Beste nationale parken Costa Rica

Nergens ga je zo naadloos op in het omringende natuurschoon als in het bij Nederlanders populaire Costa Rica. Deze Centraal-Amerikaanse groene oase, die wordt ingesloten door de Pacifische Oceaan en de Caribische Zee, is gezegend met uitgestrekte vlakken groen en een bruisend wildleven.

De beste nationale parken van Costa Rica

Ga de uitdaging aan en voordat je het weet ruil je jouw ‘eerste wereld’ problemen in voor dagelijkse sores zoals een aap die er met jouw lunch vandoor gaat. Of een té groot aanbod aan wandelroutes die je het liefst allemaal in één dag wilt uitlopen. Ontdek waar Costa Rica zijn veelbelovende naam vandaan haalt en reis af naar de Costa Ricaanse kust…

Monteverde en Santa Elena

Als Jungle Boek altijd al behoorde tot één van jouw favoriete Disney-films dan mag het centraal gelegen Monteverde Nationaal Park zeker niet aan jouw trip ontbreken. Dit natuurreservaat grenst aan het dorpje Santa Elena dat tevens een andere natuurpark herbergt, logischerwijs Santa Elena Nationaal Park genoemd. Strik de wandelschoenen stevig aan en stap fier door de dikke bossen. Ontwaar de vele gezichten van het milieu en laat je verleiden door vijftig tinten groen. Laat jouw biologie-lessen tot leven komen onder het vleugelgeklapper van bonte toekans en brul lekker mee met de rondslingerende aapjes. Een belangrijke reistip: je bevindt je hier in een tropisch regenwoud, dus vergeet vooral jouw poncho niet!

Monteverde

Monteverde

Tortuguero

Toer vrolijk naar de Caribische oever en laat je verwelkomen in de tropische sferen van Tortuguero Nationaal Park, dat enkel per boot te bereiken is… Het oplettend oog spot de nodige krokodillen en iguana’s alleen al op de weg hier naartoe! Spreek je al een klein woordje Spaans? Dan had je vast al door dat de naam afkomstig is van ‘tortuga’, ofwel schildpad. De stranden die blank uit de dichte jungle steken zijn de uitverkoren broedplaats voor de inheemse zeeschildpad. In het juiste seizoen kun je onder begeleiding dit natuurmirakel aanschouwen, tot aan het moment suprême waarop de eieren uit Mevrouw Turtle de kuil invallen. Een niet te missen kans aangezien de zeeschildpadden door menselijk toedoen steeds schaarser worden.

Junglekanalen Tortuguero

Corcovado

Reis ten slotte richting de zuidelijke peninsula waar het weelderige Corcovado Nationaal Park lustig lonkt. ‘s Lands grootste park werd door National Geographic uitgeroepen tot biologisch gezien de meest intense plaats wereldwijd qua biodiversiteit. Hier kun je zomaar oog in oog staan met onder meer een tapir, poema, kapucijnaap of luiaard.

Laat de natuur je veroveren…

Corcovado

Corcovado

Manuel Antonio

Manuel Antonio

Arenal vulkaan

Arenal vulkaan

Het lijkt wel of de caligo eurilochus, ook wel uilvlinder genoemd, twee slangenkoppen heeft

Het lijkt wel of de caligo eurilochus, ook wel uilvlinder genoemd, twee slangenkoppen heeft

Huurauto

Huurauto

Jungletrekking

Jungletrekking

Rancho Burica sunset

Rancho Burica sunset

Latest posts by Dionne (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>