10x verliefd worden tijdens je rondreis Costa Rica

Costa Rica staat bekend om zijn prachtige natuur met een breed scala aan flora en fauna, het heerlijke klimaat, de vriendelijke mensen en de relatief korte reisafstanden. Als je dit magische land nog niet bezocht hebt, wacht dan niet langer. Wij geven je 10 redenen om verliefd te worden op Costa Rica!

#1 Pura Vida

Wanneer je gaat reizen in Costa Rica dan zal je de term “Pura Vida” gegarandeerd tegenkomen. Rechtstreeks vertaald betekent dit “eenvoudig leven” of “puur leven”, maar hier in Costa Rica is het meer dan alleen maar een gezegde. Het is een manier van leven. Costa Ricanen wensen elkaar tientallen keren per dag “Pura Vida” toe. Want in het ‘paradijs op aarde’ is iets alledaags als groeten niet hetzelfde als elders in de wereld. In plaats van ‘How are you?’, ‘bye’ of ‘thank you’, klinkt op straat en in winkels steevast “Pura Vida”, een uitdrukking die staat voor blijdschap, dankbaarheid en respect voor alles wat leeft. Het is niet verrassend dat Costa Rica is uitgeroepen tot een van de gelukkigste landen ter wereld. Vooral omdat de mensen zich niet druk maken over onbelangrijke zaken en het leven nemen zoals het is.

strand

#2 Zelf op pad

Costa Rica wordt wel gezien als een van de veiligste landen in Midden-Amerika. Zelf in een huurauto rondrijden door Costa Rica is dan ook geen enkel probleem. Een individuele rondreis Costa Rica geeft ontzettend veel vrijheid. Zo kies je zelf uit waar en wanneer je onderweg stopt, om bijvoorbeeld even een hapje te gaan eten. Bovendien ontdek je Costa Rica op je eigen tempo en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Wel is een auto met vierwielaandrijving een aanrader, zeker als je in de regentijd afreist: de wegen zijn namelijk niet allemaal verhard en soms is het flink hobbelen om bij de mooiste stekjes te komen. Maar des te meer avontuur, wat ons betreft!

#3 Paradijs voor natuurliefhebbers

Een rondreis Costa Rica is er één van natuurschoon in de overtreffende trap. Er zijn weinig landen op aarde die zo’n grote diversiteit aan flora en fauna hebben. Costa Rica heeft tropische regenwouden , nevelwouden, droogwouden en alle variaties daar tussen in. Het land bezit vuurspuwende vulkanen, rokende hotspings, bountystranden, ongerepte moerassen, watervallen en ruige bergen. Kortom, het is een land waar iedere natuurliefhebber zijn hart kan ophalen!

kikker

#4 Nationale parken in overvloed

Bijna 30% van Costa Rica is beschermd natuurgebied, verdeeld over 32 grote nationale parken. Als we een keuze moesten maken voor de mooiste nationale parken in Costa Rica, dan mag het Monteverde Cloud Forest niet ontbreken. Het is wel vrij toeristisch maar je mag een bezoek eigenlijk niet overslaan. Waarom? Omdat ongeveer 2,5% van de biodiversiteit in de wereld in dit kleine gebied leeft. En ongeveer 10% van alle planten op aarde! Wil je meer van het gebaande pad gaan? Reis dan naar het Corcovado National Park. Hier heb je echt het gevoel dat je alleen bent in de dichtbegroeide bossen.

Corcovado strand Costa Rica

Corcovado

Rancho Burica sunset

Rancho Burica sunset

#5 Verliefd worden op de luiaard!

Een van de unieke diersoorten die je kan bewonderen in Costa Rica zijn de luiaards. Met hun gracieuze langzame bewegingen en aandoenlijke uitstraling zijn ze erg geliefd bij zowel local als toerist. Je zult ze door het hele land zien hangen in bomen, vooral in de nationale parken.

luiaard in Costa Rica

#6 Prachtige stranden

Naast alle prachtige natuurparken, staat Costa Rica bekend om de mooie stranden in Midden-Amerika. Het land doet zijn naam, “rijke kust”, eer aan met zijn eindeloze stranden. Zowel aan de Caribische Zee aan de oostzijde als aan de Stille Oceaan aan de westzijde van Costa Rica. Hier vind je tropische stranden, palmbomen en op de achtergrond het prachtige tropische oerwoud.

Stranden van Costa RicaSchildpadden spotten Costa Rica

#7 Actieve vulkanen

De Arenal-vulkaan is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. De vulkaan ligt in het beschermde Parque Nacional Volcán Arenal, een tropisch regenwoud met watervallen en vele diersoorten. Hier vind je fantastische wandelpaden en mooie bronnen om in te zwemmen. De Arenal-vulkaan is met name in de avonduren de moeite waard. Dan zijn er geregeld rode lavastromen en rondvliegende brokstukken te zien. Dit is ook goed vanuit de nabijgelegen dorp La Fortuna te zien.

Parque Nacional Volcán Arenal

#8 Zweven door het regenwoud

Wat is een betere manier om het regenwoud te bekijken dan van boven? In veel nationale parken in Costa Rica krijg je de kans om hoog door de bomen over een touwbrug te wandelen of via een tokkelbaan door de bomen te slingeren.

zipline Costa Rica

#9 Dieren spotten

Hier kom je toch voor naar Costa Rica: je wil zoveel mogelijk wilde dieren zien! De kans op het zien van bijzondere dieren als toekans, luiaards, krokodillen, jaguars, tapirs, miereneters, walvissen en dolfijnen, apen en felgekleurde gifkikkers is groot.

Costa Rica rondreis toucanrondreis Costa Rica tips

#10 Vriendelijke bevolking

In Costa Rica noemen mannen zichzelf Tico’s. Vrouwen worden Tica’s genoemd. Beide woorden zijn afgeleid van het Spaanse woord ‘hermanticos’, wat ‘kleine broeders’ betekent. Dit is ook precies wat de bevolking van Costa Rica uitstraalt, ze hechten ontzettend veel waarde aan familie, gemeenschap en samenhorigheid. Ticos zijn warme, vriendelijke en gastvrije mensen. Waar je ook komt, de mensen zijn hulpvaardig, belangstellend en begroeten je met een oprechte glimlach.

Martijn
Laatste berichten van Martijn (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>