Verre rondreizen met kinderen

Verre rondreizen met kinderen; kan dat wel of willen we liever op veilig spelen door een standaard strandvakantie te boeken in of niet ver van Europa? Rondreizen met kinderen is geen gemakkelijke zaak. Er moet namelijk met veel aspecten rekening gehouden worden wat normaal gezien tijdens vakanties zonder kinderen niet het geval is. Kinderen vervelen zich snel, willen graag afwisseling, hebben behoefte eraan om hun overtollige energie kwijt te raken en moeten weer op tijd naar bed. De ouders van hun kant willen graag veel van de lokale tradities en cultuur beleven, hun eigen tempo volgen met dikwijls een lekker borreltje in de avond als afsluiting van de dag.

Verre rondreizen met kinderen, kan dat wel?

Verre rondreizen met kinderen, kan dat wel?

Toch is een geslaagde verre rondreis met kinderen mogelijk. Met de juiste keuze van een rondreis bestemming waar jong en oud activiteiten kunnen uitoefenen die voor beiden aangenaam zijn en waar de benodigde faciliteiten beschikbaar zijn, is de kans op slagen van verre rondreizen met kinderen erg hoog. Ontdek het lijstje van de leukste verre rondreizen samengesteld door rondreisvergelijk.nl.

Op de Tuk-Tuk in Thailand

Thailand ook bekend als het land van de glimlach is een fascinerend land voor jong en oud. De eeuwenoude cultuur, prachtige landschappen en diversiteit van de fauna zullen de meest kieskeurige reiziger van elk leeftijdsgroep een glimlach op het gezicht toveren. De overheerlijke Thaise gerechten zullen ook geen obstakel vormen voor de familie. In de hoofdstad Bangkok kan de familie al met een onvergetelijke belevenis beginnen; een ritje in de Tuk-Tuks of een bezoekje aan de slangenboerderij zullen voor een ultiem avontuurgevoel zorgen.

Thailand tuk tuk

De tuktuk is onlosmakelijk verbonden met Thailand en Bangkok in het bijzonder.

Verder naar het noorden van Thailand (voornamelijk Chiang Mai) kan het avontuur voortgezet worden. In de noordelijke jungles van Thailand staan olifanten klaar voor een ritje op hun rug. Een bezoek aan het Tijger Koninkrijk waar tijgers in het wild lopen, is ook onmisbaar. De kinderen zullen zich ook vermaken met boottochten over de kanalen waar de Thai wonen. De rondreis in Thailand kan afgesloten worden met een heerlijke strandvakantie in Phuket waar prachtige stranden en kristalhelder water te wachten staan.

Snorkelen in Australië

Ondanks de lange vliegafstand, is een rondreis in Australië met kinderen zeker de moeite waard. Het land ‘down under’ biedt ongekende mogelijkheden voor de hele familie om een geslaagde rondreis te beleven. Een van de grootste pluspunten van Australië is dat de wat oudere kinderen in het Engels kunnen communiceren met de lokale bevolking, waardoor het gewenningsproces de eerste dagen sneller zal verlopen. De hoogtepunten van Australië voor jong en oud is de kans om vlakbij het Great Barreer Reef te snorkelen.

Reizen met kinderen in Australië

Reizen met kinderen in Australië

Omdat het water glashelder is, heb je prima zicht op de verschillende vissoorten en het koraal. Toch een visje gemist, dan heeft de familie nog een kans om de vele vissoorten in het Melbourne Aquarium te bestuderen. Een ander dierenparadijs is op het schiereiland Philip te vinden waar het wemelt van koala’s, zeehonden en pinguïns. Een boottocht om walvissen te spotten vlakbij het stadje Eden is ook niet te versmaden. Vergeet ook niet om de wereldbekende, reusachtige en roodkleurige rotsformatie Ayers Rock te bezoeken en misschien kom je ook nog Kangoeroes in het wild tegen.

Door de woestijn in Marokko

Een van de relatief verre rondreisbestemmingen is het sprookjesland Marokko. Voor Marokko hoeft men niet ver af te reizen, maar belandt men desondanks in een exotische en fascinerende omgeving. De mysterieuze woestijn, de grappige en leuke kamelen en de hypnotiserende slangen bezweerders maken de sprookjeswereld van Marokko compleet. Marokko is zeker een ideaal land voor rondreizen met kinderen, omdat geen dag zonder avontuur en prettige belevenissen voorbij zullen gaan. Het grote avontuur in Marokko kan beginnen met een trektocht door de woestijn met kamelen en met een paar overnachtingen in speciale tenten.

Natuurlijk worden de trekkers begeleid door lokale specialisten die de woestijn uit hun hoofd kennen. Marokko staat ook bekend om de prachtige Koningssteden waar de kinderen door de kamers van de paleizen kunnen zwerven en zich kunnen inbeelden als een ruiter of prinses. Een bezoek aan de kleurrijke bazaars in Marrakech bijvoorbeeld is een must waar men van alles en nog wat kan vinden. Een rondreis in Marokko kan ook afgesloten worden met een strandvakantie in een van de bekende badplaatsen van Marokko, zoals Agadir en Essaouira.

Verre rondreizen met kinderen

Riksja Kids is de specialist voor individuele rondreizen, speciaal ontwikkeld voor gezinnen met jonge kinderen en tieners. Waar wil jij heen?

Martijn
  1. Sluit die vakantie dan zeker niet in Agadir af, je komt van een koude kermis thuis dan… Essaouira lijkt een veel betere keus!

  2. Bedankt Jesper, je hebt gelijk. Wat ik ook lees, er wordt overal gezegd dat Agadir enorm tegenvalt. Agadir is groot, modern en toeristisch. De stad is in 1960 zwaar verwoest door de aardbeving en vervolgens herbouwd. Het lijkt in niets meer op Marokko, met de grote hotels met zwembaden en alle barren langs de boulevard.

    Essaouira is pittoresk en gezelliger dan Agadir, kleiner en authentiek. Een gezellig vissersstadje met Portugese invloeden. Smaken verschillen uiteraard maar Essauoira heeft qua cultuur en sfeer véél meer te bieden dan Agadir. En je gaat toch naar Marokko om Marokko te beleven, niet? Essauoira ligt ook lekker aan het strand. En al is het daar niet zo luxe als in Agadir, in het haventje kun je heerlijk verse vis eten. Lekker relaxed dus! Je kan er een leuke riad huren of een appartement middenin de oude stad.

    Kiezen voor Essaouira dus!

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>