Dat we met zijn allen steeds meer verlangen naar de laatste nog onaangetaste plekjes op aarde wordt duidelijk als we de trend van 2018 gaan bekijken. Volgens de rapporten van reismedia uit Amerika wordt de trend voor het aankomende jaar voornamelijk het ontdekken van het nog onbekende, het ongerepte en vooral alles wat anders is dan ‘gewoon’.

Bij Reishonger zijn we dol op “off the beaten tracks” en geven je graag inspiratie mee voor het plannen van je aankomende trip! We hebben zelf een aantal bestemmingen getest en hieronder een lijst voor je opgesteld met unieke bestemmingen die volledig aansluiten bij de reistrend van 2018.

Wat zijn de beste off the beaten tracks van 2018?

Wat worden de beste off the beaten tracks van 2018?

#1 Spitsbergen

Voor ongerepte natuur zit je in Spitsbergen goed. Spitsbergen is namelijk één van de laatste echte wildernissen in Europa. Deze eilandengroep ligt in de Noordelijke IJszee en is een van de beste locaties om ijsberen en walrussen in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Maar wat dit deel van Noorwegen vooral zo aantrekkelijk maakt is het magische landschap, de middernachtzon, het noorderlicht en de vele buitenactiviteiten die er mogelijk zijn. Meer informatie over de beste reistijd en activiteiten vind je op onze bestemmingspagina over Spitsbergen.


Spitsbergen is off the beaten track

Het magische landschap van Spitsbergen

Spitsbergen is een prima voor het spotten van walrussen

Spitsbergen is één van de beste plekken voor het spotten van walrussen

#2 Georgië

Georgië ligt wat verscholen tussen de grotere landen in Oost-Europa, als Rusland, Turkije en Azerbeidzjan. Het land grenst met de gehele westkust aan de Zwarte Zee. Naast deze prachtige kustlijn van ruim 300 kilometer in lengte is Georgië ook rijk aan een enorm berglandschap. De grote Kaukasus bergketen beslaat het noorden van het land en vormt de grens met Rusland en in het midden van het land ligt de Lichi-bergketen, waar ook de hoogste berg van maar liefst 5.193 meter te vinden is. Volgens ons eerdere reisverslag steelt Georgië harten van bezoekers met haar extreem gastvrije bevolking en een adembenemend mooie en afwisselende natuur.

Oneindige vergezichten in Georgië (foto: Brigitte de Graaff)

Oneindige vergezichten in Georgië

Een spectaculaire wandeling door het Kaukasus gebergte

#3 De Azoren

Een archipel bestaande uit vulkanische eilanden vormt het uiterst westelijke punt van Europa. Een vakantie naar de Azoren betekent eilandhoppen, veel wandelen en op alle weersomstandigheden voorbereid zijn. Deze Noord-Atlantische buitjes zorgen voor een kleurrijke en eeuwig groene natuur. Door de vulkanische activiteiten die in het verleden op alle eilanden hebben plaats gevonden vind je er weelderig begroeide kraters, felgekleurde kratermeren, lavagrotten en heetwaterbronnen. Elk eiland heeft zijn eigen unieke vulkanische bezienswaardigheden. Naast het land zijn de wateren tussen de eilanden ook een ware bezienswaardigheid. Meerdere populaties walvissen en dolfijnen vertoeven het hele jaar door in deze warme wateren. Laat je inspireren door deze mooie blog van Margriet, die vijf van de negen eilanden bezocht.

Lagoa de Santiago

Het felgekleurde Lagoa de Santiago op het eiland São Miguel

Meerdere populaties walvissen en dolfijnen vertoeven het hele jaar door in de warme wateren van de Azoren

Ook in de wateren rondom de eilanden is volop leven te bekennen

#4 Zuid-Korea

Zuid-Korea is zoals de meeste Aziatische landen een prachtige mix van cultuur en natuur. Seoul, al 600 jaar de hoofdstad van het land, is bij uitstek de stad waar je cultuur kunt opsnuiven bij een van de meest respectvolle volkeren ter wereld. En wat dacht je van een bezoek aan het wereldbekende Cherry Blossom Festival dat elk jaar wordt gehouden als de kersenbomen in bloei staan?

Zuid-Korea bestaat voor maar liefst 60% uit bergen en dat maakt het land dus een waar paradijs voor wandelaars. Tal van aangelegde wandelpaden maken het gemakkelijk om op eigen houtje de bergen in te trekken en de omgeving te ontdekken. Naast bergen en moerasgebieden zijn er ook nog ongeveer 3.000 eilandjes die je kunt ontdekken! Sommige eilandjes zijn per brug bereikbaar, sommige per boot en veel zijn onbewoond! Op de bestemmingspagina van Zuid-Korea vind je tips en meer informatie over de beste reistijd.

Cherry Blossom Festival in Seoul

De bloesems vliegen je om de oren tijdens het jaarlijkse Cherry Blossom Festival in Seoul

Zuid-Korea telt meer dan 3000 kleine eilandjes

Zuid-Korea telt meer dan 3000 kleine eilandjes!

#5 Malawi

Is Malawi het best bewaarde geheim van Afrika? Het land dat drie keer zo groot is als Nederland maar met evenveel inwoners ligt verscholen tussen Kenia, Zimbabwe en Mozambique. Door de primitieve levensstijl en agricultuur als enige inkomstenbron is Malawi naar zeggen één van de armste landen ter wereld. Het is nog niet toeristisch, maar daar probeert het land wat aan te doen. En met succes, steeds meer mensen willen de wilde en veelzijdige natuur van Malawi ontdekken. Voor het echte Afrikaanse wildlife spotten zit je in Malawi goed. Hier kun je wilde dieren spotten in ongerepte safarigebieden waar je nog niet in een treintje achter elkaar aan sjokt. Naast het vasteland heeft Malawi een unieke mogelijkheid om wilde dieren te spotten op het enorme Malawimeer dat een groot deel van het oosten van het land beslaat. Denk hierbij aan een groot aantal trekvogels, maar ook nijlpaarden. Bij een wilde fauna hoort natuurlijk ook een spectaculaire flora. Savannes, watervallen, valleien en bergen, met als hoogste Mount Mulanje die met haar 3.000 meter hoogte ook de hoogste berg van Centraal-Afrika is. Doe hier je inspiratie op over Malawi!

Het uitgestrekte Malawimeer heeft een breedte van 75 kilometer en een lengte van maar liefst 580 kilometer

Het uitgestrekte Malawimeer heeft een lengte van maar liefst 580 kilometer!

Mount Mulanje, de hoogste berg van Centraal-Afrika

De hoogste berg van Centraal-Afrika vind je in Malawi

 

Margriet
Laatste berichten van Margriet (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>