Ubud, het groene hart van Bali

In het midden van Bali ligt de plaats Ubud, ook wel het groene hart van het eiland genoemd. Hier vind je uitgestrekte rijstterrassen tussen lonkende vulkanen, tempelhuisjes vol versieringen en ambachtsdorpen waar kunst wordt gemaakt. Wij vinden Ubud het mooiste en leukste dorp van heel Bali en leggen je graag uit waarom.

Mooie foto's gegarandeerd!

Mooie foto’s zijn in Ubud gegarandeerd!

Een spectaculaire ligging

Als eerste de ligging. Tussen rijstvelden, zo ver als je maar kunt kijken. Soms vlak en uitgestrekt, soms in een vallei waar de rijstterrassen trapsgewijs zijn aangelegd. Ook staan er overal palmbomen te zwiepen, die het plaatje afmaken. Fantastische foto’s zijn hier gegarandeerd.

Een kijkje in het dagelijkse leven

Op de velden kun je zien hoe de lokale bevolking aan het werk is met het planten of oogsten van de rijst. Ook zie je vrouwen groentes plukken op de tussenliggende akkers en mannen met volle manden op hun schouders balanceren over de smalle dijkjes tussen de rijstvelden. Ook het religieuze en spirituele leven is in Ubud goed zichtbaar. Zo vind je in het dorp zelf op bijna elke straathoek wel een tempelhuisje in de tuin, een offermandje op straat of een versierde Ganesha, de olifantengod. Bali is hindoeïstisch, in tegenstelling tot het overwegend islamitische overige deel van Indonesië, en juist dit hindoeïsme zorgt voor veel kleur en versiering op straat.

Meehelpen op een rijstveld

Meehelpen op een rijstveld

Ubud voor actievelingen

Wie houdt van wat actie en avontuur, komt in Ubud goed aan zijn trekken. De leukste manier om de omgeving te verkennen vinden wij per mountainbike. Eerst word je in een busje met de fiets achterop de flank van een vulkaan opgereden, vanwaar je een supermooi uitzicht hebt op de groene omgeving. Ook kun je hier een kijkje nemen bij een koffieboerderij, waar bonen geoogst en gebrand worden en je zelf ook een vers bakkie kunt proberen. Vervolgens is het tijd voor de fietstocht: zoevend op de mountainbike, heuveltje af door dorpen, langs rijstvelden en rijen vol palmbomen. Gaaf!

Geniet vanaf je veranda van de uitgestrekte rijstvelden

Geniet vanaf je veranda van de uitgestrekte rijstvelden

Ubud voor levensgenieters

Ook voor wie op zoek is naar wat minder adrenaline, is in Ubud genoeg te doen. Zo vind je hier verschillende spa’s, waar je je lekker in de watten kunt laten leggen. Of kies voor een kookcursus, waarbij je de fijne kneepjes van de Indonesische keuken leert. Ook zijn er een boel organische en biologische restaurants in Ubud, waar je een heerlijk bord eten kunt krijgen. Wil je echt helemaal zen worden? Kies dan voor een bezoek aan een van de vele yogascholen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de Yoga Barn ’s ochtends vroeg om 7 uur terecht voor een beginnersles yoga. In de openlucht yogazaal, Uitkijkend over de rijstvelden, snap je waarschijnlijk wel waarom wij zo dol zijn op Ubud.

Ubud handwerk

In de omgeving van Ubud vind je veel ambachtsdorpen waar kunst wordt gemaakt


riksja indonesieBovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Riksja Indonesië, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf Bali ontdekken? De reisspecialisten van Riksja Indonesië zijn er zelf geweest en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

Ben je al op Bali geweest en heb je zelf nog tips die absoluut in dit rijtje thuis horen? Laat ze hieronder achter in comment, dat vinden we altijd leuk om te lezen!

Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vragen? Suggesties? Of jouw reishonger delen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag alleen HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>