Malawi: krokodil bijt Nederlander

Een krokodil heeft in Malawi een 25-jarige Nederlander 'bijna doodgebeten', aldus het AD. Marten Mulder, die met twee vrienden door Afrika reist, nam net een frisse duik toen hij in zijn been en bil werd gegrepen.

Drie Friezen in Malawi

Een krokodil heeft in Malawi een 25-jarige Nederlander ‘bijna doodgebeten’, aldus het AD. Marten Mulder, die met twee vrienden door Afrika reist, nam net een frisse duik toen hij in zijn been en bil werd gegrepen.

Frisse duik
“Toen ik door ondiep water zwom voelde ik opeens wat aan mijn been trekken,” zegt Martin (links op de foto) vanuit Malawi. “Ik dacht eerst dat een van mijn maten een geintje uithaalde. Toen voelde ik weer wat en opeens werd ik in mijn rechterdij gebeten.”

Hard schoppen

“Alles ging daarna in een waas. Ik begon met mijn been te schoppen, en heb mijn vingers in zijn bek geduwd om die open te krijgen. Toen ik wild heen en weer schopte, zag ik hem om mijn been kronkelen. En ondertussen heb ik natuurlijk keihard om hulp geschreeuwd.”

Hulptroepen
Omstanders kwamen schreeuwend en met buizen en takken slaand het water in. “Het leek alsof de krokodil even wat minder kracht had in zijn kaken en ik slaagde erin hem van me af te duwen,” zegt hij. “Toen sprong hij op en probeerde me opnieuw te grijpen. Hij schampte mijn schouder en veroorzaakte daar een flinke kras. Toen kon ik uiteindelijk de benen nemen.”


20 hechtingen
De beten van de krokodil hadden zijn bovenbeen in een bloederige massa veranderd, zag Mulder. In het ziekenhuis moesten er twintig hechtingen in, maar Mulder kan inmiddels weer op het been staan. “Ik heb vies mazzel gehad.” De krokodil is even later afgemaakt.

Vrijwilligerswerk

Marten –Mukkes voor intimi- en twee Friese vrienden reizen al zestien maanden lang door Afrika in een oranje Volkswagen-busje. Het drietal, dat zich Three Lefthands noemt, voert onderweg allerlei vrijwilligerswerk uit.

  1. Ronnie Byl zegt:

    If you come to West Australia dont go swimming up North or in the Northern Teretory they have salt water crocks and you dont come out alive Groetjes Ronnie Fryslan Boppe

  2. Beste redactie, een aantal weken geleden vroegen jullie om een interview met ons, wij staan hier welwillend tegenover. Jullie mailtje heb ik helaas verwijderd, dus maar even via deze weg.

    Groeten,

    Henk van de ThreeLeftHands

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>