Denemarken is een populair vakantieland voor gezinnen. Dat is niet voor niets zo. Denemarken is namelijk uitgeroepen tot meest kindvriendelijke vakantieland. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor ouders. Naast dat het een kindvriendelijk land is, is er ontzettend veel te doen. Er is veel natuur, water en natuurlijk verschillende parken, met als topper Legoland!

Wat Denemarken nog meer aantrekkelijk maakt, is de reis ernaartoe. Het land is makkelijk te bereiken met de auto. Ideaal wanneer je met jonge kinderen reist. Bepaal zelf hoe vaak je stopt en reis op jullie eigen tempo. Daarnaast is het fijn om tijdens je verblijf gebruik te maken van je eigen auto. Zo kun je makkelijk het land ontdekken. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van Denemarken met kinderen!

#1 Legoland

Dé kinderattractie van het land mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een bezoek aan Legoland staat garant voor een gezellige, actieve dag vól leuke attracties. In het park vind je verschillende thema’s en er is voor ieder wat wils! Voor de allerkleinsten is er Duploland. Hier vind je een speeltuin en rustige kinderattracties zoals een mini reuzenrad en een rondrit. Natuurlijk zie je overal om je heen de mooiste Legokunstwerken. Wanneer je het park bezoekt, zorg dan dat je een powerbank bij je hebt. Het is een lange dag, vol leuke momenten die je graag wilt vastleggen. Met een powerbank zorg je ervoor dat je telefoon niet leeg gaat. Ideaal wanneer je graag alle herinnering wilt bewaren. Wanneer je Denemarken bezoekt, is Legoland in ieder geval een echte must!


legoland billund

legoland denemarken

#2 De kustgebieden

Denemarken is het land van zee en strand. Het hele land is ermee omringd. Je bent dan ook nooit ver van de zee vandaan. De stranden zijn over het algemeen rustig en goed bereikbaar. Een perfecte plek om uit te waaien, zelfs als het weer niet mee zit. Je kunt natuurlijk wandelen over het strand, maar ook strandjutten, kastelen bouwen of vissen en krabbetjes vangen. Als je veel op het strand bent is een waterproof hoesje voor je telefoon wel een aanrader. Je telefoon kan zomaar in het water vallen en dat zou natuurlijk jammer zijn.

Krabben vangen in de jachthaven van Sønderborg

Krabben vangen in de jachthaven van Sønderborg

#3 Wandelen en fietsen

Het landschap in Denemarken leent zich perfect voor een wandelroute of fietstocht, ook met kinderen. De gebieden zijn erg gevarieerd, maar wel vlak of licht golvend. Perfect wanneer je op pad bent met kinderen. Daarnaast zijn de afstanden niet lang en door het wisselende landschap niet saai. Je vindt tientallen eendaagse tochten langs verschillende knooppunten. In de buurt van de hoofdstad kun je op zoek naar gigantische reuzen. Ideale activiteiten voor een actief dagje uit en om meer van land te zien. Je kunt natuurlijk onderweg ook stoppen voor een heerlijke picknick of een leuk spelletje.

natuur denemarken met kinderen

#4 Kopenhagen

Wanneer je door Denemarken reist, mag je Kopenhagen eigenlijk niet overslaan. Een perfecte stad voor het gezin. Niet te groot, gezellig en er is genoeg te doen! Verken de stad met een leuke rondvaartboot of op de fiets. Ontdek de leuke parken, de havenbaden en kindvriendelijke musea. Breng een bezoek aan de dierentuin of aan het oude pretpark Tivoli. Een park waar jong en oud hun ogen uitkijken! Tijdens je bezoek aan de Deense hoofdstad is een selfie stick niet overbodig. Een gezellige groepsfoto bij alle highlights mag namelijk niet missen!

Tivoli Gardens Denemarken

Pretpark Tivoli in het centrum van Kopenhagen

Zoals je ziet heeft Denemarken van alles te bieden. Of je nou houdt van een rustige vakantie in de natuur of een drukke vakantie tussen de mensen. Alles is mogelijk. De afstand vanaf Nederland is goed te doen en het is perfect voor kinderen. Een ding is zeker, in Denemarken heb je een geweldige vakantie!

Team Reishonger
Follow us

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>