Top 5 Must Do’s in Costa Rica

Ga je binnenkort op reis naar het groene Costa Rica of ben je je aan het oriënteren voor een Costa Rica reis in de toekomst? Dan ben je er vast al wel achter dat er veel plaatsen zijn om te bezoeken en veel activiteiten om te ondernemen. Costa Rica kent een enorme diversiteit aan flora en fauna en staat bekend om de vele jungle tochten, wandelingen door het oerwoud, vulkanen en tropische stranden.

Top 5 Costa Rica

Best lastig om hier een selectie uit te maken. Om je een beetje op weg te helpen, hierbij een “must do” top vijf Costa Rica.

1. Bezoek het nationale park Tortuguero

Dit nationale park, aan de Caribische kust van Costa Rica, is erg populair omdat het één van de belangrijkste broedplaatsen is voor de groene zeeschildpad (van juli tot november). Ook is het de habitat van kaaimannen, luiaards en verschillende soorten apen en vogels. Ga ’s avonds opzoek naar de groene zeeschildpad en vaar overdag door de kanalen opzoek naar dieren voor een ultieme jungle ervaring.

Tortuguero Nationaal Park is één van de indrukwekkendste parken van Costa Rica. De naam Tortuguero ( Spaans voor schildpad ) heeft het park te danken aan de vele schildpadden, die hier aan land komen om hun eieren te leggen.

Tortuguero Nationaal Park is één van de indrukwekkendste parken van Costa Rica. De naam Tortuguero ( Spaans voor schildpad ) heeft het park te danken aan de vele schildpadden, die hier aan land komen om hun eieren te leggen

2. Zet de Arenal vulkaan op de foto

Op ongeveer vijf uur rijden van de hoofdstad San Jose, vind je het plaatje La Fortuna, aan de voet van de Arenal vulkaan. Deze grote, kegelvormige vulkaan is erg fotogeniek. Je moet een beetje geluk hebben om hem in zijn geheel op de foto te krijgen, maar als het onbewolkt weet is (de kans is zo’n 25%), zie je de vulkaan in zijn volle glorie. De beste plek om de foto te nemen is bij de Observatory Lodge. Dit is het enige hotel dat vlakbij de vulkaan ligt. Je hoeft er niet perse te overnachten, een kopje koffie op het terras behoort namelijk ook tot de mogelijkheden.

Vanuit het dorpje La Fortuna heb je een prachtig uitzicht op de Volcán Arenal, de bekendste vulkaan van Costa Rica.

Vanuit het dorpje La Fortuna heb je een prachtig uitzicht op de Volcán Arenal, de bekendste vulkaan van Costa Rica

3. Doe een canopy tour of hangbruggen wandeling in Monteverde

Een unieke ervaring tijdens een reis door Costa Rica is een canopy tour. De aangewezen plek om dit te doen is bij de nevelwouden van Monteverde, nabij het stadje Santa Elena. Hier kun je aan een zip lijn zweven door de bomen van het nevelwoud. Ben je wat minder avontuurlijk, dan is een hangbruggen wandeling door het nevelwouden een goed alternatief.

Een Canopy Tour door de nevelwouden van Monteverde kan je niet overslaan bij een reis in Costra Rica!

Een Canopy Tour door de nevelwouden van Monteverde kan je niet overslaan bij een reis in Costra Rica!

4. Drink een cocktail op het strand in Samara

Aan de Pacifische kust van Costa Rica, in de Peninsula Nicoya, ligt het knusse vissersdorpje Samara. De rustige brede zandstranden, met haar palmbomen en relaxte sfeer, maken het de ideale plek om ’s avonds een cocktail te drinken bij een van de strandtentjes en de zon langzaam te zien ondergaan.

Na een rondreis door Costa Rica is het heerlijk bijkomen op het strand van Samara.

Na een rondreis door Costa Rica is het heerlijk bijkomen op het strand van Samara

5. Spot dolfijnen en bultrugwalvissen bij Isla Ballena

In het zuiden van Costa Rica, aan de Pacifische kust, worden verschillende boottochten georganiseerd om dolfijnen en walvissen te spotten. Stap op een boot richting Isla Ballena en dan is de kans groot dat je dolfijnen langs je boot ziet zwemmen. Ook walvissen worden hier gespot. Isla Ballena betekent ook letterlijk ‘het eiland van de walvissen’. De bultrugwalvissen komen uit het noordelijk halfrond om in dit gebied te paren. Het is een waar spektakel om dit te zien. Het seizoen loopt officieel van november tot maart en van juli tot september. De kans om de walvissen te zien is het grootst in december en januari.

Isla Ballena betekent 'het eiland van de walvissen', er is geen betere plek in Costa Rica om bultrugwalvissen te spotten.

Isla Ballena betekent ‘het eiland van de walvissen’, er is geen betere plek in Costa Rica om bultrugwalvissen te spotten

Deze top 5 Costa Rica is samengesteld door de reisspecialisten van Riksja Costa Rica. Met de bouwstenen van Riksja Costa Rica, onderdeel van Riksja Travel, kun je je eigen individuele rondreis samenstellen zodat je bovenstaande “must do’s” niet mist.

Martijn

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>