Lissabon met kinderen

Lissabon is een wereldstad. En een dorp tegelijk. Heerlijk om rond te slenteren - zonder kinderen. Toch? Reishonger verbleef dit keer in een luxe resort. Stijlvol met veel privacy, waar families met kinderen kunnen genieten op hoog niveau. Het was er rustig en de kinderen waren voorbeeldig. Hoe ze dat doen in Portugal?

Lissabon is een geweldige stad voor een stedentrip. In de stad van de azulejos (blauwe tegels) klinkt de fado-muziek (de klagerige volksmuziek) uit elk restaurantje. Het centrum is klein dus lopend kom je overal. Heerlijk ronddwalen, lekker vis eten, trapje op en trapje af. Lissabon is zo lekker ‘gewoon’. De tram is wereldberoemd. Die kleine gele en rode wagentjes zijn prachtig en brengen je naar elke heuveltop. Maar een stedentrip met kinderen? Is dat wel een goed idee? Wij gingen kijken…

Lissabon is heerlijk 'gewoon'. Lekker slenteren...

Lissabon is heerlijk ‘gewoon’. Lekker slenteren…

... of je neemt de beroemde tram 28: heuvel op en heuvel af.

… of je neemt de beroemde tram 28: heuvel op en heuvel af.

Lissabon – prachtige omgeving

In Lissabon verblijven met kinderen daar komt niets van terecht – dachten Roman en Chitra Stern een jaar geleden. Ze zagen het gat in de markt. Een luxe familie resort, net buitenaf, waar het voor alle leeftijden echt vakantie is, zonder het goedkope vakantievermaak zoals je dat zo vaak ziet in familie resorts. En dan van daaruit de stad bekijken, en de prachtige omgeving met stadjes als Cascais en Sintra. Luxe, rust én Lissabon bekijken. Martinhal Family Hotels & Resort heeft het allemaal.

Martinhal Cascais: heerlijke luxe uitvalsbasis en kindvriendelijk.

Martinhal Cascais: heerlijke luxe uitvalsbasis en kindvriendelijk

Tot rust komen na een drukke dag in Lissabon.

Tot rust komen na een drukke dag in Lissabon

Bij Martinhal heeft iedereen vakantie.

Bij Martinhal heeft iedereen vakantie

“Om op een bepaald luxe niveau van je vakantie te genieten, lukt vaak niet meer zodra er kinderen (mee)komen”, vertelt marketingmanager Rosa. “Eigenaren Roman en Chitra Stern van Martinhal wilden ook met hun kinderen heerlijk blijven genieten van een luxe verblijf en het eten in een chique restaurant. Zónder al na tien minuten ongemakkelijk om zich heen te moeten kijken.” Dus creëerden ze hun droom: een luxe familie resort waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Na twee resorts aan de Algarve verschenen er recent twee bij Lissabon.

De hele familie op de fiets.

De hele familie op de fiets

De route van Cascais naar Lissabon gaat langs de beroemde Belém Toren.

De route van Cascais naar Lissabon gaat langs de beroemde Belém Toren

Cascais – mooie uitvalsbasis

Ik verblijf in het super luxe design hotel Martinhal Cascais Family Hotel. Cascais is van oudsher de chique buitenplaats voor koningen en adel. Met buitenhuizen, jachtterreinen en meer. Nu loop ik tussen prinsesjes uit Brazilië, Engeland en meer: kleine kinderen die zich voorbeeldig gedragen en ouders die met ze bezig zijn. Ze worden niet geparkeerd in de ballenbak, en daardoor chagrijnig. Het resort is daardoor heerlijk rustig.

Typische blauwe tegels. Je ziet ze in heel Portugal.

Typische blauwe tegels. Je ziet ze in heel Portugal

Cascais is een mooie groene uitvalsbasis. Je bereikt Lissabon én de mooie plaatsten Cascais, Estoril en Sintra binnen 30 minuten. Of je nu van een goudgeel zandstrand houdt, of van een luxe golfbaan of een koninklijk paleis: alles is in de buurt. En neem onderweg naar Lissabon dan vooral de kustweg. Je komt dan langs de beroemde Belhém toren en het zeevaarders monument.

Lissabon – luxe appartementen midden in de stad

Zit je toch liever midden in Lissabon? Dat kan. Vanaf juli opent Martinhal Chiado Lissabon haar deuren. In de oude historische wijk Chiado is een eeuwenoud pand omgetoverd tot luxe appartementen hotel. En ook hier dezelfde formule: luxe, design en kindvriendelijk. De appartementen hebben volop luxe voor de ouders, maar zijn ook toiletverkleiners en kinderstoelen. En de kidsclub is zó verweven met de lunch-bar, dat de ouders altijd ‘in beeld’ zijn. Geen ‘parkeerplaats’.

Lissabon is zo lekker 'gewoon'.

Lissabon is zo lekker ‘gewoon’

Ik slenter nog een paar uur door Lissabon voor ik terugvlieg naar Amsterdam. Wat een fijne stad is dit. De pleintjes, de betegelde huizen, de oude trammetjes: gemoedelijk is denk ik het goede woord. Het kasteel hoog op de heuvel werd gebouwd door de moren, ik zie de lift die gebouwd werd door Gustave Eiffel en de triomfboog die het Praca do Commercio domineert. Via de wenteltrap klim ik naar boven en mijmer nog wat over luxe, design en kindvriendelijkheid… Bij Martinhal hebben ze heel goed door hoe dat laatste werkt. Waarom stel je anders een baby-conciërge aan!

Tekst en foto’s: Arjan Mulder

Arjan
Volg mij!
Latest posts by Arjan (see all)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>