Inspiratie: reisfoto’s Costa Rica

Welkom bij deze visuele reis naar het prachtige Costa Rica. Dit Midden-Amerikaanse land staat bekend om zijn adembenemende landschappen, weelderige regenwouden en diverse flora en fauna. Ik heb het geluk gehad om deze magische plek te bezoeken en wil graag mijn ervaringen en reisfoto's met jullie delen. Dus ga er lekker voor zitten en geniet van de kleurrijke avonturen die Costa Rica te bieden heeft!

Het blauw-wit-blauw in de vlag, dus zonder de rode baan, verwijst naar de vlaggen van veel andere Amerikaanse landen, die met hun blauw-wit-blauwe vlaggen de ligging van Amerika tussen twee oceanen uitbeelden.

strand-zuid-costa-rica

zonsondergang-costa-rica

bloem-costa-ricaorchideeheliconiaregenwoud-plant

De vulkaan Arenal heeft het gebied aanzienlijk veranderd. Daar waar de Arenal ooit dood en verderf zaaide, brengt de vulkaan de streekbewoners tegenwoordig vooral voorspoed. De berg trekt grote drommen toeristen en het stadje La Fortuna aan de basis heeft zich ontwikkeld tot een uitvalsbasis voor allerlei excursies naar de vulkaan en het gelijknamige nationale park, maar ook naar attracties in de omgeving zoals de Venado grotten, de thermale baden van Tabacón en het vogelrijke seizoensmoeras van Caño Negro.

uitzicht-vanaf-snelweg-141-san-jose-arenal

baldi-hot-springs

vulkaan-arenalvulkaan-irazuvulkaan-rincon-de-la-viejavulkaan-poas

carara-national-park

Highway 34 crosses the Río Tárcoles: de krokodillenbrug. De brug is beroemd omdat je vanaf deze brug een prachtig uitzicht hebt over de Amerikaanse krokodillen (in het Nederlands vaak spitssnuitkrokodil genoemd) die hier vaak van de zon liggen te genieten.

weg-weg

wasbeertjeroodoogboomkikker Het meest gemaakte geluid is 'yoo-JIP aa-jip a-jip' en 'keeuriek kirik kirik'. Een ander geluid is 'kiejos taday taday'. Tijdens het roepen gooit de vogel zijn kop in zijn nek, beweegt hij zijdelings over de tak en beweegt hij zijn staart snel op en neer. Het voedsel van de swainsons toekan bestaat voornamelijk uit fruit. Daarnaast wordt hun dieet aangevuld met insecten, hagedissen, kleine slangen, jonge vogels, vogeleieren en soms kleine zoogdieren zoals muizen.uil-vlinder

grecia

ossenkarren-sarchi

leguaanvogelwhite-face-monkeyschildpadjes

Het nationale park Corcovado is zonder twijfel het meest ruige en ongerepte natuurgebied van Costa Rica, en een van de beste parken om dieren in het wild te zien. Het is een enorm gebied bestaande uit regenwoud, moerassen en mangrovebos.

rio-sierpe-lodge

zuid-costa-rica

golfito-regio-zuid-costa-rica

dorp-costa-rica-uvita-marino-ballena-national-park

typisch-costa-ricaans-dorp

vleermuisluiaardpaardenvogeltje

jungle-lodge-pavones

koetjes-op-de-weg

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>