Ubud, het spirituele episch centrum van Bali

Met op iedere hoek van de straat een yogastudio, een Raw Vegan restaurant of een intuïtieve mix van die twee, kun je Ubud gerust het 'spirituele’ episch centrum van Bali noemen. Met de kilo's aan superfoods, organische veggies en RAW treats die er dagelijks over de foodcounter gaan, geven de ronddwarrelende yogi’s er nog net geen licht.

En laat ik nou net onwijs kunnen smullen van al dit soort vibe-upliftend materiaal en heb er me de afgelopen dagen dan ook overvloedig in ondergedompeld. Ik neem je graag mee op een reisje door deze ‘bewustmakende’ snoepwinkel.

Aardigheidsbriefing

Alsof heel Ubud de briefing heeft gekregen hun beste beentje voor te zetten als het gaat om toeristen, wordt er overal overdreven vriendelijk gelachen, hallo gezegd en als je niet uitkijkt de stoep voor je schoongeveegd. Alles om het ‘ons’ naar de zin te maken. Want wij hebben het geld. Wij kunnen hun leven in één klap ‘verbeteren’. En dat is een aparte verschuiving in de dynamiek; enerzijds omdat de gelijkwaardigheid ontbreekt, anderzijds omdat je geen idee hebt of het oprecht is.

Injectie licht

Het aantal Balinezen waar je mee te maken krijgt is overigens niet bijster groot, aangezien het hele (van origine pittoreske) artistieke dorpje veranderd lijkt te zijn in een grote westerse enclave. Van heinde en verre komen de ‘bewustzijnszoekers’ hier een flinke injectie licht halen. En dat gebeurt op verschillende manieren. Wat dacht je van een ‘Buddha Bowl’ bij Alchemy, een ‘Flexible Yogi’ bij Grattitude Cafe en een ‘Choco divine’ bij Earth Cafe. Ja jongens, dit zijn echt allemaal bestaande gerechten en dito plekken. En dan heb ik het nog niet eens over de oplaadbare batterijen aan Yoga, meditatie en helingsstudio’s en masters waar de schoongeveegde grond mee bezaaid lijkt te zijn.

vegan ontbijt ubud

Ontbijten met spirulina smoothie en ‘tumeric mousse’

Ubud wijst je de weg

Maar zoals ik al zei. Mijn organische hart smult ervan, dusdanig dat ik regelmatig het gevoel had iets te missen. Er is zoveel. Zoveel te ontdekken, te ervaren en te proeven dat ik soms niet wist waar te beginnen. Maar Ubud wijst je de weg. Zonder planning waren mijn dagen ‘packed’, op een goeie manier. Zo danste ik m’n eerste ochtend al de heldere Balinese sterren van de hemel in de Yoga Barn (zie header) en slurpte ik van een ‘Green Matcha Latte’ bij Ubud’s ‘heetste’ RAW food restaurants Sayuri’s. Dit alles zonder ook maar enigszins te zoeken of m’n best te doen. Je geeft je over en Ubud wijst je de weg.

ecstatic dance ubud

Clubben op zondagochtend tijdens Ecstatic dance

Duur-zamelaars

En ondanks dat de Vegan coco-variant Cappuccino me een stuk minder bevredigt, maakt het duurzaamheidsgehalte van het eten me blij. Er wordt nagedacht. Er wordt stilgestaan bij waar het eten vandaan komt en op welke manier het is vervaardigd. En dat maakt dat ook ik anders met m’n eten omga, het maakt me bewust van de grote hoeveelheden eten die ik dagelijks ‘zomaar’ tot mijn beschikking heb. De zorgzame en aandachtige manier van omgaan met eten, creëert een happy vibe en verdient wat mij betreft een dikke pluim!

non-vegan capuccino

Voor de verandering een non-vegan capuccino

Go see it for yourself and like I said, let Ubud guide you!

Deel je reishonger:
Lenneke

Lenneke

Smullen is het! De reis die ik momenteel aan het maken ben waarin ik mijn liefde voor yoga, organic lifestyle, reizen en schrijven op een verrukkelijke manier mag blenden. Je vind mij dan ook voornamelijk op ecologische- en holistische hotspots. Zo slaap ik op permacultuur boerderijen en doe me overdadig tegoed aan veganistische juweeltjes en Raw treats. Via mijn blogs geef ik jullie een smakelijk kijkje in de keuken al deze duurzame en bewuste hoogvliegers!
Lenneke

Latest posts by Lenneke (see all)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>