Veelzijdig Malawi: wildlife, stranden, bergen en hooglanden

Een land met invloeden uit alle windstreken, dát is Malawi. Je rekent op wildlife en krijgt op de koop toe ongerepte stranden, drijvende dorpen, theeplantages, adventure, bergen en hooglanden… en een ongekende onderwaterwereld. Daar zit vast en zeker jouw favoriete vakantiebezigheid bij!

Magie uit het oosten

Naast het imponerende Malawimeer, waarover je later meer leest, is een bezoek aan het kleinere Chilwameer in Oost-Malawi zeer de moeite waard. De lokale bevolking leeft hier nog hetzelfde als hun voorouders. De woningen staan op palen of drijven op het meer, waarin een overvloed aan vis te vinden is. Watervogels vliegen af en aan en zijn op de oevers te spotten. In de waterrijke savannegebieden waan je je wellicht in het zuiden van Azië.

Oost-Malawi

Oost-Malawi

Nalatenschap uit het noorden

In het zuiden van Malawi vind je de bergreus Mount Mulanje en het mysterieuze Zomba Plateau. Het is de droom van iedere actieve reiziger om te hiken door het oerbos, overdekt door een deken van mist en met de mysterieuze geluiden van exotische dieren. De haast buitenaardse schoonheid van het noordelijke Niyika Plateau doet je wellicht denken aan de Schotse Hooglanden. Maar dan met een heerlijke tropische temperatuur. Het was dan ook de Schot David Livingstone die zich tot de grote ontdekker van Afrika kroonde.

Het noordelijke Niyika Plateau

Het noordelijke Niyika Plateau

Zwoele stranden uit het westen

Een game drive in alle vroegte en in de middag op een zandstrand genieten van een verkwikkende Malawiaanse Gin Tonic? Dat kan alleen in Malawi. Het 560 km lange en 75 km brede Lake Malawi is omzoomd door prachtige zandstranden. Het kristalheldere water en de indrukwekkende onderwaterwereld zijn een paradijs voor menig reiziger. Het echte Afrika-gevoel met een vleugje Caribbean.

Lake Malawi

Lake Malawi is omzoomd door prachtige zandstranden.

Onderwaterwereld van het zuiden

Kajakken, zeilen, snorkelen, duiken of waterskiën behoren bij veel Nederlanders tot de favoriete vakantie-activiteiten. Lake Malawi staat gerant voor prachtige zeil- of kajaktochten. Nergens ter wereld vind je een meer met zo’n gevarieerd en veel onderscheiden waterleven als hier. Met ruim 800 kleurrijke vissoorten, meer dan die van Europa en Noord-Amerika bij elkaar, kan je je de lange vliegreis naar het Great Barrier Reef gerust besparen!

Duiken in het Malawimeer

Duiken en snorkelen in het Malawimeer staat op menige ‘bucket list’.

Van Malawi voor de wereld

Al ruim een eeuw lang staat Malawi bekend om haar superieure thee en koffie. De producten worden gemaakt met passie, milieu-verwantwoord en met grote betrokkenheid van de ‘locals’. Wereldwijd wordt de Malawiaanse fair trade thee gedronken en komt terecht in de theezakjes van onder andere Lipton en Tetleys. Wist je dat thee uit Malawi een heel laag theïne-gehalte heeft en dat aanmerkelijk lager is dan dat in Aziatische theesoorten?

Voor meer informatie check je www.visitmalawi.mw

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>