebaar, de ontvanger zal het niet snel vergeten!

#2 Een blijvende herinnering

Het is natuurlijk aan de ontvanger wat hij of zij met jouw vakantiekaart gaat doen, maar in principe verras je iemand met een blijvende, tastbare herinnering. Een kaart met een mooie tekst of afbeelding van jouw vakantiebestemming kun je ophangen of neerzetten en wanneer je ernaar kijkt, dan weet je weer even dat je geliefd bent.

vakantiekaartje

#3 Persoonlijker dan social media

Door een handgeschreven kaart te sturen laat je zien dat je er tijd en energie in hebt gestoken. En door daar met je eigen hand geschreven een tekst op te zetten, maak je je boodschap zoveel persoonlijker. Je kaartje is vaak ook maar voor één persoon bestemd. Dat is met berichten die je via sociale media verstuurt wel even anders.

#4 Ultieme manier om iets goed te maken

Ben je met ruzie vertrokken richting je vakantiebestemming? En heb je spijt dat je het niet vooraf hebt uitgesproken. Dan kan het weleens helpen om je excuses wat kracht bij te zetten door een kaartje te sturen. Laat Whatsapp even links leggen en kruip weer eens ouderwets in die pen. En die vakantiekaart moet je dan niet geven bij terugkomst maar écht opsturen zodat de persoon die het ontvangt het in de brievenbus zal aantreffen. Niemand verwacht het meer op deze manier en daarom is het echt leuk. Leuke tip: stuur een leuk aandenken mee, bijvoorbeeld een schelpje, beetje zand of een magneet. Gebruik hiervoor speciale luchtkussen enveloppen.

#5 Gewoon, omdat het nog steeds kan

En heel eerlijk, eigenlijk zou je geen echte reden moeten hebben om een vakantiekaartje te sturen. Gewoon omdat je wilt laten weten dat je aan iemand denkt moet al voldoende zijn. Wat te denken aan het blije gezicht van je opa of oma als zij van jou een kaartje ontvangen? 100% gegarandeerd dat hun dag niet meer stuk kan!

envelop

#6 After-holiday borrel

Iedereen weer teruggekeerd van de zomervakantie? Nodig je vrienden per post uit voor een gezellige zomerse borrel om de vakantie-ervaringen uit te wisselen. Heb je mooie foto’s gemaakt? Verstuur dan een kaart met eigen foto om alvast in de stemming te komen.

Stuur jij nog vakantiekaartjes?

Stuur je nog elk jaar vakantiekaartjes? Of misschien wel meerder keren per jaar? Gaan er stapels kaarten weg, of ben je juist heel selectief? En wat doe je eigenlijk met de vakantiekaarten die je ontvangt?

Dionne

Voel jij ook die continue reishonger? Ondanks de drang nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, ben ik graag zuinig op onze aardbol en fan van duurzaam toerisme. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

Latest posts by Dionne (see all)

  1. Brigitte zegt:

    Jaaaa kaartjes sturen uit het buitenland is en blijft zo leuk! Het is ook nog eens een goed excuus om af en toe een winkeltje binnen te stappen en in complexere landen is het altijd een fijne bureaucratische uitdaging om het postkantoor en de goede postzegels te vinden!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>